چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نگاهی به وضعیت فرهنگ و ادبیات بیندازید

شاعر سپس بر دو عامل مهم در وضعیت فرهنگی تأکید کرد: از این طریق دو مورد مهم وجود دارد. یکی برنامه ریزی و دیگری اقتصاد. وقتی صحبت از آن دو عضو می شود ، هیچ کس نمی تواند انجام دهد. به نظر من ، دو خاستگاه اصلی هر برنامه فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی برنامه ریزی و امکان اقتصادی است. باید دید پروژه های آقایانی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی آمده اند چیست. نباید هیچ گونه تعصبی وجود داشته باشد ، اما در عین حال ، به نظر می رسد همان حال و هوایی را که سه یا چهار سال پیش داشت به خود می گیرد.

در عین حال ، وی با اشاره به اینکه تیراژ کتابها در حال حاضر به 100 و 200 نسخه رسیده است ، افزود: بسیاری از کتابها ، به ویژه در زمینه شعر ، توسط شاعران جوان از جیب خود منتشر می شوند که آنها نیز نمی توانند بیشتر توزیع کنند. با نگاهی به همه اینها ، که هریک قطعه ای از پازل مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه هستند ، می توان گفت که اوضاع آنطور که باید نیست و این فضا بر خواسته های کلی فرهنگی جامعه تأثیر می گذارد و بنابراین در نتیجه می بینیم که تیراژ کتاب بسیار پایین است. و پاداش های ادبی به ندرت دیده می شود و خطر انتشار کتاب برای ناشران که همه کتاب ها را چاپ نمی کنند به یک موضوع بسیار مهم تبدیل شده است. مخصوصا شعر.

انتهای پیام

محمود متقدی درباره وضعیت فرهنگ و ادبیات در سال های اخیر صحبت می کند.

محمود متقدی افزود: به عنوان مثال ، من مدتهاست که روزنامه نمی خریدم زیرا گران شده است. در زمینه کتاب نیز همینطور است ، قیمت ها بسیار افزایش یافته است زیرا وسایل اولیه تهیه ، چاپ و توزیع کتاب گران شده است. به دنبال این تورم ، که میزان آن روز به روز در حال افزایش است و پاسخی برای آن وجود ندارد ، در همان دوره چهار ساله دولت آقای روحانی ، خود را نیز نشان داد. به ویژه در دو سال گذشته که هیچ امیدی وجود نداشت و بسیاری از مسائل فرهنگی مانند تئاتر ، سینما و کتاب نیز تحت تأثیر کرونا و تا حدودی تحت تأثیر مسائل فضای مجازی قرار داشت و همه اینها نتیجه نامطلوبی به همراه داشت.

در پایان ، محمود متقدی در پاسخ به سوالی در مورد انتظارات خود در قبال دولت جدید ، گفت: “من هیچ اطلاعی از این آقایان ندارم. سینما و تئاتر ، هنوز تعطیل است و کتابها ، نیمه تمام. باید منتظر بمانیم تا وضعیت این آقایان که در حوزه فرهنگی هستند مشخص شود که ریشه و پروژه آنها چیست ، اما با نگاه ، می بینیم که هنوز اتفاقی نیفتاده است.

وی با اشاره به تاثیر منفی فضای مجازی و مشکلات اقتصادی بر وضعیت انتشار ، گفت: “من یک کتاب نقدی دارم که سه یا چهار سال در دست ناشر است و او می گوید پولی برای خرید کاغذ ندارد.” این نشان می دهد که آنچه جامعه فرهنگی به آن احتیاج دارد تا زمانی که بسیاری از دوستان نویسندگان درگذشتند یا ایران را ترک نکردند ، اتفاق نیفتاد. بنابراین ، اگر بخواهیم فضایی از مسائل فرهنگی را تجسم کنیم ، متأسفانه این مطلوب نیست و به عوامل اقتصادی بستگی دارد ، و وقتی پول وجود ندارد و گران است ، طبیعی است که این امر بر همه جنبه های فرهنگ و فرهنگ تأثیر می گذارد. زندگی اجتماعی زیرا این ابعاد زنجیره ای و به هم پیوسته است. به

این شاعر و منتقد ادبی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، در مورد وضعیت فرهنگ و ادبیات در دولت دوازدهم اظهار داشت: در همه ابعاد ، سینما و تئاتر ، برای شعر و داستان اتفاق چندانی نیفتاده است. البته در حوزه کتاب ، کتابهای گذشته تجدید چاپ شده اند و این اتفاق خوبی است.

معتقدی سپس اعلام کرد: حتی نام “احمد شاملو” ، “فروغ فرخزاد” و “سهراب سپهری” در جامعه فرهنگی اشباع شده است. کتابهای کمی از آن بیرون می آید که هم تکراری هستند و هم گذشته خود را با خود دارند. در نتیجه ، اگر از میانگین استفاده کنید ، تا آنجا که من کتاب ، ادبیات و نقد را دنبال می کنم ، وضعیت فرهنگ گاهی حتی پایین تر از حد متوسط ​​بوده است.

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *