از زمان اعلام تصمیم عربستان برای لغو طرح افزایش یک میلیون بشکه ای ظرفیت تولید نفت در روز، گمانه زنی های زیادی درباره دلایل این تصمیم مطرح شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، ابتدا تحلیلگران بر این باورند که دورنمای بلندمدت تقاضای نفت زیر سوال رفته است. در مرحله بعد، بانک های سرمایه گذاری می گویند که رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج از توافق اوپک پلاس بازار را در دو سال گذشته شگفت زده کرده است و عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، شاید متوجه شده باشد که با مشکل مواجه شده است و باید سهم خود را انجام دهد. سخت تر بجنگ
سپس این باور وجود دارد که اعلام این خبر غافلگیرکننده از سوی آرامکو عربستان ممکن است برای مدت طولانی تری از قیمت نفت حمایت کند.
در نهایت، انتظار میرود آرامکو با توقف توسعه ظرفیت تولید، میلیاردها دلار در هزینههای سرمایهای در پروژههای عظیم جدید صرفهجویی کند و در نتیجه فشار بر ترازنامه را کاهش دهد و نقدینگی بیشتری در خزانه کشور برای برنامهریزی هزینههای هنگفت مانند پروژههای آینده باقی بگذارد. . مانند پروژه نئوم، یکی از ارکان کلیدی برنامه چشم انداز 2030 عربستان سعودی با هدف تقویت اقتصاد و تنوع بخشیدن به آن از نفت است.
آرامکو هفته گذشته اعلام کرد که دولت عربستان سعودی از شرکت نفت خواسته است تا افزایش ظرفیت تولید نفت خود را به 13 میلیون بشکه در روز متوقف کند و در عوض ظرفیت تولید 12 میلیون بشکه در روز را حفظ کند.
آرامکو در بیانیه ای اعلام کرد که زمانی که نتایج مالی سالانه خود را در ماه مارس منتشر کند، دستورالعمل هزینه سرمایه خود را به روز خواهد کرد. رویترز اواخر چهارشنبه به نقل از یک منبع صنعتی گزارش داد که عربستان سعودی ممکن است بازارها را با اعلام این خبر غافلگیر کرده باشد، اما این تصمیم ناشی از نگرانی است که بزرگترین صادرکننده نفت جهان حداقل برای مدتی از ظرفیت مازاد خود به طور کامل درآمدزایی نخواهد کرد. به مدت شش ماه تحت بررسی
نگران تقاضای نفت هستید؟
نه آرامکو و نه عربستان سعودی دلیلی برای تصمیم خود مبنی بر کنار گذاشتن برنامه های توسعه ظرفیت ارائه نکردند. واکنش اولیه تحلیلگران و فعالان بازار این بود که بزرگترین صادرکننده نفت جهان ممکن است انتظارات خود را برای تقاضای بلندمدت نفت کاهش داده باشد.
عربستان سعودی و اوپک به طور علنی تاکید می کنند که تقاضای نفت همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد و جهان به نفت و گاز بیشتری برای جبران کاهش تولید از میادین فرسوده نیاز خواهد داشت.
اوپک حتی چشم انداز بلندمدت خود را برای تقاضای نفت به میزان قابل توجهی افزایش داده است و اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی نفت در سال 2045 حدود 116 میلیون بشکه در روز باشد که در ارزیابی قبلی این گروه در سال گذشته 6 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. زیرا مصرف انرژی به رشد خود ادامه می دهد و به انواع انرژی نیاز دارد. با این حال، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) میگوید که اوج تقاضا برای نفت تا پایان این دهه مشاهده نخواهد شد.
در حالی که عربستان سعودی تلاشها برای مدیریت عرضه نفت اوپک پلاس را رهبری میکند، با توجه به اینکه در حال حاضر سه میلیون بشکه در روز ظرفیت مازاد تولید دارد، ممکن است تصمیم گرفته باشد که حداکثر ظرفیت فعلی پایدار ۱۲ میلیون بشکه در روز باشد.
این کشور به ندرت بیش از 11 میلیون بشکه در روز به بازار عرضه کرده است و نمونه ای از آن در ماه های اول سال 2020، در بحبوحه جنگ قیمت با روسیه، زمانی که قیمت در آغاز کاهش یافت. اپیدمی. در مورد همه گیری کرونا و کاهش تقاضا.
در حال حاضر، عربستان سعودی 9 میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند تا تلاش های اوپک پلاس برای ثبات بازار را مدیریت کند.
رقابت غیراوپک در عرضه نفت
به گفته بسیاری از تحلیلگران، جدای از نگرانی های بلندمدت تقاضا، دلیل دیگری برای چرخش 180 درجه ای عربستان سعودی در توسعه ظرفیت تولید، رشد قوی تر در عرضه سهم تولیدکنندگان غیراوپک پلاس در سال های اخیر و بالاتر از همه، آمریکا است. است
باب مکنالی، رئیس شرکت مشاوره راپیدان انرژی و یکی از مقامات سابق کاخ سفید، به بلومبرگ گفت که ریاض در سالهای آینده شاهد توازن ضعیفتری خواهد بود، که عمدتاً به دلیل عرضه خارج از اوپک پلاس است.
به گفته مارتین راث، استراتژیست جهانی نفت در مورگان استنلی، با عرضه قوی تر از حد انتظار از سوی ایالات متحده و سایر تولیدکنندگان غیراوپک پلاس، فضای بازار نفت برای نفت اوپک تحت فشار است.
بانک بارکلیز به نوبه خود بر این باور است که توقف توسعه ظرفیت تولید عربستان سعودی بیشتر به دلیل پاسخ شگفتآور قوی عرضه خارج از گروه اوپک پلاس است تا پیشبینی کاهش تقاضا.
بر اساس گزارش اویل پرایس، سیتی بانک می گوید که اقدام عربستان سعودی می تواند به این معنا باشد که اوپک پلاس اعتراف کرده است که مشکل دارد.
انتهای پیام