جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

نوسازی مسکن با کاهش هزینه های سربار

در تلاش برای نوسازی مسکن، دولت قصد دارد هزینه ساخت مسکن در بافت های فرسوده را کاهش دهد. این هدف از طریق سه برنامه اصلی شرکت بازآفرینی شهری ایران و با اعطای امتیازات و تسهیلات به سازندگان اجرا می شود. از جمله این امتیازات می توان به کاهش 50 تا 100 درصدی هزینه صدور پروانه، ارائه مشوق های دو ردیفه، نگهداری انشعابات قبلی و کاهش هزینه های نظام مهندسی اشاره کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، دولت برای کاهش قیمت مسکن برای این افراد به سازندگان و مالکان بافت های فرسوده مشوق هایی داده است. کارشناسان معتقدند با توجه به وجود زیرساخت ها و امکانات رفاهی شهری در مناطق فرسوده، تولید مسکن در این مناطق سود بیشتری نسبت به تامین زمین اطراف کلانشهرها دارد.

اگر بتوان هزینه های سربار نوسازی بافت های ناکارآمد را کاهش داد، بازده سرمایه گذاری در بافت های فرسوده بیشتر از ساخت و ساز در سایر نقاط شهر خواهد بود. البته در حال حاضر 153 هزار واحد به مرحله ساخت بافت های فرسوده رسیده است که بخش قابل توجهی از طرح ساخت یک میلیون خانه در سال را به خود اختصاص داده است.

بر اساس نظرسنجی های انجام شده توسط فعالان صنعت ساختمان، استفاده از فناوری های نوین، صنعتی شدن، کاهش حداکثری فضای مشترک، معماری ساده و متقارن و استفاده از مصالح استاندارد ارزان قیمت بخشی از راهکارهای کاهش قیمت ملک است.

وزارت راه و شهرسازی از سوم بهمن سال گذشته بسته تشویقی 19 امتیازی برای تسریع در نوسازی پارچه های فرسوده اعلام شد. از جمله مشوق های بسته 19 امتیازی می توان به تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط انبوه و نما، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی و ایجاد کاربری سودآور در طبقه همکف برای حمایت از منزل اشاره کرد. مشاغل مبتنی بر

بسته جدیدی نیز در قانون بودجه امسال به تصویب رسید که در قالب این بسته مبادله خانه های فرسوده با مسکن نوساز تحت عنوان فرمول “کلید در دست”. مشمول. ساکنین واحدهای مستقر در بافت فرسوده می توانند خانه خود را با 40 درصد تخفیف با واحد نوساز یا زمین عمومی معاوضه کنند. یکی از مهم ترین شرایط بهره مندی از این تسهیلات، قرار گرفتن واحد مورد نظر در بافت فرسوده بر اساس نظر کمیسیون ماده 5 است که در سال اول مبادله 10 هزار واحد در نظر گرفته شده و جزئیات آن اعلام خواهد شد. . بعد.

همچنین در اوایل خردادماه امسال از سند ملی سکونتگاه های غیررسمی رونمایی شد. شهرسازی ارزان قیمت، مسکن ارزان قیمت و مسکن مترقی در قالب سند شهرک ملی در دستور کار قرار دارد.

امتیازات دیگری نیز به سازندگان واحدهای مستقر در بافت های فرسوده ارائه می شود. تخفیف 50 تا 100 درصدی در هزینه های مجوز یکی از آنهاست. شهرداری ها موظفند در اسرع وقت نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند. قدم بعدی برای کاهش هزینه ساخت پارچه مستعمل مربوط به شاخه ها می باشد. اگر از قبل آژانس وجود داشته باشد، این آژانس ها رزرو شده اند و علاوه بر این، سرویس دهندگان باید به نوبه خود آژانس های آب، برق، گاز و تلفن را باز کنند.

برای تامین منابع مالی تا سقف 600 میلیون تومان به سازندگان بافت های فرسوده شهری پرداخت می شود. محمد آیینی، مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران گفت: تمامی ساکنان بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری می توانند از سه نوع تسهیلات نهضت ملی مسکن استفاده کنند. علاوه بر این برای پارچه های بی اثر وام ارزان تری در نظر گرفته ایم که 150 میلیون تومان با سود صفر درصد است. این تعداد محدود است و سال گذشته 17500 تاسیسات به این محل واگذار و قرارداد مربوطه منعقد شد.

به گفته عیانی، وام نهضت ملی مسکن به صورت اقساط 20 ساله بازپرداخت می شود، اما وام ویژه نوسازی بافت های فرسوده امسال به صورت اقساط 7 ساله پرداخت می شود. بنابراین سازندگان و سرمایه گذاران می توانند هر یک از این وام ها را با توجه به شرایط خود انتخاب کنند. همچنین برای دوره نوسازی ودیعه ای برای اسکان موقت در نظر گرفته ایم که مبلغ آن در تهران 120 میلیون تومان و در شهرستان ها 90 میلیون تومان است که به صورت وام پرداخت می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره بافت های تاریخی و طرح بازآفرینی آن گفت: در این بافت ها برای اولین بار در شورای عالی برای مرمت و بازسازی واحدهای مسکونی معادل 80 درصد اعتبار و اعتبار اعطا می شود. تاسیسات ساختمانی و همه این موارد منجر به کاهش قیمت می شود. اینها پس از تکمیل، مسکن خواهند بود.

از سوی دیگر، بر اساس نظام تشویقی توسعه شهری، امکان نوسازی منازل با مساحت کمتر از 50 متر مربع با رعایت کلیه استانداردهای شهرسازی و معماری وجود دارد. البته این سهام از ضوابط تشویقی این مصوبه بی بهره خواهند بود.

دولت همچنین در حال بررسی کاهش هزینه خدمات مهندسی است. در این زمینه مذاکراتی بین شرکت بازسازی و سازمان نظام مهندسی صورت گرفت. تسریع در روند بررسی نقشه و سیستم های مهندسی به منظور تسریع در صدور پروانه های ساختمانی، کاهش حق الزحمه مهندسان طراح، ناظران و مجریان که بر اساس تفاهم نامه نظارتی به صورت داوطلبانه لحاظ می شود، از جمله مواردی است که رئیس سازمان نظام مهندسی در این مناطق قول همکاری داد.

در سال 1400 نوسازی مسکن به 61 هزار واحد مسکونی و در سال 1401 به 65 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به میانگین دولت های گذشته رشد 62 درصدی را نشان می دهد. این آمار از تعداد مجوزهای صادر شده استخراج شده است. در چهار ماهه نخست امسال بیش از 20 هزار پروانه در پارچه های مستعمل منتشر شد که نسبت به چهار ماهه سال گذشته 40 درصد رشد داشته است. یکی از دلایل این رشد به ایجاد 19 برنامه تشویقی برای شهرسازی مرتبط است.

بر اساس آخرین آمار، طی دو سال گذشته بیش از 153 هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده به مرحله نوسازی رسیده است که از این میان 42 هزار واحد مسکونی به بهره برداری رسیده است. محمد آیینی معتقد است رسیدن به رقم 300 هزار دستگاه تا پایان سال دور از دسترس نخواهد بود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *