شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

کارخانه ها به نیروی کار ماهر نیاز دارند

با توجه به افزایش تعداد فارغ التحصیلان و تعداد فارغ التحصیلان بیکار و لزوم انطباق رشته های تحصیلی با نیازهای بازار کار، اهمیت آموزش حرفه ای و بهره مندی از آموزش فنی و حرفه ای بیش از پیش احساس می شود. ایجاد مراکز آموزشی مجاور و بین کارگاهی و تجهیز کارگاه ها متناسب با اجرای نهضت ملی حرفه آموزی، این مراکز در آشنایی نیروی کار و دانش آموختگان با محیط کسب و کار واقعی و ارتقای سطح مهارت آنان برای دسترسی به بازار کار.

به گزارش ای بی اس نیوز، ایجاد و توسعه مراکز آموزشی مجاور و بین کارگاهی تأثیر بسزایی در ارتقای توان فنی و اشتغال پذیری افراد در رشته های مختلف صنعتی دارد. این مراکز به همراه صنایع، علاوه بر رونق بخشهای تولیدی، زمینه ساز افزایش سطح مهارت کارگران و شاغلان در واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی می باشند.

مراکزی که به منظور گسترش آموزش های فنی و حرفه ای و تامین نیروی انسانی ماهر لازم در صنایع ایجاد و راه اندازی شده اند، مراکز آموزشی مجاور و بین کارگاهی نامیده می شوند.

ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای در مجاورت کارگاه ها و بین کارگاه ها با هدف ارتقای مهارت، کاهش هزینه های تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی کارکنان، حفاظت از نیروی کار، کار و آموزش نیروی کار واجد شرایط و نیمه ماهر است.

به گفته کارشناسان بازار کار، ایجاد این مراکز در توانمندسازی و به روز رسانی سطح مهارت نیروی کار و در افزایش بهره وری بنگاه ها موثر است. به گفته آنها، با ایجاد مراکز در مجاورت کارگاه ها و بین کارگاهی، علاوه بر ارتقای مهارت های نیروی کار و کاهش هزینه های تولید، بستر استفاده بهینه از امکانات آموزشی کارکنان و تربیت نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم می شود. نیروی کار تامین خواهد شد.

در همین راستا مهرداد عظیمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گفت وگو با ای بی اس نیوز، از وجود 3400 مرکز در مجاورت کارگاه ها در کشور خبر داد و اعلام کرد: وجود مراکز آموزشی در مجاورت کارگاه ها به منظور توسعه و افزایش بهره وری واحدهای تولیدی و تامین نیروی انسانی، کار شایسته ضروری است.

کارخانه ها به نیروی کار ماهر نیاز دارند

وی درباره تفاوت مراکز آموزشی مجاور و بین کارگاهی بیان کرد: از نظر تجهیزات آموزشی، مراکز کارگاهی مجاور مستقل از جریان خط تولید هستند، اما مراکز بین کارگاهی مجاور بین دو واحد تولیدی توسط صنایع بزرگ به منظور آموزش ایجاد می شود. مهارتهای حرفه ای.

به گفته معاون وزیر تعاون، کار و حفاظت اجتماعی، مراکز آموزشی نزدیک به کارگاه زیر نظر کارخانه و در قالب استانداردهای شایستگی آموزشی سازمان فعالیت می کنند و تجهیز و اجرای این مراکز توجه ویژه ای را نشان می دهد. به نیروی کار و اهمیت سرمایه انسانی برای کارفرما.

عظیمی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری برای تربیت نیروی کار ماهر، گسترش مراکز آموزشی در جوار کارگاه را از برنامه های موثر سازمان آموزش فنی و حرفه ای برشمرد و اظهار داشت: گسترش حرفه آموزی و توسعه مهارت های نیروی کار. در شرکت ها به عنوان سیاست راهبردی وزارت کار. و ساماندهی آموزش فنی و حرفه ای در دستور کار قرار دارد.

طبق آمار تا قبل از دولت سیزدهم 500 مرکز همجوار و بین کارگاهی وجود داشت که طی دو سال دولت به 3400 مرکز افزایش یافت که نشان از تلاش سازمان فنی و حرفه ای در راستای توسعه مهارت و آموزش دارد. کارگران شایسته و واجد شرایط در صنایع و صنوف.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده ۱۱۰ قانون کار، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور موظف است در شرایطی برای مراکز همجوار و بین کارگاهی برای بنگاه های اقتصادی مجوز صادر کند و بر اساس این ماده قانونی، صنعتی، تولیدی و واحدهای خدماتی باید در این فرآیند مشارکت داشته باشند. آموزش نیروهای ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز آنها جهت همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص ایجاد مراکز آموزشی در مجاورت یا بین کارگاه ها الزامی است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *