یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

پیشنهادات عملی ایران برای همکاری مشترک در ICT

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در سخنرانی رسمی خود در اجلاس شانگهای وزرای دیجیتال کشورهای عضو در قزاقستان با برشمردن چالش ها و مشکلات مشترک اعضا، پیشنهادهای عملی خود را برای همکاری مشترک در حوزه ICT اعلام کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – امروز برای شرکت در نشست وزرای دیجیتال کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به آلماتی قزاقستان سفر کرد.

گفته شد وی در نشست یک روزه ای که در آلماتی قزاقستان برگزار می شود شرکت خواهد کرد و برای بقیه اعضا سخنرانی خواهد کرد.

زارع پوز در این سخنرانی از دستاوردهای کشور در حوزه فاوا و مسائل و چالش های پیش روی کشورهای عضو در حوزه توسعه و هوشمندسازی دیجیتال می گوید و راهکارهای خود را در این زمینه ارائه می دهد.

در همین راستا، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (پنجشنبه) در اجلاس وزرای دیجیتال کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در شهر آلماتی قزاقستان در حال برگزاری است، با محکوم کردن جنایات این سازمان، سخنرانی کرد. عدالت بین الملل تاکید کرد: رژیم صهیونیستی با دیوان بن به وضعیت فاجعه بار غزه پایان داد.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه ما در اینجا همکاری و یافتن راه‌هایی برای ایجاد فضای مجازی امن‌تر، عادلانه‌تر و شکوفاتر است، افزود: فناوری‌های جدید و نوظهور مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، محاسبات کوانتومی و غیره. به قدری سریع پیشرفت می کنند که اگر اقداماتی انجام شود اگر به سرعت برای رفع شکاف ها اقدام نکنیم، شکاف دیجیتالی به زودی ما را از هم خواهد پاشید.

زارع پور گفت: تحول دیجیتال یک روند جهانی است که ملت‌ها، دولت‌ها و مدل‌های تجاری سنتی را متحول می‌کند و برای کاهش فساد، افزایش اشتغال، بهبود شفافیت و کاهش فقر و نابرابری حائز اهمیت است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات ایران در زمینه تحول دیجیتال گفت: ایران از یک سو بسیاری از بسترهای دیجیتالی خود مانند رسانه های اجتماعی، پیام رسانی، بسترهای تجارت الکترونیک و سایر خدمات آنلاین را در سطح کشور ایجاد کرده است. از سوی دیگر، با راه اندازی فاز اول، پنجره خدمات ملی هوشمند دولت که 126 سازمان را با 3000 سرویس به هم متصل می کند، حاکمیت دیجیتال را توسعه می دهد.

وی با اشاره به اینکه تعداد روستاهای بالای 20 خانوار متصل به شبکه اینترنت پرسرعت به بیش از 35 هزار روستا رسیده است، افزود: فیبر نوری در ایران هم اکنون بیش از 5 میلیون و 500 هزار خانوار در کشور را پوشش می دهد.

وزیر ارتباطات گفت: دسترسی 100 درصدی به اینترنت برای جمعیت شهری و پوشش 94.5 درصدی در مناطق روستایی زیرساخت های مناسب برای رشد اقتصاد دیجیتال را فراهم کرده است و در سال 2023 سهم بازار اقتصاد دیجیتال ایران 7.9 درصد خواهد بود. درصد از کل تولید ناخالص داخلی را در بر می گیرد و قرار است سهم آن در برنامه هفتم توسعه کشور دو برابر شود.

زارع پور با اشاره به راه اندازی دولت الکترونیک و دولت هوشمند در ایران، خاطرنشان کرد: دولت ایران 201 خدمت عمومی و 734 خدمت ویژه در حوزه های دادگستری و کشاورزی به حوزه های آموزشی، بهداشتی و فرهنگی به صورت الکترونیکی ارائه کرده است. با تصویب «قانون ملی مدیریت داده‌ها و اطلاعات» سال 2023 راه را برای توسعه دولت هوشمند و همچنین ارائه داده‌های دولتی به بخش خصوصی در چارچوبی خاص هموار کرده است.

وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تحریم‌های ظالمانه برخی کشورهای غربی گفت: تحریم‌های یکجانبه آمریکا و مکانیسم‌های کنترل صادرات، دسترسی آزاد ما به فناوری‌های پیشرفته را محدود کرده است که فکر می‌کنم برخی از آنها در سازمان همکاری شانگهای، این یک داستان آشنا است و یکی از راه های رایج برای مقابله با این چالش، توسعه اکوسیستم های بانکی برای دستیابی به یک پلت فرم پرداخت دیجیتال مشترک است.

وی چالش‌های بسترهای فرامرزی را برای حاکمیت دیجیتال کشورها برشمرد و افزود: کشورها باید اقدامات مناسبی را انجام دهند تا بخش خصوصی با اثرات فراسرزمینی را در قبال رفتار خود در فضای مجازی پاسخگو بدانند، در غیر این صورت مسئول نقض آگاهانه حاکمیت ملی دیگران خواهند بود. ، کشورهایی هستند.

وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی آینده باید چند قطبی باشد، افزود: برای از بین بردن انحصار شرکت های بزرگ فناوری، ما در سازمان همکاری شانگهای باید متحد باشیم تا صدای قوی تری در رویه های تصمیم گیری بین المللی داشته باشیم. نقش رهبری. نقش کلیدی در آینده.» داشتن دنیای دیجیتال.

وزیر ارتباطات گفت: معتقدم با ادغام و اتصال پلتفرم‌های دیجیتالی که تجارت بین ملت‌هایمان را ارتقا می‌دهند و ایجاد مراکز داده مشترک، می‌توانیم همکاری و سرمایه‌گذاری در توسعه راه‌حل‌های هوشمند مصنوعی برای توسعه پایدار را افزایش دهیم.

بر اساس اطلاعیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زارع پور در پیشنهاد همکاری مشترک خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در زمینه توسعه زیرساخت‌های دیجیتالی مانند شبکه‌های فیبر نوری فرامرزی، مراکز داده و ارتباطات ماهواره‌ای است. و ایران می‌تواند استقرار زیرساخت‌های دیجیتالی مانند شبکه‌های فیبر نوری، فناوری 5G و شبکه‌های ماهواره‌ای را در سراسر قلمرو خود که در مرکز جاده ابریشم دیجیتال قرار دارد، توسعه و تسهیل کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *