یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

پایان یک فرار تاریخی! -ایسنا

ما نمی خواهیم شفاف باشیم! شاید این مهم ترین برداشت طلافروشان از اجرای قانون و ثبت فاکتورهای فروش در نظام مالیاتی باشد. زیرا برخی از افرادی که در این صنعت کار می کنند می ترسند عملکرد آنها آشکار شود و نتوانند مانند 300 سال گذشته از مالیات فرار کنند. شایان ذکر است به جز طلافروشان، سایر شرکت هایی که در 6 ماهه امسال کمتر از 18 میلیارد تومان فروش داشته اند، نیازی به صورتحساب الکترونیکی ندارند و فاکتور کاغذی کافی است.

به گزارش ای بی اس نیوز، زرگری و نقره سازی هنری است که قدمتی چند هزار ساله دارد. در واقع از زمان کشف طلا در 4000 سال قبل از میلاد می توان گفت که هنر طلاسازی نیز وجود داشته است. قدمت برخی طلافروشی‌ها در ایران به حدود سه قرن می‌رسد و شاید بتوان آغاز فرار مالیاتی به دلیل عدم وجود مکانیزم محاسبه و وصول مالیات برای این گروه را حدود 300 سال پیش دانست.

از سال 1397 شورای اسلامی تصمیم گرفت به فرار مالیاتی برخی از شرکت ها پایان دهد. بر این اساس قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مودیان تصویب شد و به گفته وی، دولت یک سال و نیم فرصت داشت تا این قانون را اجرا کند. اما با توجه به پیچیدگی و سختی مراحل اجرا، پیاده سازی سامانه مودیان حدود چهار سال به طول انجامید تا سرانجام در سال جاری اجرایی شد و سازمان امور مالیاتی در اطلاعیه ای اعلام کرده است که چهار شغله باید صدور صورتحساب الکترونیکی را آغاز کنند. در سیستم از ابتدای دی ماه 1402. مالیات دهندگان باید اقدام کنند.

بر اساس این ابلاغیه، به جز طلافروشان، سایر مودیان خرد که درآمد آنها از ابتدای سال تا پایان شهریور کمتر از 18 میلیارد تومان است، نیازی به ثبت اظهارنامه الکترونیکی ندارند و ارائه اظهارنامه الکترونیکی برای آنها قابل قبول است. . اظهارنامه کاغذی طلافروشان طبق قانون معاف هستند. یعنی چه به مرز قانونی 18 میلیارد تومان برسند و چه نشوند، باید فاکتور الکترونیکی صادر کنند.

بیشتر بدانید

در روزهای اخیر ارقام و ارقامی از فرار مالیاتی برخی طلافروشان در نقاط مختلف کشور ارائه شده است. ارقامی از چهار میلیارد تومان تا 700 میلیارد تومان! او فهمید بنابراین طبیعی است که این صنف نگران شفافیت مالی است.

علی ملک زاده، کارشناس مالیاتی به ای بی اس نیوز می گوید: در سال های اخیر مشکلی که سازمان امور مالیاتی با مالیات بر ارزش افزوده داشت و هنوز هم دارد این بود که برآوردی از بنگاه ها ارائه می کرد که برخی مودیان معتقد بودند اشتباه بوده است. غیر منصفانه. این سوال نارضایتی را برانگیخت.

وی گفت: از سوی دیگر برخی شرکت های کاغذی اقدام به تهیه فاکتورهای جعلی می کردند که مردم با استفاده از این فاکتورها اعتبار مالیاتی دریافت می کردند و در واقع از پرداخت مالیات فرار می کردند. این پدیده به حدی رشد کرد که سازمان با مشکلات جدی مواجه شد. به همین دلیل بود که سیستم مودیان راه اندازی شد. پس از صدور صورتحساب الکترونیکی توسط مردم، تراکنش ها با استفاده از اطلاعات به دست آمده از تراکنش های بانک مرکزی اعتبارسنجی می شود و فاکتور الکترونیکی تایید می شود.

این کارشناس امور مالیاتی با بیان اینکه بر اساس سازوکار قانونی، فعالیت شرکت های جعلی متوقف می شود، گفت: این امر به رفع نگرانی مودیان از بی عدالتی مالیاتی کمک می کند.

به گفته ملک زاده، ثبت نام مودیان در پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با چالش هایی مواجه شده است. از سال گذشته شرکت های سهامی بزرگ و دولتی ثبت نام کرده اند. اخیراً بر اساس قانون، تعهدات مؤدیان تفکیک شده است تا اجرای قانون برای مؤدیان تسهیل شود. مالیات دهندگان جدا شده اند.

ملک زاده با تاکید بر امتناع برخی طلافروشان از صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان، گفت: طلافروشان طبق قانون مستثنی هستند، یعنی اعم از اینکه به سقف قانونی 18 میلیارد تومان برسند یا نکنند. . البته مالیات جدیدی از خریداران طلا اخذ نخواهد شد. اما برخی از طلافروشان نگرانند که درآمدشان شفاف شود و دیگر مانند گذشته نتوانند از پرداخت مالیات فرار کنند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *