دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تامین مواد اولیه، رفع مشکل پیمانکاری و تسویه تعهدات ارزی صادرکنندگان، توسعه تفاهم نامه های تعرفه ترجیحی با کشورهای هدف صادراتی و برندسازی را از الزامات صادرات محصولات داخلی برشمرد. لوازم خانگی گفت: در صورت تحقق این شرایط می توان سالانه 15 تا 20 درصد رقم صادرات را افزایش داد.
عباس هاشمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: اولین پیش نیاز صادرات لوازم خانگی تامین مستمر مواد اولیه و سپس فروش نسیه مواد اولیه داخلی مانند فولاد و پتروشیمی است.
وی با بیان اینکه برای داشتن صادرات پایدار بخشی از کار مربوط به حاکمیت و بخشی مربوط به تجارت است، تصریح کرد: مهمترین بحث حاکمیتی که بر حوزه صادرات تاثیر می گذارد، حل قرارداد مشکل تحویل و حل آن است. تعهدات ارزی صادرکنندگان در حال حاضر صادرکنندگان موظفند ارز خود را در تالار دوم عرضه کنند که این امر صادرات را روال می کند.
هاشمی با بیان اینکه صادرکنندگان باید ارز خود را به نرخ واقعی روز بفروشند و قیمت آن دستوری نباشد، گفت: تامین مواد اولیه، پیمانکاران فرعی و …. به نرخ ارز آزاد محاسبه می شود.
به گفته وی، یکی دیگر از موانع صادرات، بازپرداخت حقوق گمرکی مواد اولیه است. تولید کننده برای واردات مواد اولیه عوارض گمرکی می پردازد و می تواند در هنگام صادرات محصول خود این عوارض را بازپس گیرد. طبق قانون، بازپرداخت باید ظرف یک ماه انجام شود، اما یک واحد وجود دارد که پس از 5 سال صادرات نتوانسته این مبلغ را پس بگیرد.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه در بحث تجهیزات و صنایع سازه ای مانند قالب سازی و ساخت تجهیزات می توان با شرکت های بزرگ قالب سازی چینی کنسرسیومی تشکیل داد و گفت: بر این اساس می توان ریخته گری را در قالب سازی تقویت کرد. کشور.
هاشمی با بیان اینکه توسعه تفاهم نامه های تعرفه ترجیحی با کشورهای هدف صادراتی و تقویت برندها از دیگر الزامات صادرات است، گفت: در کشورهایی که امکان صادرات محصولات به نقطه پایانی وجود ندارد مانند پاکستان، ازبکستان و اخیراً سوریه نیز چنین است. امکان صادرات قطعات و قطعات وجود دارد که در ما این مزیت را داریم. همچنین امکان راه اندازی خطوط مونتاژ با برندهای ایرانی یا برندهای همان کشورها در این کشورها و ساخت محصول نهایی با ارسال قطعات وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات لوازم خانگی و لوازم یدکی 400 تا 430 میلیون دلار در سال است، گفت: در صورت تامین تمام نیازهای لازم و مداخله دولت در موارد جدی می توان رقم صادرات را 15 تا 20 درصد افزایش داد. در سال. . . البته گشایش روابط بانکی با دنیا نیز موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که از چارچوب اختیارات تولیدکنندگان خارج می شود.
انتهای پیام