روسیه برای اولین بار در پنج سال گذشته یک محموله نفت اورال به ونزوئلا ارسال کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، تشدید تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت روسیه و اختلال در حمل و نقل دریایی در دریای سرخ، روسها را مجبور کرده است که به دنبال خریداران «دوست» نفت خود در مناطق دوردست باشند.
بر اساس دادههای ردیابی نفتکش که بلومبرگ در ماه ژانویه در دریای مدیترانه گردآوری کرد، ابرنفتکش لیجرا پس از بارگیری حداقل 1.7 میلیون بشکه نفت اورال در سواحل جنوبی یونان به نزدیکی خلیج آموی ونزوئلا رسید.
بر اساس گزارش بلومبرگ، مشخص نیست که چرا روسیه محموله اورال را به ونزوئلا فرستاده است، اما این کشور آمریکای جنوبی در گذشته برای رقیق کردن نفت خام سنگین خود و صادرات آن، چنین عیار نفتی را وارد کرده است.
ارسال بی سابقه نفت اورال به ونزوئلا با تشدید تحریم های آمریکا علیه روسیه همزمان شد. واشنگتن تهدید کرده است که موسسات مالی را که به نظر می رسد صادرات روسیه را تسهیل کرده اند، هدف قرار خواهد داد. این تهدید بانک ها را محتاط تر کرد و ظاهراً برای برخی از مشتریان هندی شرکت نفت روسیه سوکول مشکلاتی در پرداخت ایجاد کرد.
ونزوئلا یکی از معدود بازارهای جدیدی است که روسیه میتواند از آن بهرهبرداری کند، زیرا تحریمهای اروپا و ایالات متحده و محدودیتهای قیمت نفت روسیه، خریداران تجاری آمریکا را نسبت به معاملات نفت و گاز روسیه بسیار محتاط کرده است.
با اقدام اتحادیه اروپا در ممنوعیت واردات نفت و سوخت روسیه و بستن بازار مشتری اصلی در مسکو، روسیه توجه خود را به آسیا به ویژه چین و هند برای تامین نفت خام خود معطوف کرده است.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اواخر سال گذشته اعلام کرد که چین تا سال 2023 نیمی از کل نفت صادراتی روسیه را دریافت خواهد کرد و پس از آن هند از نزدیک دریافت خواهد کرد.
به گزارش اویل پرایس، نواک گفت: چین اکنون 45 تا 50 درصد از صادرات نفت و سوخت روسیه را دریافت می کند در حالی که سهم هند حدود 40 درصد است. این افزایش به ویژه برای هند قابل توجه است، جایی که روسیه تا سال 2022 تقریباً هیچ نفتی به این کشور صادر نخواهد کرد، اما اکنون بزرگترین تامین کننده نفت دهلی نو است.
انتهای پیام