به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از نورنیوز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه ۴ بهمن در مراسم اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه گفت: خب، با ضمانت بالایی که ما باید سطحی از گفتگو با آمریکایی ها داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت.
اگرچه برخی رسانه ها و نویسندگان داخلی و خارجی سهوا یا عمدا سعی کرده اند اظهارات وزیر امور خارجه را به عنوان ابراز علاقه ایران به مذاکره با آمریکا تفسیر کنند، اما به سخنان ایران توجه جدی داشته باشید.امیر عبداللهیان و همچنین متن توئیت شمخانی که خطاب به این نشان می دهد که موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین همانطور که از ابتدا گفته شد تنها تلاشی برای دستیابی به یک توافق خوب است و مذاکره تحت فشار، مذاکره برای مذاکره یا مذاکره را رد نمی کند. زمان بندی و بهانه هایی برای اجتناب از پذیرش تعهدات از جانب غرب.
در حالی که واکنشهای داخلی و خارجی به سخنان وزیر امور خارجه کشورمان ادامه دارد، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی بدون مطرح کردن موضوع گفتگوی مستقیم با آمریکا، صرفاً از احتمال «تغییر نحوه ارتباط با آمریکا» نوشت. هیئت ایالات متحده در وین.” تاکید کرد که آیا توافق خوبی در دسترس است.
اظهارات وزیر امور خارجه بلافاصله در برخی رسانه های داخلی و خارجی با کلید واژه «تمایل ایران به مذاکره مستقیم با آمریکا» منتشر شد و بازتاب گسترده ای داشت.
اشاره دبیرکل شورای امنیت ملی به این موضوع که «تاکنون ارتباط با هیأت آمریکایی در وین از طریق تبادل نوشتههای غیررسمی بوده و نیازی به این نیست و نخواهد بود». ، بیانگر این واقعیت است که اگرچه روند مذاکرات نسبتاً گرفته شده است، وی در موقعیت خوبی قرار دارد و در مسیر پیشرفت قرار دارد، اما از دیدگاه ایران، به دلیل ادامه رفتارهای زیادهروی و غیرسازنده آمریکا، هنوز با آن فاصله داریم. دستیابی به یک توافق خوب و بنابراین نیازی به گفتگوی مستقیم نیست.
اگرچه برخی تلاش کردهاند اظهارات اخیر وزیر امور خارجه را به عنوان ابراز علاقه ایران به مذاکره با آمریکا تفسیر کنند، اما بررسی دقیق سخنان حسین امیرعبداللهیان و توئیت علی شمخانی نشان میدهد که موضع تهران در مذاکرات وین تنها یک موضعگیری است. تلاش برای رسیدن به توافق توافق خوبی است.
مدت کوتاهی پس از انتشار سخنان امیر عبداللهیان، سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه با استقبال از گفتگوی مستقیم تهران و واشنگتن که به گفته وی برای پیشبرد مذاکرات جاری در وین مفید بود، پاسخ دادند.
ایران قبلاً در قالب 1+5 یا به صورت مستقل در جریان مذاکرات منتهی به توافق برجام با آمریکا مذاکره کرده و نشان داده است که در مواقعی که منافع کشور ایجاب می کند از مذاکره با دشمن تردیدی ندارد. اما این شرط در صورتی محقق می شود که همه شرایط برای انعقاد یک توافق خوب فراهم باشد و مذاکرات برای نهایی شدن توافق مورد نظر ایران ضروری تشخیص داده شود.
انتهای پیام/
نوشته های مرتبط:
- "ایران و برجام" در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل
- موضع دولت درباره روسیه و اوکراین بسیار خوب بود/مخالف…
- توسعه روابط ایران و جهان؛ محور رایزنی های…
- تنظیم عقربه های ساعت سیاست خارجی به وقت دولت سیزدهم
- قاضی دادگاه: محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه…
- زاکانی گاف داد/پایان جدال سه ساعته جلیلی، زاکانی و…