شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

پورابراهیمی: دولت بیش از 570 هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است

وی بررسی ترازنامه نظام بانکی را از موضوعات مطرح شده در این جلسه عنوان کرد و گفت: بر اساس برآورد کمیسیون اقتصادی مجلس، دولت بیش از 570 هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است که اگر در بودجه های سالانه آتی پیش بینی می شود و در صورت عدم تسویه سایر روش ها بی نظمی بانکی را به شدت افزایش می دهد و کشور را با مشکل مواجه می کند.

وی با بیان اینکه معاون وزیر اقتصاد در خصوص وضعیت منابع و مصارف نظام بانکی توضیحاتی ارائه کرد، افزود: بر اساس گزارش های ارائه شده در برخی موارد پرداخت تسهیلات با تاخیر انجام شده است. بخش دیگر آن در سطح متوسط ​​مورد بهره برداری قرار گرفت. امیدواریم با پیگیری های نظارتی به ویژه در اولویت هایی مانند اعتبار ازدواج، زایمان، ضمانت مسکن و تبصره 18 اشتغال، تعهدات تا پایان سال اجرایی شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون گفت: بر اساس برآورد کمیسیون اقتصادی مجلس، دولت بیش از 570 هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است که اگر با برنامه ریزی در آینده این مبلغ برطرف شود. بودجه سالانه و سایر روش ها، نابرابری بانکی باعث افزایش داده ها و ایجاد مشکلاتی در کشور می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا پورابراهیمی در تشریح جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس، اظهار کرد: این جلسه با حضور مدیران عامل بانک ها به منظور بررسی عملکرد بانک ها در اجرای دستورات قانونی و وظایف در حوزه های مختلف برگزار شد. مدیران عامل بانک ها از عملکرد خود در بازپرداخت وام های قرض الحسنه و تسهیلات اعتباری گزارش دادند و بانک مرکزی نیز از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات در 8 ماهه امسال خبر داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: تلاش ما این است که ضمن تداوم اجرای تعهدات قانونی بانک ها برای حل مشکلات مردم، ظرفیت وام دهی بانک ها را افزایش دهیم و یکی از راه ها پرداخت بدهی عمومی به بانک ها است. یکی از موضوعات مهمی است که در جلسه مشترک با وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی و تصمیم گیری قرار می گیرد.

پورابراهیمی در ادامه بر لزوم افزایش سرمایه بانک ها تاکید کرد و گفت: بر اساس این گزارش، کفایت سرمایه بانک ها در وضعیت مطلوبی نیست و باید در این زمینه اقدام شود. البته دولت نیز به این موضوع علاقه مند است در حالی که قانون بودجه 1401 نیز بخشی از این موارد را شامل می شود و قرار است بخشی از مفاد قانون بودجه 1401 و افزایش سرمایه بانک ها اجرایی شود. کمیسیون اقتصادی اقداماتی برای تقویت منابع نظام بانکی و اجرای دقیق تر دستورات الزامی دارد.

پورابراهیمی در ادامه وضعیت پرداخت تسهیلات خرد را مورد تاکید قرار داد و گفت: میزان پرداخت تسهیلات خرد در بخش وام ازدواج، زایمان و خیریه در 8 ماهه امسال برابر با کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته بوده و این اعداد است. نیز در چند ماه اخیر افزایش خواهد یافت. حدود 90 هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه ازدواج و تربیت فرزند پرداخت شده است و 20 هزار میلیارد تومان دیگر به این سقف اضافه می شود. پرداخت تسهیلات در این موارد طبق گزارش بانک ها متوسط ​​است و برخی بانک ها بیش از واگذاری و برخی در این زمینه عقب هستند. در مجموع میانگین عملکرد نظام بانکی در اجرای ماموریت های خود قابل قبول است اما باید با شناسایی نقاط ضعف و اصلاح و پیگیری آن ها شاهد عملکرد بهتر در این زمینه ها باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مشکلات موجود در رابطه با ضمانت نامه های بانکی نیز به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد روش و دستورالعمل بانک ها در این زمینه یکسان باشد. همچنین موضوع نگهداری بخشی از تسهیلات به صورت سپرده در بانک ها مطرح شد. این اقدام که توسط برخی بانک ها و شعب انجام شده خلاف شرع و شرع است و بانک مرکزی مجبور شده است گزارش نظارتی خود را در این زمینه به کمیسیون اقتصادی ارائه کند. همچنین مقرر شد بانک ها تسهیلاتی برای تسهیل وام به افراد با ضامن معتبر داشته باشند. این موارد در دومین جلسه اعضای کمیسیون اقتصادی جمع‌بندی شده و یافته‌های آن با پیشنهاداتی برای کمک به عملکرد بهتر نظام بانکی در پیگیری خدمات به مردم با اعداد و ارقام ارائه می‌شود.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *