به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کارشناسان می گویند هزینه اجرای طرح های آبخیزداری در مقایسه با هزینه خسارات وارده پس از سیل بسیار پایین است و این هزینه ها نوعی سرمایه گذاری است.
بر اساس اطلاعیه سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری بیش از 70 درصد خسارات ناشی از سیل را کاهش می دهد.
معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیش از 450 شهر و 8 هزار و 650 روستا در کشور در معرض خسارت سیل قرار دارند، گفت: بیش از 10 میلیون هکتار پهنه بحرانی سیلابی در کشور وجود دارد و تقریباً 17 مورد. میلیون هکتار در معرض سیل و شرایط متوسط است.
وحید افزود: از 125 میلیون هکتار حوزه آبخیز کشور حدود 32 تا 33 میلیون هکتار توسعه یافته و 90 میلیون هکتار آن همچنان قابل دسترسی است.
پرهمت، محقق حفاظت خاک و آبخیزداری می گوید: با استفاده از روش های بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی می تواند سیل و خسارات ناشی از آن را کنترل کند.
خریزم چشمه، مدیر هیدرولوژی پژوهشکده حفاظت خاک و تحقیقات آبخیزداری، ساخت سازه های شبکه سنگی را یکی از راهکارهای مدیریت سیلاب برشمرد و گفت: این سازه ها نقش مهمی در مدیریت جریان آب دارند و می توانند مقدار زیادی آب را در خود نگه دارند. . مقدار رسوب در هنگام سیل
فرامرز معاون آبخیزداری استان تهران با تشریح ویژگی های آبخیزداری در حوزه شهری گفت: اگر سیلابی با حجم یک میلیون مترمکعب با DB 50 مترمکعب در ثانیه بخواهد مخزن تخلیه شود. ، با عملیات آبخیزداری در صورتی که تخلیه آن یک ساعت طول بکشد. با حوضه، زمان تخلیه به 3 ساعت و DB به 25 متر مکعب در ثانیه کاهش می یابد و در نتیجه از شدت خسارت سیل کاسته می شود.
بررسی کارشناسان نشان می دهد: در مناطقی که طرح های آبخیزداری اجرا شده است، علاوه بر تامین سفره های زیرزمینی، خسارت سیل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بر اساس آمار، طرح های آبخیزداری اجرا شده در مناطق سیل خیز کشور، علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره آب، موجب کاهش 70 تا 80 درصدی سیل و خسارات ناشی از آن شده است.
absnews