اخبار اقتصادی روز

منشا بی ثباتی و افت های مکرر شاخص بورس را شناسایی کنید

این در گفتگو با آنا توضیح داده شد؛

منشا بی ثباتی و افت های مکرر شاخص بورس را شناسایی کنید

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت کاهش قیمت سهام در بورس گفت: به نظر می رسد با توجه به برخی تحولات، رشد شاخص بورس در دوره های مختلف به این صورت منعکس نشده است. باید شاخص جامع تری برای بازار سرمایه تعیین شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بازار سرمایه ایران، تامین کننده اصلی سرمایه شرکت ها و نماد اقتصاد کشور در شرایط ناپایداری به سر می برد. با قله های ناپایدار بازار سرمایه و ریزش های گاه به گاه بازار سرمایه، اولین سوالی که مطرح می شود این است که چرا این اتفاق ناگوار رخ داده است؟

آیا شاخص کل دستکاری شده است؟

در این خصوص مهدی بیات منش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص بی ثباتی و ریزش های مکرر بورس به خبرنگار آنا گفت: باید در خصوص مشکلات بازار سرمایه تحلیل بنیادی تری داشته باشیم و تحلیل تکنیکال چندان موثر نیست. . بحث نرخ ارز و نرخ سود را می توان یکی از عوامل تاثیرگذار بر بورس دانست، اما دلیل فراز و نشیب آن را باید در جای دیگری جستجو کرد.

بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از منظر تحلیل بنیادی، شاخص بورس حدود یک سال است که تغییر محسوسی در رشد اقتصادی کشور و رشد ارزش بنگاه ها نداشته است. با توجه به تورم 40 تا 50 درصدی که در کشور تجربه کرده ایم، باید این مشکل را در شاخص کل می دیدیم.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال دستکاری صرفاً کاهش عدد شاخص نیست، بلکه اجازه ندادن بازار به روند رشد منطقی خود نیز دستکاری تلقی نمی شود. بنابراین شفافیت در بازار سرمایه ایجاب می کند که بازار روند رشد طبیعی خود را دنبال کند.

بیات منش ادامه داد: در تحلیل بنیادی، اگر بخواهیم سیاست اصلاح بازار را راه اندازی کنیم، اولین کار این است که شرایط را برای پیش بینی پذیری شرایط تاثیرگذار بر بازار سرمایه فراهم کنیم. به دلایلی، روند شاخص در حال حاضر بر اساس منطق قابل پیش بینی قابل اجرا نیست.

وی تاکید کرد: این نگرانی وجود دارد که این عدم شفافیت منجر به خروج سرمایه از بازار شود و این نگرانی نیز صادق است. شایان ذکر است عوامل جلوگیری از این امر نیز در اختیار سیاست گذاران قرار دارد. برای جلوگیری از این اتفاق، سیاست گذار باید شاخص فعلی را با شاخص جامع تری جایگزین کند.

این کارشناس بازار مالی بیان کرد: پیشنهاد می کنیم سیاست گذاران با تعیین شاخص جامع و منطبق بر واقعیت های اقتصادی کمک کنند تا روند بورس برای کارشناسان و معامله گران قابل پیش بینی تر شود و به این صورت اقتصاد قابل پیش بینی ما شود. رونق بازار سرمایه نیز برای دولت مطلوب و مهم است; زیرا بزرگترین تامین کننده سرمایه دولت است و ورود سرمایه به بورس نیز اثرات ضد تورمی دارد.

بازار سرمایه

وی ادامه می دهد: اکنون باید از تصمیم گیرنده سیاسی بپرسیم اولویت های او بر چه اساسی است؟ حتی ممکن است سیاست گذار نگران رشد و سقوط بازار باشد و به همین دلیل از نشان دادن رشد بازار خودداری کند.

اگر نرخ دلار تعدیل نشود، روند نزولی تکرار خواهد شد

حسن کاظم زاده، دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز به خبرنگار آنا گفت: تصمیمات دولت و بانک مرکزی در خصوص نرخ سود و دلار عامل شرایط فعلی بازار سرمایه است. این وضعیت نزولی تا زمانی که نرخ دلار تعدیل نشود، تکرار خواهد شد.

وی تاکید کرد: سیاست های نرخ سود نیز باید بازنگری شود. چرا در حال حاضر نرخ سود در بازار بدهی بین 33 تا 34 درصد است و در این شرایط انگیزه کافی برای فعالیت در بازار سرمایه وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *