نرخ فرسایش خاک در ایران 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است
این پرستار با تاکید بر پرهیز از تخریب مزارع و زمین، بر حفظ بقایای گیاهی در زمین های زراعی تاکید کرد و گفت: وضعیت مازندران از نظر اقلیمی و حفظ وضعیت بهتر از استان های دیگر است.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: شور شدن خاک یکی از چالش های مهم عصر حاضر است که دستیابی به امنیت غذایی و پایداری زیست محیطی را با مشکل مواجه می کند.
در ادامه این مراسم اسدالله تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به شعار روز جهانی خاک با عنوان “خاک، آغاز غذا” گفت: وضعیت خاک در جهان و در کشور مساعد نیست و به سمت بحران پیش می رویم.
وی گفت: عوامل محدودکننده متعددی در خاک از جمله فرسایش بادی، فرسایش آبی، تغییر کاربری اراضی، آلودگی خاک، حاصلخیزی خاک، مدیریت و مدیریت آب سفره های آب در کاهش حاصلخیزی این عنصر ارزشمند موثر است.
تیموری با بیان اینکه سند توسعه آب و خاک مازندران تدوین و حفاظت از خاک در این سند مطرح شده است، افزود: در این سند تغییرات کیفیت خاک نیز ذکر شده است و بر این اساس باید به بستر خاک توجه شود تا از این موضوع جلوگیری شود. دستیابی به کشاورزی پایدار.
در ادامه این مراسم حسن عنایتی کلیجی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: خاک جایگاه مهمی در کره زمین دارد و تقاضا برای مواد غذایی در حال افزایش است، در حالی که شاهد کاهش سرانه زمین هستیم. “
با تاکید بر اینکه اگر خاک مرغوب داشته باشیم غذای مرغوب تولید می شود و در نتیجه سلامت جامعه ارتقا می یابد و هزینه سرانه جامعه کاهش می یابد، افزود: 2 میلیون و 150 هزار هکتار از اراضی مازندران زیر کشت می رود که 470 هزار هکتار آن 470 هزار هکتار است. هر سال کشت می شوند.
مدیرکل آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: 95 درصد غذای انسان به خاک بستگی دارد و تا سال 2050 نیاز غذایی 60 درصد افزایش می یابد و نیاز به اولویت بندی خاک های مدیریتی وجود دارد.
ای بی اس نیوز/مازندران مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در زمینه فرسایش خاک وضعیت خوبی نداریم، گفت: میزان فرسایش خاک در ایران سه برابر میانگین جهانی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، هدف از برگزاری همایش تخصصی خاک، برگزاری روز های آموزش فنی و کشاورزی، مشارکت اقشار مختلف جامعه به ویژه کشاورزان، ظرفیت سازی همکاران و علاقه مندی به موضوع خاک با استفاده از ظرفیت های سایر نهادها به ویژه آموزش و پرورش، تشویق و ترغیب رسانه ها به تولید محتوا در خاک از اهداف برگزاری همایش در محل است.
وی تنوع زیستی خاک را یکی از مهم ترین عوامل موثر بر امنیت غذایی دانست و تامین امنیت غذایی و آینده پایدار را در گرو حفظ خاک دانست و افزود: خاک های سالم قادر به حفظ بهره وری، تنوع زیستی و خدمات زیست محیطی در اکوسیستم هستند. دیم هستند.
وی بیان کرد: تنوع زیستی، کشاورزی حفاظتی، پیشگیری از فرسایش، افزایش مواد آلی و مدیریت پایدار خاک از مواردی است که در قانون حفاظت خاک ذکر شده است.
مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه این همایش با اشاره به روند افزایشی فرسایش خاک، آن را بسیار مهم دانست و گفت: تشکیل هر وجب خاک هزار سال طول می کشد. و خاک به عنوان یک منبع تجدید ناپذیر در نظر گرفته می شود.
مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک و پنجمین همایش تخصصی خاک با حضور مشاور معاون وزیر و مدیرکل وزارت جهاد کشاورزی، رئیس، معاونان و مسئولان جهاد کشاورزی مازندران، رئیس جمهور، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مسئولان نظام مهندسی کشاورزی و شخصیت هایی از بخش خصوصی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بازداشت شدند.
علیرضا پرشار از فرسایش به عنوان تهدیدی برای منابع آبی و خاکی یاد کرد و با بیان اینکه از نظر شاخص های فرسایش جزو کشورهای بحرانی هستیم، گفت: از نظر فرسایش نسبت به دنیا وضعیت خوبی نداریم. . و نرخ فرسایش در ایران سه برابر متوسط جهانی است. در واقع هدف از برنامه های روز جهانی خاک افزایش آگاهی و حمایت اجتماعی است.
انتهای پیام
این پرستار با اشاره به رویداد جهانی خاک، گفت: 5 دسامبر به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است و امنیت غذایی و تامین غذا از خاک موضوعی بسیار مهم و ارزشمند تلقی می شود.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت و توجه به خاک طی دهه های گذشته مغفول مانده است، افزود: راه اندازی دفتر خاک در معاونت آب و خاک و ادامه ردیف اعتبارات. برای احیای آن بخشی از تلاش ها هستند.