وام خرید کالا یکی از انواع تسهیلاتی است که بانک ها برای خرید لوازم خانگی یا کالاهایی مانند موبایل، لپ تاپ و … به کارکنان و مشتریان خود ارائه می دهند. سقف این نوع وام با توجه به شرایط تسهیلات هر بانک تا سقف 200 میلیون تومان متغیر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از انواع وام هایی که افراد برای خرید یا تعویض لوازم خانگی خود از قبیل لوازم الکترونیکی، لوازم آشپزخانه، مبل، تلویزیون و سایر کالاهای مورد نیاز خود به بودجه بیشتری نیاز دارند و از آن برای تامین مالی استفاده می کنند، وام است. خرید کالا طبق نظر بانک ها شرایط متفاوتی دارد و سقف آن در سال گذشته به 200 میلیون تومان افزایش یافت.
بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی در خصوص دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد که آخرین اصلاح آن مربوط به پایان بهمن ماه سال گذشته است، اعطای این تسهیلات باید به صورت کارت اعتباری حداکثر تا سقف تعیین شده باشد. سقف تعیین شده و هر متقاضی می تواند تا سقف این سقف را از کلیه موسسات اعتباری و بانک ها در چارچوب شرایط وام خرید کالا درخواست کند.
یکی دیگر از مفاد این بخشنامه مربوط به اشخاص و مشتریان بانک هایی است که از این نوع تسهیلات استفاده کرده اند و تصریح شده است که این افراد مجاز به دریافت این تسهیلات بانکی تا سقف 200 میلیون تومان هستند و در صورتی که قبلا اعتبار کمتری داشته اند. مبلغ بیشتر از این نوع وام را از بانک دریافت می کنند و بقیه را می توانند از همان بانک یا سایر بانک ها و موسسات اعتباری دریافت کنند. البته امکانات خرد دیگری مانند ازدواج، بچه دار شدن و …. در این بخشنامه گنجانده نشده است.
شرایط اعطای وام خرید کالا از بانک ها و موسسات اعتباری
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی که حدود دو ماه پیش به روز رسانی شد، نحوه اعطای تسهیلات جزئی شامل مدت و نحوه بازپرداخت اقساط یا تسویه تسهیلات، نحوه محاسبه سود، کارمزد و… مشمول مقررات ابلاغی از جمله مفاد دستورالعمل اجرای قراردادها و الزامات آن در قالب قراردادهای واحد برای اعطای تسهیلات بانکی مقرر شده است. یکی از مهم ترین شرایط شما برای دریافت وام خرید کالا از بانک ها یا موسسات اعتباری این است که نتیجه اعتبارسنجی اخذ شده از بانک مرکزی مطلوب باشد و بتوانید در این زمینه نمره خوبی کسب کنید.
در آخرین اصلاحیه دستورالعمل اجرایی بانک مرکزی که در بهمن ماه سال گذشته به روز شد، همچنین آمده است که موسسه اعتباری موظف است قبل از اعطای تسهیلات به استعلام چک برگشتی و بدهی غیرجاری مشتری را بپردازد. متقاضی اعطای وام خرید کالا به مشتری دارای چک NSF یا بدهی غیرجاری ممنوع است.
از سوی دیگر، در ادامه این اصلاحیه، بانک مرکزی تصریح کرد که موسسه اعتباری مورد نظر می تواند حداکثر دو ضمانت نامه و ضمانت نامه را به شرح ذیل به شرح مثال های زیر از تسهیلات ذینفع، بسته به اعتبار امتیاز، ارائه دهد. میزان تسهیلات خرد اعطایی و میزان نقدینگی وثیقه و ضمانت های ارائه شده یا اخذ ضامن. این 15 ضمانت و ضمانت برای دریافت موسسات خرد با توجه به نوع بانک و شرایط موسسه و مشتری در هر بانک و موسسه اعتباری متفاوت است.
چه تضمین یا تضمینی برای وام خرید ملک قابل قبول است؟
در این نوع تسهیلات مانند وام های خرد، سایر اسناد قابل معامله مانند چک یا سفته مشتری، اوراق بدهی از جمله اوراق قرضه پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیره، سهام شرکت های پذیرفته شده عمومی اعم از سهام، واحدهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس. وجوه سرمایه گذاری، چک یا سفته از ضامن، اموال مشهود دارای ارزش استفاده از قبیل خودرو، جواهرات یا اقلام طلا، حساب کمک هزینه انفرادی، گواهی نگهداری توسط مشتری یا ضامن قابل قبول است.
به منظور بهره مندی از تسهیلات از قبیل وام خرید کالا، سایر ضمانت نامه ها از جمله ضمانت دارنده حرفه ای پروانه بازرگانی که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی در مناطق روستایی می باشد. ضمانت فردی ساکن روستا که صلاحیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شده باشد مهم برای مهر شورای اسلامی روستا سیم کارت دائمی ثبت شده تحت مالکیت ارباب رجوع برای روستاییان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت زمین کشاورزی، ضمانت نامه زنجیره ای، ضمانت نامه صادره از شرکت محل کار مشتری، شامل ضمانت بدهی تسهیلات ذینفع، قرارداد معتبر و سایر ضمانت نامه ها بر اساس امتیاز اعتباری است. مشتری و شناخت موسسه اعتباری نیز ذکر شده است توسط بانک مرکزی
انتهای پیام