امروزه نیروهای فرهنگی زیادی در این کشور منتظر سرنخی هستند تا به محل بیایند و کار و تلاش کنند. درختانی هستند که باید آبیاری شوند و میوه بدهند. البته این اتفاقات می افتد. عوامل فرهنگی و مردم، و بسیاری از شما که در اینجا حضور دارید – شخصاً یا با اختیار خود – در این زمینه کارهای ارزشمندی انجام می دهند. اما اگر مدیریت و هدایت متمرکز در این زمینه وجود داشته باشد، پیشرفت و موفقیت کار دوچندان و بسیار بیشتر می شود. بیانات در جلسه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی (20/09/1375)
و- مدیریت متمرکز امور اقتصادی:
حسن بیک محمدلو، مشاور اعلامیه مرحله دوم انقلاب اسلامی – دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای در یادداشتی با عنوان مفهوم سازی مدیریت متمرکز و همه جانبه گفت: آحاد مردم می توانند مراقبت کنند. بلکه به معنای تمرکز، کاهش تشریفات اداری غیر ضروری و جهت گیری جهانی و یکپارچه است.
د- مدیریت متمرکز حج:
ه- مدیریت متمرکز در امور نخبگان:
یکی از مواردی که در اینجا گفته شد، قبلاً به من گفته شد، تمرکز بر تصمیمات اقتصادی قوه مجریه است. البته این را کاملاً قبول دارم. یعنی بدون شک در تصمیمات کلان، در سؤالات اساسی – که در حال حاضر اساسی ترین سؤالات اقتصادی است. و خصوصاً آنچه که مربوط به معیشت مردم است و فشارهایی که دشمن میخواهد بر مردم وارد کند، باید در مرکز تصمیمگیری باشد. اما توجه داشته باشید که این تاکید بر تصمیم گیری به معنای تاکید بر تصمیم گیری در دولت است; این بدان معناست که همه کسانی که در بخشهای مختلف دولت با رئیسجمهور کار میکنند، باید در دولت احساس مسئولیت مشترک – یعنی هماهنگ – داشته باشند، همه باید با هم تصمیم بگیرند. در این راستا، مسئله مسئولیت مشترک باید در داخل دولت جدی گرفته شود. هر کاری که یک وزارتخانه انجام دهد، همه وزرا و مقامات اطراف کابینه باید در آن تصمیم یا اقدام احساس کنند. اگر چنین است، پس همه چیز خوب پیش می رود. هیچ تفاوتی در عملکرد، تفاوتی در درک مسئله، تفاوتی در آمار وجود ندارد. بیانات در دیدار رئیس جمهور با اعضای هیئت دولت (6/2/91)
مهم ترین اولویت در حال حاضر تامین مسکن زلزله زدگان و بازسازی مناطق تخریب شده و آسیب دیده است که باید با حمایت دستگاه های مختلف نظامی و غیرنظامی و با مدیریت متمرکز و کار جهادی و سرعت عمل لازم انجام شود. . 8/96)
تمرکز باعث بهبود سرعت و کیفیت تولید به ویژه در بخش اقتصادی و تسهیل فرآیند تجاری می شود.
الف- مدیریت متمرکز در ارکان حاکمیت:
به گزارش ای بی اس نیوز، متن این یادداشت به شرح زیر است:
وی با تاکید بر پیگیری نخبگان جوان دانشگاهی و علمی در این نشست، ایده مدیریت متمرکز امور نخبگان را ایده خوبی دانست و افزود: سیستمی که دولت برای این موضوع ایجاد می کند باید توسط نخبگان مدیریت شود. دیدار جمعی از نخبگان جوان با رهبر انقلاب (21/11/82)
اما همه آرا متفق القول هستند که در هر صورت تمرکز و ایجاد یک دست قوی و متحد در مدیریت کشور نقش خواهد داشت. این را نباید دست کم گرفت. از صمیم قلب امیدوارم که انشاالله زیر سایه یک مدیریت واحد [اینها حل شود]همانگونه که خداوند متعال لطف کرد، احساس کرد و مشاهده کرد. بیانات دیدار رئیس جمهور با نمایندگان مجلس شورای اسلامی (24/3/1347)
absnews
یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان اقتصادی بر آن تاکید و مطالبه کردند، مدیریت و هدایت متمرکز بود که بعد از دستور تهیه برنامه راهبردی مجتمع صنعتی کشور به عنوان دومین بال تکمیلی مورد توجه قرار گرفت. . . وی در این دیدار گفت: در واقع دو وظیفه اصلی بر عهده کارکنان دولت است که از آقای مخبر و دوستانشان می خواهم به آن توجه کنند: یکی بحث ایجاد برنامه راهبردی برای صنعت است. کشور و به ویژه صنایع خاص و مدیریت و هدایت متمرکز البته نظر من را همه می دانند؛ من با دخالت دولت و دستگاه های دولتی در فعالیت های اقتصادی موافق نیستم، اما با مشاوره، نظارت، کمک آنها، چرایی آن را قبول دارم. باید انجام شود، سپس یک برنامه استراتژیک و مدیریت کلی یکی از وظایف ضروری است.
در بررسی گزاره های ذکر شده می توان به نکات زیر توجه کرد:
حوزه های علمیه باید استعدادهای درخشان را جمع آوری و طبقه بندی کنند و با تخصص در رشته های مختلف علمی از این استعدادها بهترین استفاده را بکنند. حوزه علمیه نیازمند مدیریت متمرکز و حمایت مراجع عظام، علما و جامعه مدرسین است و این تشکیلات برای ثمربخشی حوزه های علمیه ضروری است. دیدار دانش آموزان مدرسه فیضیه با رهبر انقلاب (1/12/70)
در صورت ایجاد توجه، ضریب تاثیر تصمیمات در حوزه های مختلف به شدت افزایش می یابد.
ز- مدیریت متمرکز بحران:
حرکت به سمت تنظیم و واگذاری امور کارآفرینی، راه را برای حاکمیت مردمی در بخشهای مختلف هموار میکند.
باید تمام تلاش خود را کرد تا با توجه به ظرفیت زیاد حج، آن گونه که شایسته است و از مواهب حج برخوردار باشد، پی برد. بنابراین، هدایت کل حج توسط عالمی که نماینده جهت و نظام است و نیز گنجاندن موضوع حج در یک اداره متمرکز و صحیح توسط دولت اسلامی، نشانه قدردانی از حج است. همچنین مزایای قابل توجهی دارد. دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب (10/1/79)
مدیریت متمرکز به معنای دخالت کامل دولت و سایر نیروها در اموری نیست که ممکن است مردم متعهد شوند، بلکه به معنای تمرکز، کاهش کاغذبازی های زائد و بوروکراسی و رهبری جهانی و یکپارچه است.
برای درک بهتر این گزاره، لازم است مفهوم مدیریت متمرکز را در سایر بیانیه ها مورد توجه قرار دهیم و در مرحله دوم انقلاب اسلامی، ساختارها و فرآیندها را مرور کنیم.
ب- مدیریت متمرکز سمینارها:
بنابراین در چنین شرایطی مدیریت فرهنگی ضروری است. با توجه به حرف هایی که در آنجا نوشتم، ستاد مرکزی فرهنگی واقعا لازم است. مردم باید بنشینند و فکر کنند. من نمی خواهم این تعبیر را آنقدر تکرار کنم که برخی تصور کنند به آن مقام نظامی گرایی داده شده است. نه. اصلا خواسته نیست یک هدف مطلوب است. مدیریت هدفمند و جهت گیری لازم است. این مرکز باید نقش جهتدهی و عرضهکننده در برابر تمامی دستگاههای مسئول در حوزههای فرهنگی کشور داشته باشد. بیانات در جلسه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی (20/09/1375)
من معتقدم که از نظر مدیریتی هیچ کمبودی نداریم. انصافاً ما مدیران بسیار خوبی در کشور داریم. من چندین سال تجربه دارم؛ من هم در خارج از دولت بودم و هم بر دولت های مختلف نظارت می کردم. ما واقعاً و صادقانه مدیران خوبی داریم. هم از نظر انگیزه مدیریت خوب هستند هم از نظر تفکر مدیریتی و هم از نظر عمل [اهل] آنها مدیر هستند. ما یک کنترل کننده کوتاه نداریم. دنبال می کنیم و تمرکز می کنیم [لازم داریم], هدف اصلی چیست; تمرکز بر تصمیم گیری، تمرکز بر سفارش، تمرکز بر اجرا. بیانات در اجلاس نوروزی جمعی از سران کشوری (95/01/18)
ج- مدیریت متمرکز امور فرهنگی:
مدیریت و راهنمایی متمرکز، آمار قابل اعتماد، قابل اعتماد و یکپارچه سازمان های مسئول را ارائه خواهد کرد.