اخبار اقتصادی روز

هنوز مجوز قطار ترانزیتی بین افغانستان و ترکیه صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمل کالا از طریق خط ریلی و حمل کالاهای ترانزیتی از جاده به راه آهن جزو 13 برنامه و هدف مهم دولت در برهه کنونی است. این همان چیزی است که در این بند از برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفت تا طرح برنامه ریزی حمل و نقل کالا به منظور تکمیل کریدورهای حمل و نقل در دستور کار قرار گیرد.

یکی از کریدورهایی که نقش بسیار موثر و استراتژیک در این زمینه دارد، خط آهن خواف – هرات است که یک خط ریلی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به هرات در غرب افغانستان متصل کند. این خط آهن در چهار قطعه ساخته می شود که دو قطعه آن در ایران و دو قطعه آن در افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قسمت اول این پروژه را از کمک های خود به افغانستان برعهده گرفت.

طرح راهبردی راه آهن خوف از شرق ایران به هرات در غرب افغانستان قطعه مهمی از پازل ارتباطی کشورهای منطقه را تشکیل می دهد که اجرای آن از سال 2006 تا خط راه آهن خوف در 267 کیلومتری جنوب شرقی مشهد آغاز شد. ، در قالب یک خط راه آهن به طول حدود 220 کیلومتر تا شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان.

پروژه راه‌آهن خواف – هرات نه تنها ایران و افغانستان را از طریق ریلی به هم متصل می‌کند، بلکه یک مسیر 2000 کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا را تکمیل می‌کند. افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی و بدون دسترسی به آب های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان، مسیر امنی برای ارتباط با اروپا خواهد داشت.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان استراتژیک است و سالانه ظرفیت حمل 6 میلیون تن کالا بین دو کشور را ایجاد می کند.

بر اساس این گزارش، شرکت راه آهن افغانستان در ابتدای اردیبهشت ماه از صادرات یک هزار و ۱۰۰ متریک تن نفت خام از ایستگاه راه آهن رزناک به ترکیه از طریق ایران خبر داد. این صادرات شامل سنگ معدن تالک بود که به شهر مرسین ترکیه صادر می شد. این اولین محموله طلق افغانستان است که از طریق ایران به ترکیه رفت.

لازم به ذکر است که این قطار محصولات تولیدی افغانستان را با استفاده از خط ریلی هرات – خواف به بازارهای ترکیه و اروپا صادر می کند.

طرح راهبردی راه آهن خوف از شرق ایران به هرات در غرب افغانستان بخش مهمی از نوع ارتباط کشورهای منطقه است که اجرای آن از سال 1385 تا راه آهن خوف در 267 کیلومتری جنوب شرقی مشهد آغاز شد. در قالب یک خط آهن به طول حدود 220 کیلومتر برای اتصال شهر هرات در شمال غرب افغانستان.

در جولای سال گذشته با ورود اولین محموله این خط ریلی به افغانستان، چشم اندازهای مثبتی برای تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشورهای غرب آسیا ایجاد شد.

اعمار خط ریلی خواف – هرات به دلیل تغییرات و تحولات اخیر در افغانستان با مشکلاتی مواجه بود. در دو سال گذشته با تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی خط تکمیل شد و اولین قطار باری از کشورهای اسلامی وارد افغانستان شد. جمهوری ایران در تیرماه سال گذشته. لازم به ذکر است که حرکت اصلی قطارهای باری در این خط ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد اولین قطار ترانزیتی بین افغانستان و ترکیه در ایران راه اندازی شد و بررسی ها و بررسی ها حاکی از آن است که هیچ قطار ترانزیتی تجاری از افغانستان وارد محدوده راه آهن جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی رسانه ها این شرکت اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکوموتیو متوقف شده و طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد جمهوری اسلامی ایران نشده است.

لازم به ذکر است طبق روال معمول برای عبور محموله های ترانزیتی از کشورهای مختلف، ابتدا تشریفات قانونی لازم انجام شده، هماهنگی های لازم انجام شده و مجوز ترانزیت بار از کشورهای واقع در میانه صادر می شود. مسیر، و سپس قطار عملیاتی می شود. فرستنده. این در حالی است که برای عبور قطار مذکور از افغانستان به ترکیه از طریق ایران، هماهنگی های مربوطه و در نهایت صدور پروانه راه آهن جمهوری اسلامی ایران صورت نگرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *