چالش برای تولیدکنندگان تایر؛ از عدم تخصیص ارز تا تعرفه گمرکی
سخنگوی انجمن تایرسازان گفت: ارز هدف واردات مواد اولیه تولید تایر حدود 40 هزار تومان است اما ارز هدف واردات تایر 28 هزار تومان است.
وی با تاکید بر اینکه آنچه تولید را تهدید می کند ارز تخصیصی است، گفت: برای واردات مواد اولیه ارز نیمه ارزی یا ارز 40 هزار تومانی در نظر گرفتند در حالی که واردکنندگان از ارز ترجیحی یا ارز 28 هزار تومانی استفاده می کنند. تومان وارد می کنند، یعنی ما تولیدکنندگان داخلی باید 40 هزار تومان برای تولید مواد اولیه بپردازیم، اما واردکننده ای که کالا را به طور کامل از خارج وارد می کند، 28 هزار تومان استفاده می کند.
سخنگوی انجمن تایرسازان افزود: از سوی دیگر عوارض واردات تایرهای باری کاهش یافت و به 6 درصد رسید در حالی که برای واردات مواد اولیه تولیدی در کشور نرخ تعرفه 6 درصدی در نظر گرفته شد.
وی تنها گفت: مشکل دیگر بحث گمرک است، اکنون واردات مواد اولیه در شرایط تحریم مشکل دارد و انتقال ارز به فروشنده مشکل دارد و تا زمانی که ارز واریز نشود، مواد اولیه مواد را بارگیری نمی کند. به حساب فروشنده حساب، البته پس از واریز ارزها. با هزینه فروشنده، فرآیند بارگیری و حمل و نقل با قایق نیز زمان می برد. این مشکلات باعث می شود مواد اولیه به موقع به دست تولیدکننده نرسد و بازار با کمبود مواجه شود.
وی با اشاره به برنامه تولید امسال گفت: با راه اندازی پروژه های عمرانی در دست اقدام و در شرف تکمیل، این طرح های توسعه ای به تدریج از 3 ماهه اول سال جاری وارد مدار تولید می شوند و می توانیم تولید تایر، تا پایان سال 1403 دیگر نیازی به واردات نخواهیم داشت و به خودکفایی خواهیم رسید.
سخنگوی انجمن تایرسازان اضافه کرد: در زمینه تولید تایر رادیال اتوبوس که در گذشته یک سوم نیاز کشور را تامین می کرد، می توانیم به ظرفیت تامین دو سوم نیاز کشور برسیم. آخر سال.
تنها وی گفت: امیدواریم متولیان امر تسهیلاتی را که برای واردات در سال 1402 در نظر گرفته اند، چه از نظر کاهش میزان حقوق ورودی و چه از نظر تامین ارز فراوان، به حالت قبل برگردند. در سال 1403 و در عوض از صنعت ملی حمایت کرد.
سخنگوی انجمن صنفی تایرسازان افزود: در صورت حمایت از تولیدکنندگان و کارگران این روند توسعه تولید در آینده نیز ادامه خواهد داشت و می توانیم در تولید انواع تایرهای مورد نیاز کشور به خودکفایی برسیم.