اخبار اقتصادی روز

پر کردن شکاف کارایی در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل

علی رضا آقا شاهی، رئیس گروه تحقیقات تغذیه دام و طیور پژوهشکده علوم دامی ایران با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد هزینه های دامداری شامل خوراک است، گفت: با استفاده از خوراک کامل دام، این هزینه ها کاهش می یابد. و در دامداری های مختلف به تناسب کاهش یافته است که منجر به کاهش خلأ شغل فعلی و پر کردن نسبی آن شده است.

به گفته وی، اگرچه نهاده های مورد استفاده به عنوان مثال در مرغداری های کشور در مقایسه با کشورهای همسایه از کیفیت مناسبی برخوردار است، اما بهره وری محصولات کمتر از حد انتظار است. بنابراین، خلأ عملکردی برای خوراک در این بخش نیز کاملاً مشهود است.

با اشاره به اینکه حدود 40 درصد جو و بیش از 80 درصد ذرت و آرد مصرفی خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود. وی افزود: بر اساس آمارهای موجود بیش از 40 درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و لبنیات به واحدهای متوسط ​​و کوچک می رود. این در حالی است که این واحدها یا از دانش تغذیه ای بهره چندانی ندارند و یا به دلایل مختلف قادر به استفاده در مزرعه نیستند.

آقاشاهی یکی از دلایل ایجاد این فرصت شغلی را عدم حمایت و علاقه به این واحدها نسبت به واحدهای بزرگتر عنوان کرد و گفت: یکی از وظایف پژوهشکده جانورشناسی در کشور انجام تحقیقات کاربردی در این زمینه است . به عبارت دیگر، برای حل مشکل تامین خوراک دام‌های متوسط ​​و کوچک، محققین دام تحقیقات گسترده‌ای در قالب خوراک کامل برای کاهش شکاف تولید انجام داده‌اند. در این راستا در قالب تفاهم نامه ای با یک شرکت خصوصی و بهره گیری از توان این بخش مهم، این فناوری را گسترش داد.

به گفته رئیس گروه تحقیقات تغذیه دام و طیور پژوهشکده علوم دامی ایران، این مؤسسه علاوه بر خوراک خشک، در زمینه تغذیه کامل علوفه مرطوب نیز به موفقیت های زیادی دست یافته و با مشارکت در تلاش برای توسعه آن است. از بخش خصوصی .

این مسئول گفت: اگر گاو شیری مثلاً روزانه 20 کیلوگرم علوفه خشک مصرف کند و حدود 10 درصد یا 2 کیلوگرم از آن به دلایل مختلف مورد استفاده دام قرار نگیرد و در شرایط عادی و متوسط ​​دفع شود. همچنین قیمت هر کیلوگرم علوفه این ضایعات در یک دامداری با 50 راس گوسفند در ماه خواهد بود. اما با استفاده از خوراک کامل دام و همچنین بهبود بهره وری، جبران خلأ عملکردی و عدم نیاز به انباشت سرمایه برای دامدار، این صرفه جویی برای واحد مورد نظر قطعی خواهد بود.

آقاشاهی با اشاره به لزوم توجه به تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: علاوه بر رفع مشکلات دامداران، پتانسیل بخش خصوصی نیز مورد توجه محققان قرار گرفته است. در این راستا دو تفاهم نامه با دو شرکت خصوصی در آذربایجان غربی و شرقی در دو حوزه مختلف خوراک کامل دام جهت ایجاد زنجیره تولید و گسترش فرهنگ تغذیه کامل دام منعقد شد که انتظار می رود گامی بلند در جهت افزایش بهره وری و کاهش فشار بر واردات نهاده های اساسی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *