منشا خلأ چوب قیر صادراتی باید مشخص شود
یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: از دستگاههای مختلف درخواست ایجاد سامانه و نظارت کردهایم و اعلام کردهایم که هر قیر صادراتی باید منبع وکیوم استیک آن شناسایی شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، وحید شیخی در حاشیه سومین همایش ملی قیر گرانبها در جمع خبرنگاران، یکی از مهم ترین مشکلات و چالش های صنعت قیر ایران و صادرات این نفتکش را تصویب و ابلاغ چندین و چند مورد است. گاهی متناقض مقررات و دستورالعمل ها گفت: خواسته ما این است که دولت به گونه ای عمل کند که یک صادرکننده بتواند قوانین و دستورالعمل ها را بداند و حداقل 6 ماه برنامه ریزی کند.
وی افزود: تغییر دستورالعمل طی 2 یا 3 ماه و در حالی که صادرکننده محصولی را صادر کرده یا در حال صادرات است، این به منزله برخورد منصفانه با فعالان اقتصادی نیست.
یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه در واحدهای تحقیقاتی برای ارتقای کیفیت محصولات تولیدی مانند قیر و فرآوردههای وابسته تلاش میکنیم، گفت: امروز با استفاده از نانومواد و مالچهای تولیدی، سال. در گذشته بیش از 3000 هکتار از بیابان های کشور مالچ پاشی شده تا به طور موثر پدیده گرد و غبار را کاهش داده و زمینه بیابانی و بازیابی خاک را برای مسئولان مربوطه فراهم کند.
شیخی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کنونی در تامین نیاز داخلی قیر تاخیر در اجرای قانون ترخیص است به طوری که هر سال ابلاغ آن به تاخیر می افتد و در فصل پاییز و زمستان به بارندگی های فصلی می رسیم. اوایل پاییز است، این قانون وضع می شود، وکیوم استیک در اختیار قیرساز قرار می گیرد و قیر تولید می شود و به دست پیمانکار می رسد. این در فصل سرد و بارندگی خواهد بود که بسیاری از استان ها در این بازه زمانی قادر به آسفالت سازی نیستند.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که بسیاری از شرکت های قیرسازی به کمک دستگاه های دولتی می آیند و به کم کاری که پیش آمده رسیدگی می کنند و سپس قیر آسیب دیده را پس می گیرند.
به گفته یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، این رویه فعلی رویه مطلوبی نیست، اما در صورت اجرای قانون در فصل بهار و فصل گرما میتواند مانع از اجرای بسیاری از پروژههای آسفالت و مالچ پاشی در بهار و تابستان شود. . هست
شیخی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی مانند وزارت راه و شهرسازی از شرکت های قیر درخواست همکاری کرده اند تا فصل مصرف قیر از دست نرود و شرکت های قیر نیز قیر را در اختیار آنها قرار می دهند، گفت: پس از این عرضه این اتفاق افتاد. اگر به شرکت قیر به جای قیر تحویلی یک چوب وکیوم بدهند، آیا این وکیوم استیک متعلق به شرکت قیر است که به جای درخواست او گرفته است؟ اگر این شرکت این وکیوم استیک را به قیر تبدیل و صادر کند، آیا قوانین را زیر پا گذاشته است؟
وی نکته مهم را در اینجا این است که نظارت از بالادست به درستی انجام شود و افزود: باید سیستم هایی وجود داشته باشد که مشخص شود سازنده قیر به دلیل درخواست خود خلاء باتومی را نقض کرده یا دریافت کرده است.
به گفته عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در این زمینه اقداماتی از جمله سامانه وزارت راه و شهرسازی، سامانه اداره کل مبارزه با قاچاق کالا انجام شده است. و ارزها و سامانه بنیاد مسکن به سایر نهادها برای ایجاد سامانه و درخواست نظارت و اعلام کردیم که هر قیر در نظر گرفته شده برای صادرات باید به عنوان منبع وکیوم وی شناسایی شود.
انتهای پیام