کریمی سنجاری مدیر پروژه برقی سازی وزارت امنیت در برنامه دفتر اقتصاد گفت: تا ماه آینده 10 هزار خودروی برقی وارد کشور می شود که از این تعداد 8 هزار خودرو تکمیل و به مشتریان فروخته می شود.
وی افزود: بحث خودروهای برقی از 5 سال گذشته در کشور آغاز شد، اما متاسفانه روند کندی بود و جدی گرفته نشد، اما خوشبختانه بحث خودروهای برقی در این مدت به طور جدی پیگیری شد. “
کریمی سنجری گفت: خودروی برقی در مقایسه با خودروی بنزینی سالانه حدود 8 تا 10 هزار لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی می کند، زیرا برق از منابع تجدیدپذیر تامین می شود اما بنزین از منابع دیگر تامین نمی شود.
وی بیان کرد: اگر قرار بود با سوخت های فسیلی برق تولید کنیم می توانستیم منبع آلودگی را به خارج از شهرها ببریم و تاکسی ها در شهر آلودگی تولید نکنند.
مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در اینجا باید حمایت و کمک به تاکسیرانی صورت گیرد و بخشی از سودی که دولت از پس انداز دریافت می کند به صورت رایگان در اختیار تاکسیرانی قرار گیرد.
وی گفت: وقتی ناوگان حمل و نقل عمومی را به خودروهای برقی مجهز می کنیم، نیازمند توسعه ایستگاه های شارژ هستیم. اگر شرایط شارژ فراهم باشد، مردم ما علاقه مند به رانندگی با خودروی برقی خواهند بود. برخی افراد علاقه مند به خرید خودروی وارداتی هستند، اما ما می توانیم این کار را با خودروی برقی انجام دهیم. بخش مهمی از خودروی برقی باید مجهز به وسایل حمل و نقل عمومی باشد و بخشی از آن به مردم اختصاص یابد.
به گفته وی، همچنین تفاهم نامه ای بین سازمان تاکسیرانی و یک خودروساز برای جایگزینی 2000 خودروی برقی با تاکسی فرسوده در تهران منعقد شد.
کریمی سنجری افزود: در صورت حمایت دولت از این خودروها و پرداخت به متقاضیان خرید این خودروها، به زودی شاهد فعال شدن حدود 10 هزار خودروی برقی در ناوگان تاکسیرانی خواهیم بود. مبلغ این حمایت حدود 500 میلیون تومان است که بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، بخشی از این ماده مربوط به بهبود مصرف سوخت از منظر صرفه جویی است. طبیعتاً مبلغ پشتیبانی از طریق بانک عاملی که با چند بانک مذاکره می کنیم به خریدار خودروی برقی پرداخت می شود.
وی گفت: در تلاش هستیم تا پایان امسال 2000 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران اضافه کنیم که 1000 اتوبوس برقی است.
کریمی سنجاری گفت: اتوبوس کالایی نیست که سازنده یا واردکننده آن را مونتاژ کرده و در ویترین بفروشد بلکه مشتریان خاص خود را دارد که شهرداری و وزارت کشور هستند، یعنی شهرداری باید ابتدا قرارداد ببندد. با شهرداری سازنده خودرو سازنده خودرو سپس سفارش اتوبوس یا قطعات آن را می دهد. در واقع سفارش ساخت اتوبوس یا بخشی از قطعات آن با پیش پرداخت از سوی شهرداری یا وزارت کشور ارائه می شود، اما ادامه روند واردات اتوبوس منوط به تامین مابقی قرارداد توسط شهرداری ها است.
وی گفت: ایجاد 900 نقطه شارژ خودروهای برقی در تهران که نیاز به سرمایه گذاری دارد مورد بررسی قرار گرفت و ایجاد 4500 نقطه شارژ در سراسر کشور نیز مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر پروژه برقی سازی وزارت صامت افزود: هزینه تعمیر و نگهداری خودروی برقی سالانه 30 میلیون تومان است و بر اساس تعریف وزارت نیرو 547 کیلووات توان برق این خودروها است که به معنای مصرف برق است. از این خودروها 14 کیلووات در هر 100 کیلومتر است.
عادل داماچی، معاون اجرایی برق مپنا گفت: باید برای ایجاد شبکه شارژ این خودروها توجه شود و این شبکه باید از طریق گروه مپنا باشد.
وی در خصوص مدت زمان شارژ خودروهای برقی افزود: مدت زمان شارژ سریع بین 20 تا 45 دقیقه و مدت زمان شارژ آهسته بین 4 تا 5 ساعت است و راننده می تواند با توجه به شرایط خود زمان خود را در ایستگاه برنامه محاسبه کند. مسیر و استفاده از کاهش سرعت.
معاون اجرایی کسب و کار برق رسانی مپنا گفت: میزان برق مصرفی برای یک بار شارژ یک خودروی برقی معادل برق مصرفی یک کولر گازی است که در شب کار می کند.
الدماشی بیان کرد: البته طبق استانداردهای جهانی در استفاده از شارژ پرتابل یا پرتابل باید یک سیستم کامل اتصال به زمین خانه ایجاد شود تا از برق گرفتگی خودرو یا شارژ جلوگیری شود.
وی ادامه داد: جریان شارژرهای پرتابل در مقایسه با شارژرهای با توان بالاتر کمتر و خطر برق گرفتگی کمتر است. البته در شارژرهای دیواری که در ساختمان ها نصب می شوند، ساختمان باید به زمین متصل شود.
الدماشی افزود: در حال حاضر 17 ایستگاه شارژ خودروهای برقی در کشور داریم که 100 پایگاه شارژ این خودروها در کشور وجود دارد.
به گفته وی، 70 جایگاه شارژ خودروهای برقی به کشور اضافه می شود و بر اساس پیش بینی ها قرار است تا 8 ماه آینده این جایگاه ها ایجاد شود.
حدادی کارشناس اقتصادی نیز گفت: ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارد. تحقیقات و تئوری ها نیز ثابت کرده است که اگر خودروهای بنزینی به سمت گاز سوزی حرکت کنند، حجم عظیمی از مصرف بنزین در کشور کاهش می یابد.
وی افزود: اما طبق آزمایشات میدانی، خودروهای بنزینی را باید آزمایشی ناموفق دانست. زیرا هزینه های آن بیشتر از مزایایی است که به جا می گذارد. با وجود مزیت قیمتی سوخت گاز، مالکان خودرو تمایلی به سوخت گیری خودروهای خود ندارند. خودروسازان نیز از خودروهای تولیدی گازسوز استقبال نکردند و خودروهای گازسوز در خط تولید خودروسازان دولتی به فراموشی سپرده شدند.
الحدادی با اشاره به شکست آزمایش در استفاده از تاکسی های گازسوز و تصمیم ناگهانی برای حرکت به سمت تاکسی های برقی تصریح کرد: حرکت در این مسیر گامی بسیار طولانی است، اما باید توجه داشت که در حال حاضر. وضعیت هزینه نگهداری تاکسی و تعمیر خودروهای برقی برای رانندگان تاکسی چندین برابر افزایش یافته است. اظهارات وزیر صمت
خبرنگار: ردا زارعی