آمارهای انجمن فولادسازان ایران از عملکرد صنعت فولاد در 10 ماهه سال جاری نشان می دهد که کشور به جز پروفیل و محصولات فولادی، نیاز به واردات زنجیره ای دارد و فولاد آن نسبت به سال گذشته کاهش یافته و 2.3 طی در این مدت میلیون ها تن انواع پروفیل، محصولات و فولادهای واسطه ای به ارزش دو میلیون و 655 هزار دلار وارد کشور شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، طی 10 ماهه امسال کل واردات مقاطع بلند فولادی و فولاد میانی کاهش یافت و برای آهن اسفنجی، گندله سنگ آهن و کنسانتره های آن، به طور معمول در سال های اخیر واردات صفر بوده است، اما واردات محصولات فولادی و پروفیل تخت فولادی افزایش یافته است.
در نتیجه ارزش واردات این محصولات فولادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برای پروفیل تخت و محصولات فولادی افزایش و برای پروفیل های متوسط و بلند کاهش یافت.
بر اساس آمار انجمن فولادسازان ایران، در 10 ماهه امسال، کل واردات انواع پروفیل بلند فولادی 81 هزار تن به ارزش 96 میلیون دلار در مقایسه با واردات 113 هزار تنی به کشور ثبت شده است. در مدت مشابه سال گذشته به ارزش 100 میلیون دلار از نظر حجم 28.3 درصد و از نظر ارزش 4 درصد کاهش داشته است که نشان دهنده کاهش نیاز به واردات این مقاطع است.
اما متاسفانه واردات پروفیل تخت از نظر وزنی 79.6 درصد و از نظر ارزشی 38 درصد افزایش یافته است. در حالی که میزان واردات آن در مجموع 10 ماهه سال 1401، تقریباً 617 هزار تن به ارزش 894 میلیون دلار ثبت شده است، این رقم در مدت مشابه سال جاری از مرز یک میلیون و 100 هزار تن به ارزش یک میلیون و 200 هزار دلار گذشت.
میزان واردات محصولات فولادی طی 10 ماهه امسال نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته و با افزایش تقریبا 63 درصدی از 730 هزار تن به ارزش 994 میلیون دلار به یک میلیون و 189 هزار تن به ارزش 994 میلیون دلار افزایش یافته است. به مبلغ یک میلیون و 326 هزار دلار
اما در فولاد متوسط، تولید داخلی معادل 27 میلیون تن پاسخگوی نیاز داخلی بود و از ابتدای امسال تا پایان دی ماه تنها 3 هزار تن به ارزش سه میلیون دلار وارد کشور شد که عمده آن در ماه اول وارد شد.
این مقدار متوسط واردات فولاد نیز به Biltveblom مرتبط است و هیچ واردات اسلب ثبت نشده است.
تا پایان 10 ماهه امسال (مانند پارسال) واردات آهن اسفنجی، گندله سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن صفر است و نیازی به واردات این سه ماده معدنی به کشور نیست.
انتهای پیام