سایر موضوعات

پیش بینی فروش 70 درصدی محصولات دانش بنیان با تسهیلات رشد تولید/تخصیص خط اعتباری به صندوق ها

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی میزان فروش شرکت های دانش بنیان که از تسهیلات رشد تولید این صندوق استفاده می کنند به حدود 70 میلیون پیش بینی کرد و گفت: سه بانک 3500 میلیارد تومان تسهیلات رشد تولید دانش بنیان پرداخت کردند و ما نیز این موضوع را انجام دادیم. تخمین زده می شود که این رقم به 50 برسد. تلاش برای رشد باید فروخته شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست روسای پارک های علم و فناوری کشور که در باغ نگارستان برگزار شد، یکی از مهمترین ماموریت های کشور را توسعه فناوری و استفاده از توانمندی های نخبگان برای توسعه دانست. اقتصاد دانش بنیان گفت: پارک ها نگهبان و پیشرو توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری هستند. آنها در یک منطقه قرار دارند. انتظار می رود پارک ها به طور جدی نقش مهمی در هدایت توسعه فناوری و نوآوری در استان و منطقه خود ایفا کنند. من معتقدم که پارک ها تا حد زیادی در این زمینه موفق بوده اند. در استان ها ستادهای اقتصاد دانش با سرپرستی استانداری تشکیل شده است و در اکثر استان ها دبیرخانه این ستادها بر عهده پارک های علم و فناوری است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به نقش مهم پارک های علم و فناوری در هم افزایی دستگاه های اجرایی برای پیشبرد اهداف و ماموریت ها افزود: پیگیری سیاست تمرکززدایی و پرهیز از تمرکز یکی از سیاست های جدی نوآوری بوده است. سرمایه. صندوق در سال های اخیر، چون معتقدم پاسخگویی به همه نیازها و خواسته های تهران امکان پذیر نیست.

خیاطیان افزود: با ابزارهایی که در اختیار داریم و نهادهای قانونی که وجود دارد مانند صندوق های پژوهش و فناوری، در دو قالب شروع به کار کرده و تسهیلاتی را در اختیار این صندوق ها قرار داده ایم که می تواند در قالب واحدهای فناور وام و خلاقان مستقر در پارک های علم و فناوری (کسب و کارهای غیر دانش بنیان) باید پرداخت کنند. در این زمینه به 27 صندوق پژوهش و فناوری در بخش جعاله 1400 میلیارد تومان تسهیلات دادیم.

خیاطیان گفت: در مورد کسب و کارهای کوچک دانش بنیان در استان ها که به ارقام کمتری نیاز داشتند، تسهیلاتی در قالب تخصیص ردیف اعتباری ارائه کردیم. در این بخش در قالب تخصیص ردیف های اعتباری به صندوق های پژوهش و فناوری استان ها اقدام کرده ایم. صندوق های پژوهش و فناوری در قالب فرمول از صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبار دریافت کرده اند و می توانند در قالب تسهیلات معمول صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح های کسب و کار دانش بنیان شرکت کنند.نوآوری شامل نمونه سازی، صنعتی سازی، و غیره. در این بخش، قرارداد خط اعتباری به مبلغ تقریبی 3.9 هزار میلیارد تومان با صندوق های پژوهش و فناوری استان ها منعقد شد. به زودی مدل جدید اعطای خطوط اعتباری با صندوق های پژوهش و فناوری معرفی می شود. ما این رویکرد را در قالب تمرکززدایی برای تقویت صندوق های تحقیقات و فناوری استانی اتخاذ کردیم.

مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی خواستار راهنمایی، آموزش و مشاوره در بین ماموت های جدی و مهم پارک های علم و فناوری شد و گفت: در این راستا با 47 پارک علم و فناوری تفاهم نامه امضا کرده ایم و دوره های آموزشی برگزار کرده ایم. در این مراکز به ویژه برای مشاغل. هزینه های برگزاری این دوره ها را پوشش می دهیم و تامین می کنیم.

وی موضوع تامین مالی جمعی را به عنوان شکل جدیدی از تامین مالی کسب و کارهای دانش بنیان که در صندوق نوآوری و شکوفایی به طور جدی مورد بررسی قرار می گیرد، مطرح کرد و گفت: این روش یکی از مصادیق رواج اقتصاد دانش بنیان است. در این روش یک موسسه اصل سرمایه سرمایه گذاران را تضمین یا بیمه می کند. با مشخص شدن ضامن، طرح تامین مالی جمعی در بستر تامین مالی جمعی مورد تایید بورس قرار می گیرد و پس از مدت زمانی مشخص، اشخاص حقیقی و حقوقی در این طرح دانش بنیان شرکت می کنند. این ظرفیت بسیار خوبی است و در صندوق نوآوری از این ظرفیت برای حمایت بیشتر از کسب و کارهای دانش بنیان استفاده می کنیم و به عنوان ضامن عمل می کنیم.

سفرهای استانی برای افزایش ضریب نفوذ صندوق نوآوری در سراسر کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضریب نفوذ این صندوق در سراسر کشور را 70 درصد اعلام کرد و گفت: بسته به تعداد شرکت های دانش بنیان در هر استان، در صورتی که هر شرکت حداقل از یکی از خدمات آن استفاده کرده باشد. صندوق نوآوری و شکوفایی، میانگین ضریب نفوذ صندوق نوآوری و شکوفایی حدود 70 درصد است. بیشترین ضریب نفوذ صندوق های نوآوری 94 درصد و کمترین ضریب نفوذ 57 درصد است. به منظور تقویت ضریب نفوذ صندوق نوآوری در استان‌ها، سفرهای استانی را طراحی کرده‌ایم که طی آن هیئتی متشکل از مدیران و کارشناسان صندوق نوآوری به استان‌های مختلف سفر می‌کنند و شرکت‌ها را بر اساس دانش استان برای اعطای اعتبار ارزیابی می‌کنند. امکانات آماده حمایت از بنگاه های دانش آموزی استانی در قالب سفرهای استانی هستیم.

پیش بینی فروش 70 درصدی محصولات دانش بنیان با تسهیلات رشد تولید دانش بنیان

خیاطیان با اشاره به تدوین برنامه رشد تولید دانش بنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: در قالب قراردادی که با سه بانک منعقد کرده ایم، بنگاه های دانش بنیان می توانند رشد فروش محصولات دانش بنیان را نسبت به گذشته دو برابر کنند. سال ما می توانیم از امکانات رشد تولید استفاده کنیم. پیش بینی ما این بود که این شرکت ها بتوانند 60 تا 70 درصد افزایش فروش محصولات دانش بنیان را داشته باشند. این سه بانک تاکنون 3500 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که برآورد می کنیم این رقم در سال جاری 50 درصد رشد فروش داشته باشد.

سهم پارک های علم و فناوری در رونق صندوق های پژوهش و فناوری استان

مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی در بخشی دیگر از سخنان خود تعداد صندوق های مصوب پژوهش و فناوری را 69 صندوق و میزان سرمایه این صندوق ها را تقریباً 2800 میلیارد تومان اعلام کرد و اعلام کرد: پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها سهامدار هستند. از 50 صندوق البته برخی استان ها گلایه دارند که تعامل پارک ها با اعتبارات پژوهشی و فناوری استانی چندان مناسب نیست و باید برای این موضوع فکری کرد. پارک های علم و فناوری باید به توسعه صندوق های تحقیقاتی و فناوری کمک کنند.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، وی با بیان اینکه چندین موضوع در حوزه دانش برای کشور مهم است و ما این موضوعات را در اولویت صندوق نوآوری و شکوفایی دنبال می کنیم و امیدواریم از این کار حمایت کنید. با ایده ها و پروژه های شما.، گفت: سوال اول بحث صادرات است. موضوع صادرات دانش برای همه ما مهم است. در قالب صندوق نوآوری بسته صادرات دانش بنیان را تصویب کردیم و در عین حال مجوز تولید فراساحلی برای کمک به کسب و کارهای دانش بنیان دریافت کردیم. برنامه های مفصلی در این زمینه داریم که به مرور زمان اعلام می شود. به منظور کمک به بنگاه های دانش بنیان در زمینه صادرات و حفظ ریشه های تولید دانش بنیان و ریشه آن ها در کشور و در عین حال امکان دسترسی بنگاه های دانش بنیان به بازارهای بین المللی و کمک به رقابت پذیری آنها، تمامی صادرات دانش بنیان و تولیدات فراسرزمینی را مورد بررسی قرار داده است. شرکت‌های دانش‌بنیانی که توانمند هستند و می‌توانند با ایجاد چنین زیرساخت‌هایی فعالیت تولید و صادرات فراسرزمینی را در کشورهای دیگر آغاز کنند، در صندوق نوآوری و شکوفایی از آنها حمایت می‌کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در صندوق نوآوری اولویت ها را مشخص کرده ایم. طبق قانون ما موظفیم از همه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان حمایت کنیم، اما این کسب‌وکارها رشد کرده‌اند و نمی‌توانیم همه نیازهای آن‌ها را برآورده کنیم. به همین دلیل، اولویت‌هایی را تعیین کرده‌ایم و تقریباً 70 درصد خدمات ما در حوزه‌های اولویت‌دار متمرکز خواهد بود. شامل سه حوزه فناوری هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و بیوتکنولوژی است و سه موضوع امنیت غذایی، انرژی مبتنی بر بهره وری انرژی و بخش آب ما حوزه های اولویت دار را انتخاب کرده ایم. در نظر داریم از سال آینده با تمرکز بر این حوزه های اولویت دار 70 درصد خدمات صندوق را پیش ببریم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا