شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

مسیر گردشگری نیشابور در طلسم بی تفاوتی مسئولان

ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی مسیر گردشگری باغرود نیشابور سالهاست که به یکی از مهم ترین و پرترددترین مسیرهای این شهر تبدیل شده است. اتوبان نیشابور – مشهد را از چهارراه امام رضا (ع) به دامنه های رشته کوه بینالود متصل می کند و حدود 10 کیلومتر طول دارد و شهر نیشابور واقع شده است.

سابقه ساخت این جاده به سال 1355 برمی گردد و همزمان سازمان دیده بانی در دوران پهلوی دوم یا اردوگاه شهید رجایی فعلی ایجاد شد.

اگرچه این جاده شهروندان و گردشگران را به سرسبزی و سرزندگی می رساند، اما متاسفانه با افزایش تعداد خودروها در سال های اخیر، تصادفات و واژگونی خودروها در این محور موجب تلفات جانی تعدادی از شهروندان شده است. به گفته رئیس سال گذشته بر اثر حوادث رانندگی در این محور 112 شهروند مجروح و سه نفر جان باختند.

بی توجهی شهرداری به مصوبات هیات ترافیک

معاون هماهنگی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان نیشابور در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: از سال 55 تا اواخر دهه 70 در وسط محور باغرود گودال و کانال وجود داشت.

محمود شیبا با بیان اینکه با وجود اینکه در آن زمان جاده خاکی بود، در اواخر دهه 70 مأموران شهربانی تصمیم به روشنایی و بهسازی این مسیر گردشگری گرفتند، افزود: در همان زمان یک گودال میانه با کف جامد و جزیره ای در سال تصویب شد. وسط این محور برای استفاده شهروندان، عابران پیاده یا دوچرخه سواران.

وی ادامه داد: در آن زمان با همکاری نیروگاه سیکل ترکیبی، روشنایی سه کیلومتر اول این جاده در نظر گرفته شد، اما از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی برای روشنایی بقیه جاده انجام نشده است.

معاون عمرانی فرمانداری نیشابور با اشاره به اینکه تعداد زیادی از روستاهای هدف و مناطق گردشگری این شهرستان مانند رود، دربهشت، برفریز، بشرآباد، غار، فرخک، بوژان و اردوگاه شهید رجایی با بیش از 1000 وسعت. هکتار در امتداد و انتهای این مسیر قرار دارد. ، گفت: در حال حاضر این محور ترافیکی به یکی از محورهای حادثه خیز تبدیل شده است.

وی بیان کرد: با وجود اینکه این معبر در محدوده شهرستان نیشابور قرار دارد و جزو جاده های فرعی محسوب می شود اما در مناسبت های خاص مانند تعطیلات آخر هفته، چاربانسوری و سیزده بدر پذیرای شهروندان در این محور گردشگری است.

شیبا افزود: این استقبال شهرداری را بر آن داشته تا در مقاطع مختلف نسبت به بهسازی، فضای سبز و مسائل امنیتی در سه کیلومتر اول مسیر اقدام کند.

وی با بیان اینکه با ایجاد جاده جزیره مرکزی باغرود استقبال خوبی از ورزشکاران و شهروندان از دوچرخه سواری و پیاده روی شده است، گفت: متاسفانه یکی از مشکلاتی که با افزایش ترافیک در سال های اخیر ایجاد شده است واژگونی خودروها در جزیره و برخورد با شهروندان که بعضاً باعث مرگ عابران پیاده شده است.

یکی از اعضای شورای ترافیک شهرستان گفت: با توجه به تغییر ساختارها و استقبال شهروندان از سه کیلومتر اول جاده باغرود، شهرداری نیشابور مسئول حوادث رانندگی مربوط به جزیره میانی است.

مسیر گردشگری نیشابور در طلسم بی تفاوتی مسئولان

وی افزود: طی 10 سال گذشته بارها در شورای ترافیک تصویب کردیم که دیوارهای سنگی یا میزهای نباتی به ارتفاع 60 سانتی متر در کناره های جزیره احداث شود تا خودروها به دلیل واژگونی وارد جزیره نشوند. امنیت جان شهروندان، اما هیچ اقدامی انجام نشده است.»

معاون عمرانی فرماندار نیشابور گفت: گذرگاه عابر پیاده برای ورود به جزیره میانی از دیگر مشکلاتی است که در محور باغرود با آن مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: اگرچه برای رفع این مشکل و توقف تردد عابران پیاده در شورای ترافیک شهر مصوب شد که شهرداری در مسیر جاده نرده کشی کند اما متاسفانه شهرداری در این زمینه اقدام موثری انجام نداد. در 10 سال گذشته و می گویند این جاده به شهرداری متصل است، وجود ندارد و اداره راه باید برای ایمن سازی آن اقداماتی انجام دهد.

وهبی در ادامه با انتقاد از اینکه محور باغرود از کیلومتر سوم تا انتهای جاده فاقد روشنایی است و از سوی دیگر اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای در پاسخ به شورای ترافیک، اولویت را با محورهای اصلی و جاده ای اعلام کرد. وی با بیان اینکه باغرود به عنوان محور فرعی محسوب می شود، افزود: بر اساس اعلام وزارت راه و ترابری، اعتبار لازم برای افزایش ایمنی و روشنایی جاده ها را ندارند.

وی یادآور شد: طبق قانون 80 درصد عوارض دریافتی از محدوده شهر باید توسط فرمانداری این شهر تعیین و توسط شهرداری اجرا شود.

وی افزود: با وجود اینکه در مسیر جاده باغرود رستوران ها، قهوه خانه ها، کافه ها، ویلاها، صنایع و اماکن مختلف گردشگری وجود دارد، علاوه بر منازل مسکونی روستایی، هر کدام عوارض خود را پرداخت می کنند، اما تا به امروز قانون 80 درصد عوارض توسط شهرداری وجود دارد. با وجود اینکه از زمانی که فرماندار جزیره میدل بارها برای تامین امنیت آن دعوت شده است، هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

شیبا گفت: فرماندار و کمیته تطبیق بودجه 1402 شهرداری نیشابور را به دلیل تامین نشدن ردیف بودجه امنیتی باغرود رد کردند.

مسیر گردشگری نیشابور در طلسم بی تفاوتی مسئولان

معاون عمرانی استاندار گفت: تاکنون معاون وزیر راه و شهرسازی و کارشناسان این وزارتخانه از این محور بازدید کرده اند اما محدودیت های اعتباری مالی عامل عدم اقدام اداره راه برای ایمن سازی است. مسیر

112 مجروح در یک سال

در ادامه رئیس پلیس راه نیشابور در گفت وگو با ای بی اس نیوز گفت: سال گذشته شاهد 89 فقره تصادف رانندگی در محور باغرود نیشابور بودیم که بر اثر این حادثه 112 مصدوم و سه نفر جان خود را از دست دادند.

سرهنگ علی اکبر عرفانی مهر افزود: طی سال گذشته 13 مورد واژگونی خودرو در داخل جزیره میدل که محل تردد و ورزش شهروندان است گزارش شده است.

وی گفت: در طول این مسیر بزرگ گردشگری تنها یک دوربین کنترل سرعت وجود دارد که شهرداری نیشابور و اداره راه باید اقدامات موثری برای نصب دوربین های کنترل سرعت بیشتر انجام دهند.

رئیس پلیس راه نیشابور گفت: متاسفانه برخی از سرعت گیرهایی که در این مسیر ایجاد شده غیراستاندارد بوده و برای انعکاس موثر شب و روز همگی نیازمند رنگ آمیزی مستمر هستند.

اجرای مصوبات هیئت ترافیک وابسته به بودجه

نایب رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور نیز از این قانون یاد آور شد که 80 درصد از عوارض شهرداری در محدوده شهری باید در همین محدوده هزینه شود و گفت: فقط جاده باغرود نیست که باید مورد حمایت قرار گیرد. کمون؛ البته فضای سبز، نظافت و نصب تجهیزات ورزشی را در این محور انجام داده ایم.

سید مومن حسینی گفت: در آخرین جلسه کمیسیون عمران شورای شهر مصوب شد عملیات ایمن سازی و جدول گذاری در 1500 متری اول محور باغرود آغاز شود.

وی افزود: اجرای مصوبات شورای ترافیک شهر منوط به تامین اعتبار و تصویب بودجه آن توسط شورای اسلامی شهر است.

مسیر گردشگری نیشابور در طلسم بی تفاوتی مسئولان

ما بودجه کافی نداریم

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نیشابور در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی اولویت اول اجرای عملیات عمرانی در راه های اصلی است و با توجه به اینکه محور باغرود به عنوان جاده فرعی محسوب می شود، بودجه و اعتبار لازم را می طلبد، برای روشنایی، نصب دوربین های کنترل سرعت و آسفالت آن نداریم.

مجید مفیدی فر ادامه داد: تاکنون 7 دوربرگردان بسیار استاندارد در طول جاده ایجاد کرده ایم اما از نمایندگان شورای اسلامی می خواهد که از طریق وزارتخانه برای ایمن سازی این محور اعتبار ویژه ای در نظر گرفته شود.

وی با رد سخنان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در خصوص عدم انعکاس رنگ های این محور، گفت: اداره راهداری به طور مستمر از مسیرها بازدید می کند تا در صورت کمرنگ شدن علائم هشدار، رنگ آمیزی مجدد انجام شود.

در پایان

جاده باغرود با وجود اینکه محور اصلی گردشگری شهر نیشابور محسوب می شود و گردشگران را به بیش از پنج روستا و منطقه گردشگری و تفریحی می آورد، متاسفانه طی 47 سال گذشته مورد بی توجهی مسئولان شهری و استانی قرار گرفته است.

برای به حداقل رساندن تصادفات جاده ای در این محور از مسئولان شهرداری نیشابور درخواست می شود عزم جدی تری برای ایمن سازی این محور داشته باشند. البته شهروندان نیز وظیفه دارند با رعایت سرعت و قوانین ایمنی تردد در کاهش تصادفات بکوشند.

از سوی دیگر با توجه به تاکید معاون هماهنگی و امور عمرانی فرمانداری نیشابور و همچنین رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای این شهرستان مبنی بر کمبود اعتبارات و بودجه، لازم است مسئولان استانی و نمایندگان شورای اسلامی برای جذب اعتبارات بیشتر در این حوزه اقدامات موثر و ویژه ای انجام دهند تا هر چه زودتر جذابیت ایمن سازی این مسیر گردشگری شکسته شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *