مصرف کنندگان با مصرف برق خوب خانگی جوایز نقدی و خودرو دریافت خواهند کرد
سخنگوی صنعت برق در خصوص اقدامات تشویقی برای بهبود مصرف گفت: در چارچوب برنامه های تشویقی مدیریت مصرف، پاداش پس انداز مانند سال قبل است و مشترکان می توانند تا سال 2020 به ازای هر کیلووات تا 2 هزار تومان پاداش دریافت کنند. کاهش مصرف. 47 میلیون جایزه مانند خودرو و لوازم خانگی از جمله جوایزی است که برای همشهریان خود در نظر گرفته ایم که در هزینه های خود صرفه جویی می کنند. در همین راستا کمپین انرژی در هفته های آینده رونمایی خواهد شد.
مصطفی رجبی مشهدی گفت: 180 طرح عملیاتی در 6 محور تدوین شده که یکی از آنها توسعه ظرفیت نیروگاه است. از ابتدای دولت تاکنون 8 هزار و 560 مگاوات به ظرفیت نیروگاه های کشور اضافه شده است که شامل ساخت واحدهای جدید و نوسازی واحدهای موجود می شود. ظرفیت ایجاد شده توسط صنایع حدود 1700 مگاوات است و تا پایان تابستان به 1871 مگاوات می رسد. امیدواریم این میزان تا پایان سال به 10 هزار مگاوات برسد و برق صنایع نیز تامین شود.
وی افزود: صنایعی که هیچ اقدامی برای احداث نیروگاه انجام نداده اند به استثنای صنایعی که نیروگاه احداث کرده اند در برنامه های مدیریت مصرف اولویت دارند. در بخش کشاورزی با تصویب هیأت وزیران، چاههای کشاورزی که 5 ساعت در مدیریت مصرف شرکت میکنند، 19 ساعت باقیمانده بهطور رایگان به برق متصل میشوند. در صورتی که مدت شرکت بیش از 5 ساعت باشد، پاداش نقدی لحاظ می شود.
وی در خصوص مراکز ارزهای دیجیتال بدون مجوز نیز گفت: در حال حاضر 8000 مرکز غیرمجاز ارز دیجیتال و 800 مگاوات معادل مصرف این ماینرها شناسایی شده است و برای آن باید نیروگاهی با ظرفیت 1100 مگاوات می ساختیم. بر اساس قانون جدید، دستگاه های ثبت نامی معدوم و صد برابر تعرفه برق جریمه می شوند. طبق مقررات، اقلام مجاز ارز دیجیتال در ساعات کم مصرف و از ساعت 12:00 الی 7:00 صبح توسط ماینرها قابل استفاده است و در صورت خرید از تابلو برق سبز محدودیتی ندارند.
وی در خصوص تغییر ساعت کاری ادارات گفت: طبق ماده 4 مصوبه هیات وزیران در این خصوص، امسال نیز ساعت کاری را تغییر می دهیم و در صورت تغییر در این زمینه به ما اعلام می شود. البته از 24 خرداد ساعت کاری خود را تغییر می دهیم.
سخنگوی برق در پاسخ به سوالی درباره بدهی صنعت برق گفت: اواخر سال گذشته 30 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه به پیمانکاران و تولیدکنندگان ارائه کردیم و در حال حاضر 100 همت بدهی داریم. بر اساس قانون رفع موانع به دنبال راهکاری برای تسویه این بدهی ها در مدت سه سال هستیم و پیش بینی می کنیم امسال 40 هزار میلیارد تومان پرداخت کنیم.
وی در خصوص صادرات و واردات برق نیز گفت: برنامه ما این است که بخش خصوصی در صادرات و ترانزیت برق مشارکت کند. در گام اول امکان صادرات به کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکیه و عراق با ظرفیت 300 مگاوات وجود دارد. این قطعا به توسعه سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر کمک می کند و بر این اساس تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می توانند 8 ماه برق صادر کنند و 4 ماه دیگر برق را در تابلوی توزیع تامین کنند.
وی افزود: سال گذشته 600 مگاوات برق با ترکیه مبادله کردیم. در نظر داشتیم با راه اندازی بازار منطقه ای در ترکیه، بخش تجاری خرید و فروش برق را تکمیل کنیم و در صورت تکمیل، امکان تجارت با ترکیه فراهم است. پیش بینی می کنیم 500 مگاوات برق از ترکمنستان و ارمنستان وارد کنیم.