پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

پیام غیبت مقتدی صدر در نشست گفتگوی ملی عراق

امیر موسوی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه در جلسه روز چهارشنبه که به دعوت آقای کاظمی برگزار شد، گروه های مختلف شیعه، سنی و کرد و حتی نماینده سازمان ملل در امور عراق نیز حضور داشتند، اما در عین حال شاهد بودیم. غیبت مقتدی صدر در این نشست. وی گفت: این غیبت برای آقای صدر امتیاز محسوب می شود و نشان می دهد که آقای صدر در یک طرف و سایر گروه های سیاسی عراقی در طرف دیگر قرار دارند. در واقع عدم حضور و تاکید گروه های شرکت کننده در این نشست برای انتخاب هیاتی برای گفت وگو با صدر نشان از وزن آن در عرصه سیاسی عراق از نظر حمایت مردمی از آن داشت.

وی با بیان اینکه در این جلسه حاضران بر برخی موضوعات پافشاری کردند و تصمیماتی گرفتند و در پایان جلسه بیانیه ای صادر کردند. همان سوال بود اما آقای مقتدی صدر از حضور در جلسه خودداری کرد و برخلاف شعارهای قبلی خود رفتار کرد.

پیام غیبت مقتدی صدر در نشست گفتگوی ملی عراق

نشست «گفتگوی ملی عراق» در دفتر نخست وزیر این کشور

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه در عین حال این عدم حضور ضعف بزرگی برای مقتدی صدر تلقی می شود، افزود: در این جلسه همانطور که گفته شد گروه های مختلف سیاسی عراق به استثنای مقتدی صدر حضور داشتند و عملاً این اتفاق افتاد. آن پیام را رساند. این نشان می دهد که مقتدی صدر مخالف ایجاد اجماع ملی و حل بحران سیاسی کنونی در عراق است.

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه در حال حاضر مقتدی صدر به نوعی در مقابل همه گروه های سیاسی عراق قرار دارد، خاطرنشان کرد: قرار است هیئتی از شرکت کنندگان در نشست روز چهارشنبه با مقتدی صدر دیدار کنند و این دیدار باید به نتیجه برسد. آیا او منجر خواهد شد؟

یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به برگزاری نشست گفت‌وگوی ملی در عراق با حضور گروه‌های شیعه، سنی و کرد و عدم حضور جریان مقتدی صدر در این نشست، اعلام کرد: این عدم حضور یک امتیاز بزرگ است و در در عین حال، این یک ضعف بزرگ برای مقتدی صدر تلقی می شود.

موسوی با بیان این که این عدم حضور و همراهی به نوعی آقای مقتدی صدر را به عنوان یک یاغی مخالف دیگر گروه های عراقی معرفی می کند، خاطرنشان کرد: پیش از این مقتدی صدر خاطرنشان کرد که چارچوب هماهنگی شیعیان در اقلیت است، اما در این نشست. روز چهارشنبه فقط این گروه حضور نداشتند، اهل سنت و کردها نیز حضور داشتند، اما مقتدی صدر از شرکت در این نشست خودداری کرد.

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه «جنین پلاسخرت» نماینده سازمان ملل در عراق نیز در نشست مذکور حضور داشت، گفت: به نوعی این عدم حضور نشان می دهد که مقتدی صدر به دنبال راهی است اما جامعه بین المللی آن را نمی پسندد، پذیرفته نیست و سایر گروه های عراقی با حمایت بین المللی به دنبال گفت و گو برای دستیابی به راه حلی سیاسی برای خروج عراق از بن بست وضعیت سیاسی کنونی و لزوم توقف همه تنش های میدانی در این کشور هستند. و گفتگو بین احزاب عراقی به منظور شکستن بن بست سیاسی کنونی. بر بحران کنونی این کشور تاکید شده است.

موسوی با اشاره به اظهارات برخی از نزدیکان مقتدی صدر در خصوص جلسه روز چهارشنبه و انتقاداتی که به این نشست وارد کردند، افزود: به نظر می رسد مقتدی صدر به دلیل حمایت مردم در عراق فکر می کند می تواند مسیر امور را در عراق تغییر دهد. خیابان. او می خواهد آنچه را که می خواهد خراب کند و شاید می خواهد امتیاز بیشتری در این زمینه کسب کند.

وی با بیان اینکه در جلسه روز چهارشنبه گروه های حاضر بر تشکیل دولت موقت برای اصلاح قانون انتخابات و زمینه سازی برای برگزاری انتخابات زودهنگام تاکید کردند، گفت: این گروه های سیاسی تاکید کردند که بر اساس قوانین سیاسی عراق، که اصلاحات مورد نظر، اما آنچه مقتدی صدر در این زمینه پیشنهاد می کرد، به نوعی خلاف روند قانون اساسی عراق بود.

پیام غیبت مقتدی صدر در نشست گفتگوی ملی عراق

نشست «گفتگوی ملی عراق» در دفتر نخست وزیر این کشور

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …