چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

پیش بینی رشد اقتصادی خاورمیانه توسط بانک جهانی

بانک جهانی رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) را به 1.9 درصد در سال 2023 کاهش داده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اکونومیک، بانک جهانی اعلام کرد که پیش بینی می شود منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جاری شاهد کاهش رشد اقتصادی به 1.9 درصد باشد.

این موسسه در گزارش خود گفت: منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2022 شاهد رشد فوق العاده سریعی بود که ناشی از افزایش قیمت نفت بود.

این منطقه در سال 2022 شاهد نرخ رشد اقتصادی 6 درصدی بود که ناشی از صادرکنندگان نفت از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، به ویژه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) بود که رشد سریع‌تر و سریع‌تری نسبت به واردکنندگان نفت داشته‌اند.

در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، انتظار می‌رود که رشد اقتصادی در سال جاری به طور متوسط ​​تنها 1 درصد باشد که بسیار کمتر از 7.3 درصد ثبت شده در سال 2022 است. رشد 2.4 درصدی در سال 2023 در مقایسه با 4.3 درصد در سال گذشته کاهش یافته است.

انتظار می رود کشورهای در حال توسعه واردکننده نفت در سال جاری به طور متوسط ​​3.6 درصد رشد کنند، در حالی که این رقم در سال 2022 به 4.9 درصد رسیده بود.

بر اساس گزارش بانک جهانی، انتظار می رود رشد اقتصادی در شورای همکاری خلیج فارس در سال آینده به 3.5 درصد برسد و تفاوت کمی بین صادرکنندگان و واردکنندگان نفت وجود داشته باشد.

این موسسه خاطرنشان کرد که شوک های کلان اقتصادی بین سال های 2020 و 2022 منجر به بیکاری 5.1 میلیون نفر دیگر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شد.

در این گزارش آمده است: «وقتی شوک‌های اقتصادی بدون ایجاد تورم رخ می‌دهند، این بیکاری است که به عنوان حاشیه اصلی تعدیل بازار کار در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در مرکز توجه قرار می‌گیرد».

در ادامه بیانیه آمده است: «به دنبال شوک کووید-19، بازارهای کار عمدتاً از طریق کاهش اشتغال و ساعات کار در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا با سطوح پایین اشتغال تعدیل شده است. تورم، یک روند رایج در سراسر جهان است.

بانک جهانی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را 1 درصد در سال 2023 در مقایسه با 7.3 درصد در سال 2022 به دلیل کاهش تولید نفت و کاهش قیمت نفت پیش بینی می کند.

به گفته این بانک، سخت‌تر شدن شرایط مالی جهانی و تورم بالا همچنان فعالیت اقتصادی کشورهای واردکننده نفت در خاورمیانه و شمال آفریقا را محدود می‌کند. رشد 3.6 درصد در سال 2023 در مقایسه با 4.9 درصد در سال 2022 پیش بینی شده است.

انتظار می‌رود رشد منطقه که با درآمد سرانه سنجیده می‌شود از 4.3 درصد در سال 2022 به 0.4 درصد در سال 2023 کاهش یابد. تا پایان سال 2023، تنها هشت اقتصاد از پانزده اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا به تولید ناخالص داخلی واقعی بازگشته‌اند. سرانه قبل از همه گیری ویروس کرونا.

بانک جهانی در چشم انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا رشد 4.1 درصدی اقتصاد ایران در سال 2023 را برآورد و رشد اقتصادی ایران در سال 2024 را معادل 3.5 درصد پیش بینی کرد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *