اخبار اقتصادی روز

کارآموزی دانشجو در مراکز آموزش مهارت های صنعتی

در سال‌های اخیر در برنامه‌های توسعه کشور بر رونق بازار کار با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و حمایت‌های مالی تاکید شده است، اما این امر تاثیر لازم را نداشته است. در حال حاضر بهره وری نیروی انسانی از طریق آموزش در دستور کار قرار دارد و آموزش فنی و حرفه ای در این زمینه با توجه به اینکه به صورت عملی و نظری می باشد توصیه می شود.

مهارت‌های فنی و حرفه‌ای بخشی از ضرورت‌های رشد و توسعه اقتصادی است و در تأمین نیروی انسانی شایسته و مؤثر نقش دارد. بدین منظور آموزش فنی و حرفه ای امکان استفاده صحیح از نیروی انسانی را فراهم می کند و ظرفیت لازم را برای ورود به بازار کار و ایجاد مشاغل پایدار ایجاد می کند.

کارآموزی دانشجو در مراکز آموزش مهارت های صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی در قالب طرح پیمایشی به همت معاونت استخدامی وزارت کار و دانشگاه های آزاد آغاز شد.

در حال حاضر عوامل زیادی بر کفایت آموزش فنی و حرفه ای با نیازهای بازار کار تأثیر می گذارد که از آن جمله می توان به ارتباط با صنعت، نیازسنجی، کیفیت آموزش، تأمین منابع مالی و قوانین و مقررات اشاره کرد. معاون کارآموزی کارورزی دانشجویان در مراکز آموزش مهارت های صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی اعلام شد.

بر اساس اعلام معاونت استخدامی وزارت کار، مهمترین مزایای پیش بینی شده در طرح کارورزی برای هنرجویان مراکز حرفه آموزی، اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای، گسترش رشته ها و تجدید نظر در عناوین دوره های آموزشی بر اساس به نیازهای جامعه و صنعت.وی با اشاره به فعالیت دانشگاه ها در قالب طرح پوشش می گوید: در این طرح که بخشی از اکوسیستم یادگیری دانشکده مهارت و کارآفرینی است، دانشجویان مراحل خاصی از آموزش را زیر نظر مستقیم دانشگاه در شکل کارآموزی در کارگاه ها، محیط های فنی و مهارتی بر اساس رشته تحصیلی خود تحصیل می کنند.

به گفته کارشناسان بازار کار، همسویی آموزش های نظری و عملی این فرصت را برای فرد آموزش دیده فراهم می کند تا علاوه بر شناسایی نیازهای بازار، فرصت بیشتری برای فعالیت های اقتصادی و جذب به بازار کار داشته باشد.

غلامحسین حسینی نیا- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در این زمینه معتقد است: دانشگاه ها باید به شهر مهارت آموزی تبدیل شود و مرکزی در هر استان به پارک علم مهارت و فناورانه و تسهیل در امور مربوط به آن تبدیل شود. بخش خصوصی

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمار، بیش از 70 درصد فراگیران واجد شرایط و افرادی که دوره های مهارتی را در مراکز آموزش فنی و حرفه ای گذرانده اند، با موفقیت وارد بازار کار شده اند. فارغ التحصیلانی که در شرکت ها یا مراکز نزدیک به کارگاه ها در زمینه مهارت های فنی و حرفه ای آموزش دیده بودند، با سرمایه اندک خود به خوداشتغالی و کارآفرینی پرداختند و جذب صنایع و بازار کار شدند.

همانطور که معاون وزیر کار گفت اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای، گسترش حوزه ها و بازنگری عنوان دوره های آموزشی با توجه به نیاز جامعه و صنعت بر اساس برنامه ریزی منطقه ای و توسعه آموزش های واجد شرایط در مناطق محروم از جمله مزایای این طرح

به گفته وی، از آنجایی که یکی از مشکلات اساسی کشور در زمینه اشتغال، نبود ارتباط کافی بین کارجو و کارفرما است، این گونه طرح ها علاوه بر آموزش دانشجویان، موجب توانمندسازی و آشنایی دانشجویان با محیط کار می شود. . و به ایجاد اشتغال در کشور کمک کند. .

به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از دلایل بیکاری در جامعه، نداشتن مهارت های مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار و در نتیجه ارائه آموزش های فنی و حرفه ای متناسب با نیاز بازار است.کار و رشته تحصیلی فارغ التحصیلان بازی می کنند. نقش مهم و قابل توجهی در ایجاد فرصت های شغلی برای جویندگان کار و فارغ التحصیلان ورود به بازار کار.

در حال حاضر مهمترین ویژگی آموزش فنی و حرفه ای کارآفرینی است و تربیت و تربیت نیروی کار ماهر برای بازار کار از یک سو و ایجاد فرصت های شغلی با آموزش های ارائه شده از سوی دیگر بستر ایجاد را فراهم می کند. خلاقیت و در نتیجه مشاغل برای جویندگان کار.

به گفته وی، کیفیت آموزش های مهارتی باید با سپردن آموزش به بخش خصوصی ارتقا یابد و استانداردهای آموزشی جدید در زمینه محیط واقعی کار تدوین شود تا اشتغال حفظ شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *