پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

نقش آیت الله علامه در شکست کمونیست های ایران

دکتر قدیری نژاد رئیس وقت بیمارستان امام رضایی آمل علت فوت علامه را اینگونه تشریح کرد: علامه حسن زاده آمل ساعت 11 صبح روز 12 مهرماه به دلیل نارسایی قلبی شدید و علیرغم گرفتن دارو در بیمارستان بستری شد. اقدامات پزشکی لازم حوالی ساعت 10 شب به لیقدالله پیوست.

حسن زاده آملی پس از اقامت در قم به تدریس فلسفه، عرفان، شرح آیات، مراجع، آیات اربعه، فصص تفسیر قیصری، تفسیر تمهید و مصباح الانس پرداخت. وی حدود 17 سال دروس ریاضی و زمان و قبله تدریس کرد و کتاب علم زمان و درس قبله محصول آن زمان بود.

حجت الاسلام داود صمدی عاملی از شاگردان علامه در مقدمه کتاب شرح دفتر دل نوشته است: کتابی است به نام شرح دفتر دل که به شرح و تفسیر نوریه و عرشی دفتر دل شیخ عارف می پردازد. ، کمال مکلام که در جوار فریضه به مقام معین نائل آمد، حضرت نایل به مدارج علم الهی و نیل به مدارج بلند و رفیع اجتهاد در علوم عقلی و کاربردی، صاحب علم و عمل و حجم وسیع تحقیق و اندیشه. مرکب شریف و دریای عمیق علم و دانش، عارف وحی ربانی، فقیه صمدانی، دانشمند ریاضی، عالمی بزرگ در حساب و هندسه، عالم علوم غربی و مؤمن واقعی به حقایق الهی و اسرار سبحانیه، مفسر تفسیر خود تبیینی قرآن، استاد بزرگ، استاد اخلاق، ناظر خواهران با خدا و مکمل روح شقاه تا الکمال آیت الله العظمی علامه ذوالفنون آقای حسن زاده آملی (روح ایثار) که طعم حقیقت معرفت کوتصر را از عنایت الهی چشیدند. یعنی از دهان پاک و سرچشمه آب حیات انسان.

مقبره خاندان آیت الله در آمل

آیت الله علامه ای معروف به ذوالفنون در شورش آغاز شده توسط اتحادیه کمونیست های ایران در هفته اول بهمن 1360 در شهر آمل دخالت کرد و به گونه ای عمل کرد که کمونیست ها در نهایت مجبور به ترک ادارات و سازمان های اشغالی شدند. . .

فلسفه و عرفان را نزد آیت الله سید محمد حسن الهی برادر علامه طباطبایی آموخت.

در سن 14 سالگی مورد لطف خداوند قرار گرفت و در اوایل جوانی گشایشی چشمگیر در درک علوم عقلی او ایجاد شد.

مزیت – فایده – سود – منفعت؟

مجموعه آثار حضرت علامه ذوالفنون حسن حسن زاده آملی بیش از 110 عنوان کتاب دارد که حدود نیمی از آنها چاپ نشده است.

در همان زمان، یک سال قبل از تبعید سید روح الله موسوی خمینی به ترکیه در آبان 1343، با او بیعت کرد.

کتاب انسان در سنت عرفان، خاطرات آیت الله حسن حسن زاده آملی.

آیت الله سید رضا بهادینی همچنین در مورد علامه حسن زاده فرمودند: افرادی که از نظر علمی پیگیر هستند توانسته اند از حوزه به خوبی استفاده کنند و در عین حال خود را ارتقا دهند و بهتر کنند و خدمتشان ارزشمند و مایه امید هستند. اسلام روزگاری بود که به خاطر مشکلاتی که پیش می آمد از مدرسه و دانش آموزان ناامید بودم اما وقتی چشمم به آقای حسن زاده آملی افتاد کاملاً نظرم عوض شد و دوباره امیدم را به دست آوردم.

صعود

حسن در سال 1329 در سن 22 سالگی از آمل به تهران مهاجرت کرد و در مدرسه حاج ابوالفتح در یکی از محله های خیابان ری ساکن شد و مجموعه کامل کتاب های شرح لمعه آیت الله سید احمد لواسانی را فرا گرفت. .

وی در 22 مهر 1342 به قم هجرت کرد و به مدت 17 سال در دروس علامه آیت الله سید محمد حسین طباطبایی شرکت کرد و بخشهایی از بحارالانوار و تمهید القصاء را نزد ایشان فرا گرفت.

حسن، کتب ابتدایی حوزه، شامل نصاب السبیان و رساله عملیه فارسی نزد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی، کتب تعلیمی کلیات سعدی، گلستان و جامع المقدمات سعدی، و تفسیر الفیه عبدالله سیوطی و. تهذیب المنطق و نظر جامی در کفایه نحو و شمسیه در منطق، و شرح نظام از جهت استعمال، طولانی در معنا و بیان، بدیع و مفید در اصول، نکات فقهی و قوانین در اصول تا موضوعات عام و خاص در. امل با آیات عظام محمد غروی، عزیزالله طبرسی، احمد اعتمادی، عبدالله اشراقی و ابوالقاسم رجایی.

اولین استاد او میرزا ابوالقاسم معروف به فرسیو پسر ملا باشی ابراهیم بود، اما رابطه استاد و شاگردشان دیری نپایید. میرزا به زودی درگذشت و حسن تحت تربیت آیات اعظم محمد غروی، عزیزالله طبرسی، ابوالقاسم رجایی، حاج شیخ احمد اعتمادی و عبدالله اشراقی قرار گرفت.

به گفته علی معلمی، طلبه علامه که از چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری نماینده استان مازندران بوده است، آیت الله حسن زاده آملی در شکست اتحادیه کمونیست های ایران در آشوب بهمن 1360 نقش اساسی داشت. تسلیحات علیه جمهوری اسلامی در شهرستان آمل.

سپس به محضر امام هشتم سلطان دین رضا روحی رسیدم و بدون هیچ سخنی عرض ادب کردم. فرمود: نزديك بيا، نزديك شدم و چشمانم را به امام باز كردم، ديدم آب دهانش را جمع مي كند و به لبهايش مي آيد و به من اشاره مي كند: بنوش، امام خم شد و من خود را بيرون آوردم. زبان و با تمام حرصم آب حیات را از دهانش بوسیدم و در همان حال به دلم آمد که امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آب دهان خود را آورد. لبهایش را نوشیدم که هزار در علم و هزار در هر درس است.» پس از آن حضرت (ع) سفر زمین را به من نشان داد که بهتر از این خواب شیرین که بهتر بود. از بیداری هزار ساله من

منابع:

وی در بیان خاطره ای از این حالات روحی می گوید: در دوران جوانی و آغاز درس زندگی، عزمی راسخ و فداکاری بی دریغ در مسجد جامع آمل داشتم و در خواب بامدادی به مداحی نائل شدم. در این شب مبارک قبل از اینکه به محضر بحیرالنور بروم به جمال دلهای اولیای خدا، سامان الحجج، علی بن موسی الرضا علیه السلام رسیدم. امام (علیه السلام) مرا به مسجدی بردند که حبیبی از حبیب خدا در آنجا دفن شده بود و به من گفتند: علاوه بر این نماز دو رکعت نماز حج بخوان و حجی را که آورده است بخواه. من به خاطر عشق و علاقه شدید به علم دعا کردم و از خداوند طلب علم کردم.

مدتی بعد به مدرسه مروی رفت و به تحصیل ادامه داد. حسن به مدت 13 سال در این مدرسه نزد علامه حاج میرزا ابوالحسن شعرانی تهرانی تحصیل کرد و به مقام ملا رسید.

نقش آیت الله علامه در شکست کمونیست های ایران
متن اجازه علامه حسن زاده

به گزارش ای بی اس نیوز، امروز سوم مهرماه، اولین سالگرد رحلت آیت الله علامه حسن حسن زاده آملی در سال 1400 است.

آیت الله حسن زاده در این مدت نزد اساتیدی چون سید احمد لواسانی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و محمدتقی آملی به فراگیری فقه و اصول پرداخت. حسن همچنین تفسیر، رجال، درایه، ریاضیات، حیات، نجوم و طب را نزد علامه شعرانی آموخت.

آیت الله سید مهدی قاضی طباطبایی فرزند سید علی قاضی طباطبایی به مدت چهار سال استاد علم حساب آیت الله حسن زاده بود. آیت الله حسن زاده علامه طباطبایی را استاد عرفان عملی خود معرفی کرد.

علامه طباطبایی در وصف خود می فرماید: «کسی حسن زاده را جز امام زمان (عج) نمی شناخت».

جایگاه دانش آموز با معلم

آیت الله علامه حسن حسن زاده آملی قبل از معراج به یک دوره بیماری کلیوی مبتلا بودند. رهبر انقلاب در سحرگاه 4 مهر بر پیکر بی جان علامه نماز اقامه کردند و یک روز بعد مصادف با اربعین حسینی در کنار قبر زنش در آرامگاهی که در قم ساخته بود به خاک سپرده شدند. حیاط منزلش در روستای ایرا لاریجان لاریجان آمل. .

محل دفن آیت الله و همسرش

حسن سه سال پس از تاجگذاری و هفت سال پس از کودتای سیاسی-نظامی رضا پهلوی و سید ضیاءالدین طباطبایی علیه قاجاریه در اواخر زمستان 1307 در روستای ایرا بخش لاریجان شهرستان آمل در خانواده ای به دنیا آمد. مکان مذهبی

رساله منظومی یا «نسب السبیان» تألیف ابونصر فراهی با نمونه‌هایی از کتاب جامع المقدمات و درس جامع المقدمات از نخستین کتاب‌هایی بود که او آموخت.

در این مدت مکاسب و رسائل شیخ انصاری، دو جلد کفایه آخوند خراسانی، کتاب طهارت و کتب صلاح، خمس، زکات، حج، میراث و جواهر را در دروس خارج فقه خواند و در در اواخر دهه 1340 به مقام اجتهاد و ميرزا ​​شعراني رسيد و علاوه بر تأييد اجتهاد خود، او را قادر به نقل حديث كرد.

پدر حسن در 20 سالگی پسرش فوت کرد و عمه اش سرپرست حسن شد.

در سال 1313 در سن شش سالگی به مدرسه رفت و توسط یک شیخ روحانی خواندن و نوشتن فارسی و کل قرآن را آموخت. یک سال بعد وارد سال اول دبستان می شود و دو سال بعد مادر جوانش را از دست می دهد.

آیت الله علامه حاج میرزا ابوالحسن شعرانی تهرانی در توصیف شخصیت علامه حسن زاده گفت: استاد مولانا العجل المفقین نجم الدین، نور الصبایه، مصباح العلم و شمس الهدایه، شیخ حسن آملی، معروف چنانکه حسن زاده در علم قرآن لفظ و معنا، ظاهر و باطن و خواندن و نوشتن و سایر امور مربوط به آن بر همتایان خود برتری دارد و در پیروی از احادیث و علوم ادبی مورد نیاز بر دیگران برتری دارد. او کلمات کتاب شریف کافی را ثبت کرده و به طرز شگفت انگیزی عربی کرده است. در نجوم و ریاضیات مربوطه پیشتاز طولانی است و در استخراج سیارات و خسوف ها مهارت دارد و در رشته دویدن در رشته دویدن ماهر است. علوم شرع و عقلانیت و حمل و نقل او را قادر به استنباط فروع اصول یافتم و به من اجازه دادم بگویم. ای روایاتی که مناسب من است.»

انتهای پیام

اساتید

آیت الله عبدالله جوادی آملی نیز در توصیف علامه گفت: ایشان عارف نادری بودند که هم راه عقل و هم راه شهود را پیمودند.

مهدی شبزنده دار، سید محمدرضا مدرسی یزدی، اسماعیل منصوری لاریجانی، داوود صمدی آملی، حسن رمضانی، مهدی احدی و سید یدالله یزدان پناه، نورالله طبرسی و سید حسن شجاعی کیاسری از شاگردان معروف او بودند.

این آیت‌الله جوان به مدت 11 سال نزد مهدی الهی قمشایی، شعر سبزواری، بخش‌هایی از اسفار و تفسیر خواجه بر اهارات را آموخت و در جلسات تفسیر قرآن ایشان شرکت کرد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *