شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

پنج چالش سازنده با مدیریت شهری در بافت فرسوده

دولت سیزدهم 110000 خانه فرسوده را در بافت های شهری ناکارآمد بهسازی کرده است و 200000 واحد دیگر را در سال جاری اجرا خواهد کرد، اما بررسی ها نشان می دهد حداقل پنج چالش پیش روی سازندگان بافت فرسوده با مدیریت شهری و ارائه دهندگان خدمات مانند کندی صدور مجوز و کمبود خدمات شهری وجود دارد. .

به گزارش ای بی اس نیوز، عدم توجه مدیریت شهری و دستگاه های خدمات رسان به افزایش جذابیت سرمایه گذاری و زندگی در بافت های فرسوده به چالشی در مسیر نوسازی تبدیل شده است. بازوی اجرایی دولت سیزدهم سال گذشته 110 هزار خانه فرسوده را در قالب طرح نهضت ملی مسکن در معاونت احیای بافت های ناکارآمد به مرحله نوسازی رساند و امسال نوسازی و بهسازی 200 هزار مسکن را هدف گذاری کرده است. برنامه ای که نیازمند همکاری جهادی سایر نهادها است.

محرومیت حاشیه نشینان از دو سوم خدمات شهری

بر اساس بسته تشویقی توسعه شهری 19، میانگین سرانه خدمات زیربنایی و روبنایی و کیفیت زندگی در بافت ناکارآمد شهری باید به میانگین سرانه مناطق توسعه یافته همان شهر برسد. این در حالی است که میانگین سرانه خدمات در بافت های ناکارآمد یک سوم سایر مناطق شهری است. افزایش کیفیت زندگی در مناطق هدف بازآفرینی زمانی محقق می شود که شهرداری ها و نهادهای ذیربط مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی را که قانون تلقی می شود، اجرا کنند.

هر چند پس از تسلیم مجموعه ای از سیاست ها و مشوق ها از نظر کالبدی، نوسازی محله‌ها در بافت‌های فرسوده در آبان ماه سال گذشته، تمایل به ساخت و ساز در بافت‌های ناکارآمد برخی شهرها چهار برابر شد، اما ساکنان بافت‌های فرسوده و دست اندرکاران نوسازی باید از مشوق‌های دولت جدید و حقوق خود آگاه باشند. نتیجه درخواست جدی شهرداری

پنج چالش سازنده با مدیریت شهری در بافت فرسوده

ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری متشکل از 13 وزارتخانه و 17 نهاد دیگر است که همگی در بافت های ناکارآمد شهری به نحوی وظیفه حفاظت از جان همشهریان خود در برابر زلزله و بلایای طبیعی را بر عهده دارند، اما گاهی جدیت لازم دیده نمی شود. در برگزاری جلسات استانی انتظار می رود مدیریت شهری و مسئولان استانی وظایف خود را طبق قانون برای حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری انجام دهند.

دولت سیزدهم به منظور تسریع در امر نوسازی و بهسازی واحدهای مستقر در بافت های فرسوده، در حاشیه شهرها و سکونتگاه های غیررسمی مشوق هایی را در سه حوزه در نظر گرفت که اولین و احتمالاً مهم ترین آن، تخفیف حداقل 50 درصدی است. درصد عوارض پروانه نوسازی و تراکم ساختمانی توسط شهرداری ها که می تواند تا 100 درصد باشد درصد قابل افزایش است. شهرداری ها معادل این تخفیف را از دولت دریافت خواهند کرد اما برخی شهرداری ها این تخفیف را اعمال نمی کنند.

سرعت پایین صدور مجوز

ضمناً طبق قانون در صورت گروه بندی واحدهای مورد بازسازی در این مناطق، انشعاب های قدیمی آب، برق و گاز باید حفظ شده و فقط هزینه انشعاب اضافی اخذ شود. اما به گفته محمد آیینی – معاون وزیر راه و شهرسازی – گاه خدمات رسان حاضر به رعایت این قانون نیستند. همچنین طبق قانون اعطای این انشعابات باید در اسرع وقت انجام شود اما بر اساس گزارش های مشخص این پرونده ماه ها طول می کشد و تولیدکنندگان را به رویگردانی سوق می دهد.

از طرفی طبق قانون شهرداری ها موظفند حداکثر ظرف مدت یک یا دو هفته نسبت به صدور پروانه نوسازی اقدام کنند که طبق گزارش ها متوسط ​​زمان صدور پروانه در شهرهای سراسر کشور حداقل شش ماه و در برخی موارد می باشد. بیش از 10 ماه طول می کشد. در حالی که صدور مجوز نوسازی هر شش ماه زودتر نشان دهنده 10 درصد بازده اقتصادی بیشتر برای سازندگان است.

با توجه به بسته تشویقی، نوسازی کلیه منازل واقع در بافت فرسوده. حتی واحدهای زیر 50 متر مربع وجود دارد و محدودیت هایی که قبلا وجود داشت برداشته شده است.

با این حال، سازندگانی که بازآفرینی شهری را در مقیاس تجمیع بلوک های شهری انجام دهند، بیشترین امتیاز را دریافت خواهند کرد. نوسازی یک بلوک شهری به این معناست که 20 پلاک فرسوده متصل و در کنار یکدیگر قرار دارند. اگر از پلاک شروع کنیم، همان پلاک را خواهیم یافت. اگر ساکنان تصمیم به نوسازی جمعی در چنین شرایطی بگیرند، بالاترین حمایت تشویقی را دریافت خواهند کرد.

حداکثر دو طبقه تشویقی امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری های تجاری شامل ضوابط تشویقی نوسازی در سطح محله و بلوک.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *