سرپرست وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: وزیر صمت یا سرپرست این وزارتخانه باید برای همه فعالیت های صنعتی، معدنی و تجاری عادلانه کار کند، بدون اینکه بر یک یا دو حوزه فعالیت خاص تمرکز کند. وی این وزارتخانه را پناهگاه تمامی صنعتگران، معدن کاران و تجار دانست و از تمامی انجمن ها، تشکل ها و فعالان اقتصادی خواست در تمامی فعالیت های این وزارتخانه برای اداره این حوزه مشارکت داشته باشند.
به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از شاتا، سید مهدی نیازی روز جمعه ۲۴ اردیبهشت در جمع فعالان اقتصادی، صنعتی، معدنی و صادرکنندگان مشهدی ضمن تبریک روز کارگر و روز معلم گفت: یک تدابیر مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته تمرکز دستگاه های حاکمیتی و اجرایی بر موضوع تولید بوده و فضای جامعه نسبت به موضوع تولید حساس شده است. بنابراین فرصت بسیار خوبی برای توسعه سرمایه گذاری ها و اجرای برنامه های «رشد تولید» است.
سرپرست وزیر امنیت افزود: تا یکی دو هفته آینده بحث برنامه هفتم توسعه به نتیجه می رسد و باید بتوانیم مشکلات و چالش های موجود را به قانون تبدیل کنیم تا از ظرفیت برنامه هفتم برای استفاده از ظرفیت های برنامه هفتم استفاده کنیم. رشد و توسعه بخش صنعت
وی گفت: دغدغه فعالان اقتصادی استان {خراسان رضوی} برای ترمیم خسارت وارده به شرکت الکترواستیل ارزشمند است و حکایت از بلوغ بخش خصوصی در این استان دارد که فراتر از رقابت معمول در عرصه تولید است. و بازار، با دلسوزی این سوالات را همراهی و دنبال کنید. امیدواریم با پیگیری های انجام شده برای پرداخت خسارت این کسب و کار توسط بیمه، ارائه تسهیلات برای راه اندازی مجدد خط تولید و تسهیل و حمایت جدی برای کاهش بار هزینه ها و رفع موانع این واحد، کمک کنیم. راه اندازی مجدد این کارخانه تولیدی و برند پیشرو لوازم خانگی تا پایان سال جاری.
وی عزم تیم مدیریتی الکترواستیل را ظرفیتی مهم برای تسریع در احیای این شرکت تولیدی دانست و بر پیگیری نهاد متبوع خود برای کمک به وی در این امر تاکید کرد.
وی با تشریح مشارکت بخش خصوصی و وزارت امنیت افزود: با تلاش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و زراعت، کارهای بسیار خوبی برای بهبود فضای کسب و کار انجام شده است که فعال سازی شورای گفتوگو بین دولت و بخش خصوصی، تهیه فرمهای نظرسنجی برای شناسایی قوانین، اخلال در فضای کسبوکار و مشارکت فعال این بخش در سیاستگذاری و حاکمیت این بخش، یکی از نمونههای آن است.
در ادامه این نشست، صاحبان بنگاه های اقتصادی خراسان رضوی در حوزه صنعت و معدن و فعالان حوزه تجارت و بازرگانی نیز در این جلسه به بیان دغدغه های خود در خصوص موضوعاتی از جمله ضرورت پرداختند. برای معادن ماشین آلات، وظایف دولتی معادن، بحران و قطع برق در تابستان و زمستان. چالش تامین مواد اولیه، نوسانات ارزی و تاثیر آن بر تامین مالی بنگاه های اقتصادی، کمبود نیروی کار ماهر، چالش فرسودگی و مشکل واردات ماشین آلات معدنی، رفع تعهدات ارزی، اختیارات ستاد تسهیل استان، تاکید بر توجه به شرکت های خدمات فنی و مهندسی را اعلام کرد و از این مسئول خواست تا این موارد را پیگیری کند.
نیازی در پاسخ به نگرانی های مطرح شده در حوزه معدن از سوی فعالان این بخش، از آرام شدن شرایط در حوزه واردات ماشین آلات معدنی خبر داد و افزود: واردات ماشین آلات معدنی در کشور به طور کلی متوقف شده است و با تصمیماتی که در حال حاضر گرفته شده است، واردات آنها تا حدودی آسان شده است یا واردات این روند را بهتر تسریع می کند و نیازهای بخش معدنی ما در این زمینه برآورده می شود.
وی افزود: در خصوص حقوق دولتی نیز اصرار داریم که حقوق ذکر شده بیشتر از معادن بزرگ دولتی دریافت شود و حقوق دولتی از معادن کوچک و بخش خصوصی با درصد کمتر و معقولی افزایش یابد. یکی دیگر از برنامه های ما در حوزه معدن، فعال سازی ظرفیت تبصره 5 ماده 14 قانون معادن است. در این تبصره، گروههای فعال معدنی که در راستای بهرهبرداری بهینه و حفاظت از ذخایر معدنی، ارتقای بهرهوری و تحقیق و توسعه و اکتشاف و حفظ محیطزیست اقدام کنند، با مصوبه دولت از پرداخت ۲۰ درصد حقوق دولت معاف خواهند بود. شورای عالی معادن
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالاتی در خصوص ساختار وزارت حریم خصوصی که منجر به کمتر توجهی به برخی حوزه ها شده است، گفت: خوشبختانه در سال 1400 ساختار وزارت حریم خصوصی صورت گرفت. اصلاح و اصلاح شد و ادغامی که برنامه ریزی شده بود، پس از حدود یک دهه محقق شد. در این ساختار، حوزه های مغفول مانده مانند خدمات فنی و مهندسی، خدمات بازرگانی، صنایع مهم و استراتژیک مانند صنایع خلاق، صنایع هوانوردی، ریلی و دریایی، صنایع ماشین آلات و تجهیزات مورد توجه ویژه قرار گرفته اند.
نیازی با اشاره به شکستن رکورد صادرات در سال 1401 گفت: بر اساس آمار گمرک ایران، ارزش صادرات غیرنفتی در سال گذشته حدود 53 میلیارد دلار بوده که یک رکورد تاریخی است. سیاست ما تغییر صادرات مواد واسطه ای به صادرات محصولات نهایی و پیشرفته است که موقعیت ما را در بازارهای صادراتی تثبیت می کند. همچنین در حوزه روابط منطقه ای در شرایط بی سابقه ای هستیم و فعالان اقتصادی باید از این فرصت تاریخی نهایت استفاده را ببرند.
وی در این دیدار برنامه های مهم وزارت حراست را در حوزه هایی از جمله تامین مواد اولیه در بورس کالا، تامین مالی زنجیره و جهت گیری نقدینگی به سمت تولید، تامین انرژی پایدار صنعت، کاهش هزینه های تولید به ویژه مالیات ، توسعه صنایع مهم و استراتژیک مانند صنایع نساجی و پوشاک. و جواهرات را توصیف می کند.
امیررضا رجبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این جلسه از مذاکره با مسئولان وزارت نیرو برای کاهش دردهای ناشی از قطع یا محدودیت برق صنایع در فصل تابستان خبر داد. و گفت: اخیرا جلسه ای به همین منظور در تهران برگزار شد و با توجه به اهمیت صنایع استان و همچنین همکاری فعالان در موضوع مصرف انرژی، مقرر شد کمک های لازم به حوزه صنعت خراسان رضوی صورت گیرد. و سهم بیشتری را به بنگاه های این بخش در استان خود اختصاص دهیم.
انتهای پیام