چالش های صنعت در سال 1402
یکی از اعضای هیات مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت، تورم راکد، محدودیت صادرات و تامین انرژی را از بزرگترین چالشهای پیش روی بخش صنعت در سال جاری برشمرد و راهکارهایی برای رفع این چالشها پیشنهاد کرد.
آرمان خالقی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: رکود تورمی علاوه بر مشکلات کلان اقتصادی بر بخش تولید تاثیر منفی گذاشته، نیاز آنها به نقدینگی را افزایش داده و بازار آنها را محدود کرده است. بنابراین باید به فکر بازارهای فراتر از مرزهای کشور باشیم.
به گفته وی، در این راستا باید به دنبال بازارهای فراتر از مرزهای کشور، بهبود روابط با کشورهایی که با آنها تعامل داریم و از ظرفیت توافقات شانگهای، اوراسیا و… استفاده کنیم. که به آن پایبند بوده ایم و با کشورهای منطقه روابط داریم.
خالقی توافق ایران و عربستان را موثر و انگیزههای مثبتی از سوی تولیدکنندگان دانست و گفت: باید برای کاهش تنشهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی و رفع آن تلاش کرد. این مشکل یکی از چالش هایی است که در صورت رفع آن، راه را برای صادرکنندگان هموار می کند. مشکلات مبادلات مالی ایران و کشورهای تجاری باید حل شود تا صادرات عملیاتی شود.
وی یکی دیگر از چالش های تولید را در تامین مواد اولیه برشمرد و گفت: با رونق صادرات می توان مشکل تامین مواد اولیه، ماشین آلات، قطعات و تجهیزات حوزه تولید را با استفاده از ارز حاصل از صادرات یا واردات به جای صادرات حل کرد.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از چالش های دیگر صنعت در سال آینده مسائل داخلی خواهد بود، گفت: از جمله این چالش ها می توان به تامین انرژی یعنی برق و گاز اشاره کرد. در این زمینه باید تأمل جدی صورت گیرد. کمبود گاز در کشور رواج داشت و مشکلات ناشی از آن را در اوج بحران گاز در کشور تجربه کردیم. این وضعیت همچنان برقرار است، اما باید ظرفیت تولید و رساندن گاز به بخش تولید حتی در اوج مصرف وجود داشته باشد تا تولید متوقف نشود.
وی افزود: تابستان آینده بحث تامین برق نیز مطرح خواهد شد. در زمان پیک گرما، زمانی که مصرف داخلی افزایش مییابد، تقاضا از بخش تولید از ظرفیت تولید برق کشور فراتر میرود که چالشی احتمالی برای تولید ایجاد میکند. برای حل این مشکل باید برنامه های همراهی در نظر گرفته شود تا بخش تولید بتواند از ظرفیت انرژی خورشیدی و نیروگاه های حرارتی مقیاس کوچک استفاده کند. اجازه استفاده از این منابع و تامین نقدینگی باید انجام شود تا واحدها بتوانند در شرایط پیک مصرف از بحران عبور کنند.
انتهای پیام