یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

وزارت راه: الگوی قابل توجهی که نشان دهنده مهاجرت به غرب زلزله افغانستان باشد، شناسایی نشده است.

خبرگزاری ای بی اس نیوز- بر اساس نقشه گسل کواترنری افغانستان (2007، USGS)، منطقه وقوع زلزله در غرب افغانستان در نزدیکی سیستم گسل غربی هریرود قرار دارد.

منطقه ای در شمال خط بین غوریان در غرب و هرات در شرق به طول 70 تا 100 کیلومتر و عرض 20 کیلومتر شامل منطقه وقوع 38 زمین لرزه به بزرگی 4 ریشتر و بیشتر است. این تعداد زمین لرزه در 110 ساعت رخ داده است. زمان شروع اولین زمین لرزه به بزرگی 6.3 در 15 اکتبر 1402 در ساعت 10:11:02 و آخرین زمین لرزه به بزرگی 4.1 (تا زمان ارائه این گزارش) بر اساس گزارش مرکز لرزه نگاری کشور مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، 1302/07/19 ساعت 21:00: ساعت 29:26 است.

4 زلزله با بزرگای 6.3 تا 6.5، 4 زلزله با بزرگی 5 تا 5.6، 8 زمین لرزه به بزرگی 4.5 تا 5 و 22 زلزله زلزله با بزرگای 4 تا 4.5 ریشتر در یک بازه زمانی 11 ساعت گذشته در افغانستان رخ داده است. .

واضح است که چنین تعداد زیادی از زمین لرزه های موثر و مخرب به ندرت در جهان رخ داده است و چنین توالی از رخدادهای لرزه ای یکی از معدود حوادث در جهان است. از سوی دیگر، این نوع رژیم رخداد لرزه ای نشان دهنده تجمع تنش های عمده به سمت سیستم گسلی هریرود غربی است.

از طرفی نشان دهنده انتشار گسیختگی های وسیع در طول طولانی این سیستم گسلی است که منجر به انتشار کشش و آزاد شدن تدریجی آن می شود. اگرچه چنین رویه ای با وقوع چندین زمین لرزه مخرب در این منطقه همراه بوده است، اما عاملی برای جلوگیری از وقوع زلزله مهیب تر در منطقه به حساب می آید.

امتداد سامانه گسلی هریرود غربی به سمت غرب و زمین ایران مربوط به سامانه گسلی داخلی در شمال و دشت بیاض در جنوب است که از جمله گسل های طولانی و لرزه خیز مرکز ایران و در حال حاضر به شمار می روند. یک استراحت واضح روی سطح.

فاصله منطقه مرکزی خوشه لرزه ای در غرب افغانستان تا شهر تایباد 90 کیلومتر، تا تربت جام 130 کیلومتر، از تربت حیدریه 240 کیلومتر و تا مشهد 290 کیلومتر است. ساکنان این شهرها و نیز شهرهای کوچکتر و شهرهای اطراف آنها، ارتعاشات لرزه ای متعدد ناشی از زمین لرزه های فوق الذکر را به وضوح احساس کردند.

آنچه در مورد امتداد سامانه گسلی هریرود غربی به سمت خاک ایران و تداوم این سامانه در ایران، یعنی گسترش گسل داخلی می توان گفت این است که توالی قابل توجهی از سلسله زمانی حوادث افغانستان است. که نشان دهنده این است که مهاجرت زمین لرزه ها به سمت غرب (منطقه ایران) قابل مشاهده است. شناسایی نشده.

امتداد گسل درونه به طول حدود 700 کیلومتر در جهت شرق به غرب در مرکز ایران است که در ادامه سیستم گسلی هریرود به سمت شرق از اطراف شهرهای تایباد، تربت حیدریه، کاشمر و بردسکن عبور می کند. جنوب استان خراسان رضوی.

علی بیت الهی – رئیس گروه مهندسی ریسک و زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *