اخبار سیاسی روز

چرا حضور ناوهای ایرانی در آمریکا باعث نگرانی شده است؟



حضور نیروی دریایی کشورمان در قاره آمریکا و لنگر انداختن آن در برزیل نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، ناوهای دانا و مکران به عنوان هشتاد و ششمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار در آمریکا از کانال پاناما عبور کرده و در بندر ریودوژانیرو پهلو گرفتند. دنا و مکران از طریق اقیانوس هند، کانال مالاگا و سواحل شمالی استرالیا وارد اقیانوس آرام شدند. سپس از کانال پاناما گذشتند و در برزیل فرود آمدند.

امیر شهرام فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار در تاریخ 31 آذرماه خبر حرکت ناوهای ایرانی به کانال پاناما را اعلام کرد. البته آمریکا در همان زمان نارضایتی خود را از حرکت کشتی های ایرانی اعلام کرد. ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما از این ادعای نیروی دریایی ایران مطلع هستیم. ما همچنان بر تلاش ها و اظهارات ایران در خصوص قصد این کشور برای گسترش حضور نظامی خود در نیمکره غربی نظارت می کنیم.

در 8 بهمن ماه ماموریت بزرگ نیروی دریایی ارتش به پایان رسید و دریادار حمزه علی کاویانی جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرد که «دانا» و «مکران» در غرب آمریکای لاتین پرچم ایران را برافراشتند. سپس «دانا» و «ماکران» از کانال پاناما گذشتند و وارد سواحل برزیل شدند.

البته حضور در آمریکای لاتین برای شناورهای ایرانی بدون چالش نبوده است. امیر دریادار ایرانی با اشاره به مسیر «دانا» و «مکران» از اقیانوس هند و از سواحل استرالیا به اقیانوس آرام، گفت: در این مسیر استرالیا و فرانسوی ها تهدیداتی را ایجاد کرده و اقدام به تجاوز به خود کرده اند. قوانینی را برای عبور از سواحل خود وضع کردند که پذیرفتند از آن تخطی کنند و ما با اقتدار و طبق قانون به آنها پاسخ دادیم. از کانال پاناما گذشت، آمریکا به برزیل فشار آورد تا از پهلوگیری کشتی های ایرانی جلوگیری کند، اما کشتی های ایرانی در لنگرگاه پهلو گرفتند. بندر ریودوژانیرو. با این حال، این پهلوگیری تحت تأثیر سهام ایالات متحده برای چند روز به تعویق افتاد.

پس از پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در برزیل، لیور حیات، سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی، حضور کشتی‌های ایرانی در این منطقه را خطرناک توصیف کرد. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در نشست خبری خود اعلام کرد که به مقامات برزیلی اطلاع داده است که «ایران نباید بتواند در این منطقه جای پای خود را به دست آورد». علیرغم نگرانی های دشمنان ایران، حضور کشتی های کشورمان در آب های آزاد و ناوبری در کانال های بین المللی مانند کانال پاناما مطابق با قوانین بین المللی است و لنگر انداختن در کشورهای مختلف نیز بر اساس روابط دوجانبه است که امری طبیعی و پذیرفته شده است. در امور دریایی اما نگرانی آمریکا این است که ایران به چنان قدرت علمی و نظامی دست یافته است که هزاران مایل از خلیج فارس حرکت کرده و به سرزمین اصلی آمریکا رسیده است. آنها در واقع می ترسند که کشتی های ایرانی در این منطقه مستقر باشند. دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش پیش از این درباره حضور ناوگروه های نیروی دریایی ارتش در آب های دور گفته بود: این حضور نه تنها مظهر اقتدار نیروی دریایی ارتش نیست، بلکه جلوه ای از اقتدار نیروی دریایی ارتش است. ملت بزرگ ایران.» نیروی دریایی ارتش از یک سو پرچم اقتدار ایران اسلامی را برافراشته و از سوی دیگر اقتصاد کشور را قابل اعتمادتر می کند.

لنگر انداختن ناوگان 86 نیروی دریایی در برزیل رکورد جدیدی در ناوبری دریایی در آبهای دوردست ایجاد کرد که در سال 1987 آغاز شد. پیش از این، رکورد ناوبری در اختیار ناوگان 75 نیروی دریایی ارتش بود. این ناوگروه متشکل از ناوچه مکران و ناوشکن سهند در سال 1400 توانست برای اولین بار وارد اقیانوس اطلس شود و “مکران” و “سهند” از بندرعباس به راه افتادند و پس از عبور از دماغه امید خیر و دور زدن آفریقا، وارد اقیانوس اطلس شد. پس از آن، ناوگان با عبور از کانال انگلیسی، دریای بالتیک و خلیج فنلاند وارد سنت پترزبورگ می شود. ناو گروه 75 نیروی دریایی رکورد 133 روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوس ها و 44000 کیلومتر را در اختیار داشت که اکنون متعلق به ناوگروه 86 است.

ناوگان 86 نیروی دریایی ارتش در مسیر بازگشت به ایران از اقیانوس اطلس عبور کرده و در چند کشور دیگر پهلو می گیرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا