پزشکی و سلامت

مسئله کمبود یا نبود دارو نیست، بلکه باید در زمان مناسب و با قیمت مناسب در اختیار بیمار قرار گیرد.

مسئله کمبود یا نبود دارو نیست، بلکه باید در زمان مناسب و با قیمت مناسب در اختیار بیمار قرار گیرد.

سالم خبر: علاوه بر تولید، باید به دنبال واردات داروی ثقفی برای دیالیز نیز باشیم تا در شرایط خاص مانند آلودگی این دارو، مجبور به استفاده از داروهای اورژانسی با منشأ ناشناخته نباشیم.

مجتبی پوربور نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو افزود: قبل از تشدید تحریم ها و محدودیت های واردات دارو، محلول دیالیز صفاقی با مجوز یک شرکت آمریکایی-انگلیسی و وزارت تجارت و صنعت در ایران تولید می شد. . بهداشت و سازمان غذا و دارو باید انتظار چنین وضعیتی را داشتند. یعنی باید در نظر گرفت که این دارو ممکن است از نظر کمی یا کیفی مشکل داشته باشد و باید جایگزین های مطمئنی وجود داشته باشد.

وی در توضیح بیشتر گفت: تولید محلول دیالیز صفاقی در سال های 86 تا 87 که در وزارت بهداشت بودم.

بودم، شروع کردم. در واقع اینکه گفته می شود تولید این محلول در انحصار یک شرکت است، درست نیست، زیرا تعداد این بیماران بسیار محدود است و نیازی به کار چند کارخانه در این زمینه نیست. این بدان معناست که کارخانه نیازهای بیماران را نیز برطرف می کند، یعنی بحث در مورد مقیاس اقتصادی.

وی ادامه داد: با این حال تکنولوژی تغییر کرده و اکنون تکنیک بهتری برای دیالیز صفاقی وجود دارد که به آن قطعه قطعه شدن صفاقی می گویند. در این صورت بیمار راحت تر می شود و کارایی او افزایش می یابد. وزارت بهداشت در این زمینه سرمایه گذاری نکرد و اگر سرمایه گذاری می کرد دو سلاح وارداتی داشتیم که می توانستیم استفاده کنیم.

پوربور افزود: معلوم نیست چه اتفاقی افتاده است

چنین آلودگی ایجاد شده است: «کارشناسان وزارت بهداشت صلاحیت آنالیز مواد اولیه را دارند.

وی درباره انتقاد برخی کارشناسان که موضوع محدودیت واردات دارو و تاثیر آن بر بیماران به ویژه بیماران با نیازهای خاص را زیر سوال می برند، توضیح می دهد: واردات دارو کنترل شده است اما بانک مرکزی از سازمان غذا و دارو گلایه دارد که بیشتر ارز و دارو وارد می شود. تمرکز وزارت بهداشت بیش از سایرین بر روی داروهای بیماران خاص بود و حتی گاهی به بیماران تالاسمی مجوز واردات می داد اما طرف خارجی با آنها همراهی نمی کرد. اما در کل سیاست های کلی کشور خودکفایی بود.

پوربور گفت: «زمانی که تولید محلی انجام شود،

آنها سعی می کنند هزینه کمتری داشته باشند. با این حال، نظر من این است که آنها باید مقدار معقولی از واردات دارو داشته باشند تا در مواقع غیرمنتظره بازار را مدیریت کنند. وزارت بهداشت در سال‌های گذشته به تامین ارز ارزان و باکیفیت برای واردات دارو که گاهاً از بازار قاچاق می‌رسد عادت کرده است، بنابراین سازوکارهای نظارت و کنترل مصرف را تقویت کرده است.

وی همچنین افزود: همین موضوع باعث توقف قاچاق معکوس شد. اما این روش منجر به نارضایتی بیمار شد و بیمار دیگر نتوانست داروهای مورد نظر خود را به موقع تهیه کند. با این حال، کمبود تنها به معنای در دسترس بودن یا نبودن دارو نیست. دارو باید در زمان و مکان مناسب و با قیمت مناسب برای بیمار تهیه شود

منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16952/%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%84%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *