اخبار اقتصادی روز

پرداخت بیش از 3 میلیارد ریال به گزارش کنندگان تخلفات بورسی

محمدحسین پور در خصوص اقدامات اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه در سال 1402 هجری شمسی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در سال 1402 هجری شمسی بیش از 1500 گزارش از طریق سامانه رسمی این اداره کل به این بخش از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رسید. و پیام های ارسالی و فضای مجازی به صورت کامل و تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

وی بیان کرد: بر اساس دستورالعمل حمایت و تشویق گزارش دهندگان ناهنجاری در بازار سرمایه، 350 گزارش ارائه شده حاوی موارد ناهنجاری بوده است.

حسین پور خاطرنشان کرد: از 350 گزارشی که در آنها شرایط غیرعادی وجود داشت، برای 300 گزارش اقدامات اصلاحی انجام شد و 50 گزارش دیگر تحت عنوان تخلف یا جرایم احتمالی به نماینده قانونی سازمان ارجاع شد.

رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین این اداره در سال 1402 هجری شمسی پس از صدور رأی نهایی انضباطی توسط هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و با تصویب هیئت مدیره در خصوص یکی از موارد تخلف در حوزه ناشران مبلغ 650 میلیون ریال به عنوان پاداش به سردبیر پرونده پرداخت که در نهایت به 3 میلیارد و 74 میلیون ریال رسید.

وی اعلام کرد: اقداماتی همچون رصد مستمر فضای مجازی و راستی آزمایی معاملات فعالان این حوزه از طریق سامانه هوشمند رصد فضای مجازی از جمله اقدامات معاونت سلامت بازار سرمایه در سال 1402 بوده است.

طرح هایی برای اداره سلامت بازار سرمایه در سازمان بورس اوراق بهادار در سال 1403 هجری قمری

حسین پور به برنامه های معاونت سلامت بازار سرمایه سازمان بورس در سال 1403 اشاره کرد و افزود: با توجه به برنامه های این اداره کل در سال جاری امکان برگزاری دوره آموزشی و جلسات گزارشگری تخصصی برای فعالان بازار سرمایه وجود دارد. پیش بینی برنامه تشویقی در خصوص گزارش های غیرعادی که منجر به اقدام … رفع اشکال و پایش، توسعه سامانه پایش سلامت بازار سرمایه و اجرای مرحله نهایی سامانه پایش هوشمند فضای مجازی.

رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: با توجه به تنوع ابزارهای مالی موجود در بازار سرمایه، این بازار قابلیت ایفای نقش موثر در عرصه های مختلف اقتصاد کشور را دارد.

وی بازار سرمایه را به طور کلی به دو بخش بازار اولیه و بازار ثانویه تقسیم کرد و افزود: وجوهی که در بازار اولیه در گردش است مستقیماً در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد و منجر به پیشرفت پروژه های تولیدی و خدماتی در دست اجرا می شود. این شرکت ها به دلیل تاثیرگذاری در افزایش تولید و اشتغال در صنایع مختلف شناخته خواهند شد.

حسین پور گفت: در بازار ثانویه اگرچه وجوه رد و بدل شده بین سهامداران در دسترس محصول نیست، اما بدون توجه به بازار ثانویه و توسعه آن، زمینه توسعه بازار اولیه فراهم نخواهد شد.

رئیس اداره نظارت بر سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: سرمایه گذاران در بازار اولیه در صورتی وارد این بازار می شوند که به نقدشوندگی سرمایه گذاری های خود اطمینان نسبی داشته باشند. بنابراین توسعه بازار اولیه در کنار حفظ جذابیت بازار ثانویه می تواند به افزایش تولید و ایجاد فرصت های شغلی در اقتصاد کشور کمک شایانی کند.

وی بیان کرد: در حوزه شرکت های دانش بنیان ابزارهای تامین مالی مناسب از جمله تامین مالی جمعی طراحی و اجرا شده است و در این طرح شرکت های دانش بنیان می توانند طرح های موجه خود را با همکاری موسسات مالی دارای مجوز برای جذب سرمایه گذار ارائه کنند. .

حسین پور در پایان تاکید کرد: فراپور برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان تابلوی معاملاتی ویژه ای نیز طراحی کرده است و صندوق های سرمایه گذاری نیز می توانند در این طرح ها سرمایه گذاری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *