“همایش امید”؛ نگاهی علمی به پایداری و رفاه اجتماعی صورت گرفت
گزارش خبرنگار معاونت علمی و آموزشی ای بی اس نیوزاولین همایش ملی امید آفرینی، پایداری اجتماعی با رویکرد محرومیت زدایی و در محورهای اصلی امنیت اجتماعی، عدالت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی و سلامت امروز (پنجشنبه 24 خرداد) در مجتمع بستر فرهنگی تلاش به همت اساتید و دانشگاه آزاد. در غرب تهران انجام شد. در این همایش جمعی از اساتید دانشگاه، دانشجویان و خانواده شهدا حضور داشتند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد غرب تهران و رئیس این همایش گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب بهترین راه برای غلبه بر فقر، تفکر جهاد و توسعه محرومیت است. بنابراین کشور نیاز مبرمی به گسترش تفکر جهادی به ویژه با حضور نیروهای متخصص در عرصه های مختلف دارد.
محمد نریمانی راد وی افزود: ایجاد و گسترش فرصت های شغلی، افزایش توانمندی های گروه های مختلف جامعه به ویژه جوانان، توسعه کارآفرینی به ویژه کارآفرینی اجتماعی و کمک به تجدید پایه های سرمایه اجتماعی نهادی در جامعه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با اجرای فعالیت هایی از قبیل طرح کمپین، برگزاری رویداد صدرا، برقراری ارتباط تعاملی و مستمر با صنایع و سازمان ها، گسترش، حمایت و توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و… با استفاده حداکثری از توانمندی ها، امکانات و توانمندی های گروه در راستای ایجاد امید و محرومیت زدایی به ایجاد فرصت های مهارت افزایی و کارآفرینی و ایجاد مرکز خیریه کمک می کند.
از آنجایی که مهمترین هدف از برگزاری همایش، ایجاد بستری مناسب برای تبادل اطلاعات و افکار افراد جامعه در موضوعات مختلف علمی و پژوهشی و ایجاد فرصت برای بررسی واکنش جامعه به این موضوع و ایجاد تحولات اجتماعی است. در این همایش تلاش شد با رویکردی علمی و به صورت چند جانبه در تاکید بر محرومیت زدایی به عنوان ابزاری اساسی برای تقویت ثبات اجتماعی و ایجاد امید گامی مفید در این زمینه برداشته شود.
برگزاری همایش بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری
در ادامه این مراسم دبیر این همایش اعلام کرد: این همایش را با توجه به رهبر معظم انقلاب برگزار کردیم که فرمودند نظام جمهوری اسلامی باید الگوی اسلامی پیشرفت داشته باشد و در مسیر دستیابی به توسعه، محرومیت زدایی و حرکت کند. ایجاد امید
صدیقه توتیان وی افزود: روند برگزاری این همایش از آبان ماه 1402 آغاز و مجوزهای لازم اخذ شد. شورای توسعه سیاست و کمیته های اجرایی، علمی و داوری و از بین این کمیته ها کمیته دانشجویی با حضور 17 دانشجو تشکیل شد.
وی اهداف این همایش را تحقق منویات رهبران در حوزه امید آفرینی، کارآفرینی و محرومیت زدایی برشمرد و گفت: محورهای اصلی همایش علم حفاظت اجتماعی، توسعه اجتماعی و کیفیت زندگی، بحث و بررسی پزشکی و علم و فناوری، مدیریت، سلامت و روانشناسی.
تعداد 375 نفر در سامانه ثبت نام کردند و 158 مقاله ارسال شد که از این تعداد 138 نفر به عنوان سخنرانی و پوستر پذیرفته شدند و 7 نفر برتر برای سخنرانی و ارائه انتخاب شدند.
در ادامه این مراسم رئیس سازمان بسیج اساتید گفت: موضوع امنیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی و حمایت اجتماعی از عبارات و کلیدواژه های ارزشمندی است که در اسلام مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
بسیج معلمان کارهایی را که روی زمین مانده انجام می دهد
محمدرضا مردانی وی با بیان اینکه سلامت و امنیت دو نعمت بزرگ است، گفت: سازمان ها و مجموعه های مختلف برای سلامت و سلامت روحی و جسمی جامعه تلاش می کنند و برای امنیت روحی و حاکمیتی کشور باید قدردان این نعمت های الهی بود و به کسانی که به آن نیاز دارند کمک کند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: کسانی که با فکر و اندیشه خدمت، کمک، همدلی و محرومیت زدایی از منظر مسئولیت اجتماعی می آیند، بسیار ارزشمند است و همان فکر و روح است. از بسیج بسیج لشکر مخلص خداست و اگر کسی برای کمک به مردم وارد صحنه شود، بسیج است. بر این اساس بسیج معلمان بستر ده ها خدمت در مناطق محروم در ابعاد مختلف است.
مردانی ادامه داد: قدرت دفاعی که امروز داریم مرهون تلاش جوانانی است که به مرزهای دانش رسیده اند و با بصیرت خدمت و شعار خود می توانیم آن را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بسیجی باید همه جا باشد، گفت: بسیجی هر جا چیزی بر زمین بماند کار را به عهده می گیرد. بسیجی در سیل و زلزله، کرونا، تولید واکسن و ده ها خدمت نامرئی حضور دارد و در رشد تحولات اجتماعی مؤثر است.
در پایان از تعدادی از خانواده های معظم شهدا تجلیل شد.