اخبار اقتصادی روز

کارت سفید طرح صادرات فرش

ای بی اس نیوز/زنجان صادرات فرش دستباف و بازپس گیری سهم بازار از رقبا موضوعاتی است که شایسته توجه بیشتر است.

هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی برای اولین بار روی بافت فرش گره زد. شاید در روزگاری که مردان از خانواده خود برای چوپانی یا تجارت می رفتند، پس از بازگشت خاطراتی را برایشان تعریف می کردند و زنان خاطرات باغ های سرسبز، شکارگاه ها، دریا و ماهی و… را به تصویر می کشیدند. در دارقلی.

این قالیچه ها خاطرات ثبت شده ای بود که بر روی زمین یا دیوار خانه ها نصب می شد یا برای مقاصد تجاری و خانوادگی فروخته می شد و این خاطرات ثبت شده از شکارگاه ها، باغ ها و پارک ها، دریاها و کوه ها مانند یک آلبوم در گوش دیگری زمزمه می شد.

از شاخص‌ترین جلوه‌های فرهنگ و تمدن ایرانی می‌توان به قالی‌های بافته شده در ایران با نقوش سنتی و اسلیمی اشاره کرد که این فرهنگ در گذر زمان پیشرفت کرده و تجدید شده است. کیفیت نقوش و طرح فرش های ایرانی باعث شهرت آن در سراسر جهان شده است.

فرش به قدری در بین ایرانیان محبوبیت دارد که در هر گوشه از این کشور شکل و رنگ و طرح خاص خود را دارد و در میان همه اقوام گاهی بر تخت است و گاهی نه. اما همیشه در مسیر تولید و رونق مشکلات زیادی وجود داشته است.

کارت سفید طرح صادرات فرش

نقطه کور بخت ایرانی کجاست؟

از جمله چالش های اصلی صنعت فرش می توان آن را در سه حوزه تامین مواد اولیه، تولید و توزیع فرش، بازاریابی و فروش طبقه بندی کرد.

در ارتباط با تهیه مواد اولیه، فروش مواد اولیه به نمایندگی های خارج از کشور، استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و عدم وجود فناوری های پیشرفته در تولید مواد اولیه از جمله رنگ و نخ از چالش های این شرکت است. صنعت فرش.

همچنین از جمله مشکلات این صنعت در تولید فرش می توان به استفاده از محیط غیراستاندارد برای تولید فرش، عدم توجه به حقوق، مزایا و بیمه کارگران شاغل در این صنعت اشاره کرد. از کارگاه های متمرکز استفاده کنید، به آنها توجه نکنید. به سلایق و نیاز مصرف کنندگان، عدم دسترسی به اطلاعات، بدون فراموشی نیاز بازار و حمایت های مادی و معنوی دولت از قالیبافان دستباف.

در حوزه توزیع، بازاریابی و فروش نیز می توان به قانون تعهد ارزی، رویکردهای بازاریابی سنتی، تبلیغات سنتی و عدم رعایت شرایط تبلیغاتی بازارهای مقصد، عدم رعایت استانداردهای بسته بندی و تحویل فرش اشاره کرد. ، مسائل سیاسی و تحریم ها.

کارت سفید طرح صادرات فرش

بازار فرش بدون صادرکننده متخصص

اخیرا رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران گفته است که بر اساس نامه اخیر وزیر صلح، میزان ارزهای خارجی منعقد شده برای انواع فرش بسته به 10، 15 و 20 درصد کاهش یافته است. در مورد مقدار مواد خام مصرفی پیش بینی می شود با این تصمیم روند نزولی صادرات فرش دستباف ایران تغییر کند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان وی در خصوص صادرات فرش زنجان گفت: با توجه به سیاست های بدی که در اوایل دهه 70 در بحث قراردادهای ارزی فرش دستباف صورت گرفت و مشکلاتی که در حوزه صادرات وجود داشت، بازار صادرات فرش از بین رفته است و ما در این زمینه اقدام کردیم. اساسا از دست داده اند. این ظرفیت

مهدی رنگرونا با بیان اینکه قبل از این مشکلات، ایران جزو اولین کشورهایی بود که صادرات فرش سنتی را آغاز کرد و آمریکا و اروپا مشتری محصولات ما بودند، ادامه داد: با توجه به قوانین محدودکننده ای که از سوی دولت های وقت در اوایل دهه 70 بازار فرش دست دادیم و کم کم زمینه برای ورود رقبا فراهم می شود. این امر باعث مهاجرت طراحان فرش ایرانی به کشورهای رقیب مانند پاکستان، هند و ترکیه شد و به نوعی طرح های ما لو رفت و به تدریج فرش های طرح ایرانی با قیمت پایین تری هرچند بی کیفیت و در واقع روانه بازارهای خارجی شد. ، فرش های اصیل ایرانی و تولیدکنندگان داخلی از دور به فروش می رسید.

بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی، بین سال های 2011 تا 2022، بیش از 150 کشور صادرکننده در بازار جهانی فرش دستباف وجود دارد. در سال 2022، هند با 310 میلیون دلار و حدود 30.3 درصد از کل صادرات فرش، چین با 93.1 میلیون دلار و حدود 9.1 درصد از کل صادرات فرش و مصر با 89.8 میلیون دلار و سهم حدود 8 درصد. فرش دستباف 8 درصد از کل صادرات سه کشور بزرگ را به خود اختصاص داده است. پس از این کشورها، نپال با سهم حدود 8.3 درصد، پاکستان با سهم حدود 7.7 درصد و ایران با سهم 7.4 درصد از کل صادرات جهانی فرش دستباف در رتبه دوم قرار دارند. 71.5 درصد از صادرات جهانی فرش دستباف از این شش کشور است.

آمارها نشان می دهد که در سال 2011، ایران تقریباً 25.5 درصد از عرضه فرش دستباف در بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است که بالاترین میانگین سالانه سهم بازار جهانی فرش در دوره 2011-2022 را به خود اختصاص داده است. سهم ایران در صادرات فرش دستباف طی سال‌های 2011-2022 از 25.5 درصد به 7.4 درصد کاهش یافته است.

در مقابل، سهم رقبای ایران از جمله هند، چین، نپال و پاکستان افزایش یافته است. به طوری که هند توانست سهم خود را از 15 درصد در سال 2011 به 30.3 درصد در سال 2022 برساند. البته صادرات هند تغییر چندانی نکرده است و دلیل افزایش سهم هند در بازار صادرات جهانی، قابل توجه بودن آن است. کاهش صادرات ایران

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان وی تصمیم دولت برای حمایت همه جانبه از تولید و صادرات فرش دستباف را راهکاری برای برون رفت این صنعت هنری از طوفان تحریم، تولید و حتی موانع داخلی دانست و گفت: خب نقشه های بزرگی مانند خمسه، بیدگینا. ، قلتوق و افشار در زنجان این کار را انجام دادیم اما نبود برند و تاجر متخصص فرش باعث شد که فرش زنجان به نام استان های دیگر صادر شود.

کارت سفید طرح صادرات فرش

فرش زنجان عالیه ولی عجیبه

زنجان نیز مانند سایر مناطق آذربایجان دارای قالی های بافته شده با گره دار و ترک است که کیفیت بالایی دارد و از نقوش ثبت شده خود مانند قلتوق، خمسه، بیدگینه و مهارت بالای بافندگان خود در ماهی حرفی برای گفتن دارد. افشار. نقشه

رئیس اداره فرش سازمان صمت استان زنجان وی در این خصوص گفت: استان زنجان در تولید فرش ابریشم و پشمی در کشور سرآمد است و بافندگان ماهر زیادی دارد به طوری که بسیاری از بافندگان می توانند طرح هایی مانند ماهی افشار را از حفظ ببافند.

سید محسن جعفری با اشاره به اینکه بیش از 60 درصد قالی بافان زنجانی در زمینه تولید فرش پشمی فعالیت دارند، ادامه داد: در استان زنجان فرش بیدقینا به ثبت داخلی رسیده و ثبت جهانی آن در حال انجام است.دوره های پیگیری و کارت هایی مانند قلتوق و خمسه نیز کارت های اصلی در حال ثبت هستند که وارد شده اند.

وی گفت: سالانه حدود 120 هزار متر مربع فرش در استان زنجان بافته می شود. قالی بافی در اقصی نقاط استان رواج دارد و قره پشتلو، افشار، انگوران و ایجرود از مراکز اصلی تولید فرش هستند.

وی اعتماد بافندگان را یکی از دلایل خروج فعالان از این صنعت هنری دانست و گفت: در استان زنجان بیش از 59 هزار قالی باف وجود دارد و انتظار می رود افرادی که کار واقعی آنها قالی بافی است در این زمینه اطمینان خاطر داشته باشند. مسیر. که این صنعت بتواند راه خود را ادامه دهد، ادامه دهد، زیرا ادامه راه و رونق کسب و کار نیاز مبرمی به تولیدکننده شایسته و تشکیل نیروی جدید دارد.

کارت سفید طرح صادرات فرش

کارت صادرات فرش خالی

در بسیاری از مواقع، تصاویر می توانند بسیار گویاتر از کلمات باشند، به خصوص در مورد رنگ ها، نقش ها، نور، حرکت و طبیعت و صحبت از هنری مانند فرش ایرانی است که حضور پرافتخار هنرمندان خود را در این عرصه به ما یادآوری می کنیم. جهان در این شرایط آرزو داریم که بتوانیم این درختان، نهرها، گلها و نهرها، گلهای ظریف و خیال انگیز و دنیایی آرمانی را که برگرفته از روح ایرانی است و توسط هنرمندان کشورمان بر روی فرشهای دستباف چاپ شده است به جهانیان نشان دهیم.

فرش یک سند است، در سال های نه چندان دور مردم فرش را زیر پای خود در بانک گرو می گذاشتند و وام می گرفتند. در آن زمان مردم می دانستند که هر گرهی که امروز روی تار و پود فرش بسته می شود می تواند به معنای از هم پاشیدگی فردای زندگی آنها باشد.

امروز دیگر صنعت فرش مانند گذشته پر رنگ نیست و تحریم های خارجی و داخلی باعث کاهش صادرات آن شده است و در عین حال مسئولان دولتی و خصوصی باید به فکر صادرات و رونق فرش ایرانی باشند. . برای به دست آوردن سهم باقی مانده از بازار، معامله کنید. رقبا سقوط نمی کنند و نقشه راه تهیه می شود تا نقشه صادرات فرش خالی نباشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *