پروژه های نهضت ملی مسکن باید تامین مالی شوند
07:01 – 06 مهر 1403
پرداخت هزینه های تسهیلات ساخت مسکن یکی از مهم ترین عوامل در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن است. ضرورت بازپرداخت این تسهیلات به حدی رسیده که مشمول قانون جهش تولید مسکن شده است. از این رو سال گذشته همزمان با تصویب قانون جهش تولید مسکن، مقرر شد تمامی بانک ها 20 درصد تسهیلات خود را به مسکن اختصاص دهند، اما بررسی ها و آمارها نشان می دهد که تا کنون متأسفانه این بخش مورد بی توجهی قرار گرفته است. که باعث تاخیر در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن شد.
بر اساس این گزارش، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون سازندگی مجلس با بیان اینکه بر اساس قانون جهش تولید مسکن و بر اساس ماده 4، تمامی بانک ها باید 20 درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، اظهار داشت: با توجه به این موضوع، بانک ها باید 20 درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند. وی گفت: با توجه به اینکه همیشه انتظار داشتیم بانک ها در بازپرداخت تسهیلات ساخت مسکن همکاری نکنند، بنابراین طرح رشد ترازنامه یا کاهش ترازنامه بانک هایی که در زمینه پرداخت تسهیلات همکاری می کنند یا نمی کنند را بررسی کردیم. .
وی ادامه داد: بر اساس برنامه هفتم با توجه به اینکه مسکن موتور محرکه اقتصاد کشور محسوب می شود، بانک ها باید برای تولید مصالح ساختمانی و گردش اقتصادی همکاری کنند، بنابراین ترازنامه را تعیین کرده ایم.
عضو کمیسیون سازندگی مجلس تایید کرد: بر اساس این قانون ترازنامه بانک هایی مانند مسکن و ملی که تسهیلات اجباری مانند مسکن، ازدواج و امثال آن را پرداخت می کنند باید افزایش یابد زیرا این بانک ها تسهیلات را به صورت هدفمند پرداخت می کنند. نحوه و با توجه به نیاز افراد و کیف پول خانواده که آنها را در آن تهیه می کنند.
یوسفی گفت: مسکن موتور اقتصاد است و در صورت عدم ارائه این تسهیلات از سوی بانک، ترازنامه آن کاهش مییابد تا در آینده به پرداخت تسهیلات ساختمانی تشویق شود.
وی افزود: همچنین برای بانک هایی که در پرداخت تسهیلات مسکن همکاری نمی کنند، جریمه هایی بر اساس قانون جهش تولید مسکن در نظر گرفته ایم که این جریمه مالیاتی است که هنوز اعمال نشده است.
یوسفی با بیان اینکه بانک ها حدود 160 هزار میلیارد تومان تسهیلات دادند، گفت: اگر طبق قانون افزایش تولید مسکن بود باید 400 هزار میلیارد تومان تسهیلات می دادند.
وی با بیان اینکه مسکن موتور محرکه اقتصادی کشور محسوب می شود و 145 حرفه به آن وابسته است. وی خاطرنشان کرد: بنابراین باید به این صنعت توجه ویژه شود و بانک ها بیش از پیش همکاری کنند و تسهیلاتی را که طی یک سال گذشته به حوزه مسکن تحمیل شده است باز کنند.
خبرنگار: کبری عزیزم