اگر اهل تخممرغ هستید، احتمالاً متوجه تفاوت رنگ زردههای تخممرغ شدهاید و تعجب کردهاید که چرا برخی از زردهها زرد کمرنگ و برخی دیگر نارنجی هستند؟
به گزارش ای بی اس نیوز، به گفته فعالان صنعت طیور، تنها یک نوع تخم مرغ در کشور تولید می شود و انواع مختلف آن وجود ندارد. همچنین نژاد مرغ فقط می تواند روی رنگ پوسته تاثیر بگذارد و ربطی به رنگ زرده ندارد.
زرده تخم مرغ دارای طیف رنگی زرد کم رنگ تا نارنجی است که دلیل متفاوت بودن رنگ آن به رژیم غذایی مرغ مربوط می شود و رنگ پریده بودن زرده و کرکی بودن آن دلیلی بر ارگانیک بودن یا نبودن این محصول نیست.
وجود رنگدانه های طبیعی در خوراک طیور و کمیت آن مهمترین عامل تعیین کننده رنگ زرده است. همانطور که در برخی منابع اشاره شد، رنگ زرده به دلیل وجود رنگدانه های زرد به نام زانتوفیل است که به طور گسترده در طبیعت یافت می شود و مواد غذایی مانند ذرت، گلوتن ذرت و پودر یونجه دارای سطح زانتوفیل بالاتری نسبت به سایرین است. مواد غذایی.
خوراک طیور که حاوی رنگدانه زرد است پس از جذب از طریق دستگاه گوارش وارد جریان خون پرنده شده و به همین ترتیب در زرده تخم مرغ ذخیره می شود.
گفته می شود دلیل زردی بیشتر زرده تخم های محلی در برخی موارد، تنوع غذایی مرغ های روستایی از گیاه گرفته تا حشرات است.
انتهای پیام