پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

مزایای تشکیل تعاونی های دانشجویی

بر اساس آخرین آمار 113 تعاونی دانشجویی با بیش از 800 دانشجو در سراسر کشور وجود دارد. ایجاد تعاونی های آموزشی در مدارس موجب تقویت روحیه کارآفرینی، ترویج فرهنگ کار و تلاش و افزایش مهارت های تعاونی دانش آموزان می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، تعاونی های مدارس فعالیتی گروهی است که با مشارکت داوطلبانه دانش آموزان و با حمایت، نظارت و راهنمایی مدیر و مسئولان مدرسه در مدارس با عضویت دانش آموزی تشکیل می شود و بستر – فرمی برای تمرین مشارکت و انجام آن است. فعالیت های جمعی

این تعاونی ها به جای رویکرد اقتصادی، بیشتر رویکرد آموزشی، آموزشی و انگیزشی دارند و هدف اصلی از تشکیل آنها آموزش و ترویج اصول و مفاهیم همکاری در بین دانش آموزان و تشویق آنها به همکاری و همکاری با هر یک است. دیگر و تقویت روحیه کمک متقابل، مشارکت در کار گروهی در مورد پرورش احساس مسئولیت و احترام به نظرات و عقاید دیگران است.

ترویج روحیه تعاون و همفکری و مشارکت در امور اجتماعی و اقتصادی، توسعه آموزش و مهارت‌سازی، آشنایی و رعایت قوانین و مقررات و تهیه لوازم ضروری و کالاهای مورد نیاز برای مصرف دانش‌آموزان از قبیل لوازم التحریر، غذا و پوشاک مناسب. کیفیت و قیمت زیر بازار یکی از مهمترین اهداف تعاونی های آموزشی است.

تشکیل تعاونی های دانشجویی به استناد تبصره (2) ماده (2) آیین نامه اجرایی قانون تعاون جمهوری اسلامی ایران مصوب 1/8/1392 و مواد (87)، (88) و (. 89) قانون تعاونی های مصوب 1350 و دستورالعمل تشکیل این تعاونی های دانشجویی است.

کارشناسان معتقدند با ایجاد تعاونی‌های آموزشی در مدارس، دانش‌آموزان مشارکت در فعالیت‌های گروهی را فرا می‌گیرند و حس همکاری اساساً در ذهن نوجوانان جای می‌گیرد و باروری شخصیت آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تشکیل تعاونی های دانش آموزی باعث تقویت روحیه کارآفرینی و افزایش مهارت های تعاونی دانش آموزان می شود.

در همین رابطه جعفر امیرآبادی زاده مدیرکل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون آمار تعاونی های دانشجویی در کشور را اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 113 تعاونی دانشجویی با بیش از 800 دانشجو در سراسر کشور تشکیل شده است. تعداد این تعاونی ها در سال گذشته 60 تعاونی بود که این فرآیند به صورت دستی و از طریق ادارات کل تعاون، کار و حمایت اجتماعی استان ها به صورت غیر متمرکز و غیر سیستمی انجام شد.

مزایای تشکیل تعاونی های دانشجویی

وی از راه اندازی ثبت نام و تشکیل تعاونی های دانش آموزی در سامانه جامع و هوشمند تعاونی خبر داد و با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان در اردیبهشت 1401 در خصوص ارتقای تعاونی ها خبر داد. فرهنگ سازی در مدارس کشور و همچنین دیدار رئیس جمهور با نمایندگان جمعی از دانش آموزان در سال جاری و نگاه مثبت دولت به این نوع تعاونی ها، گفت: در راستای اجرای دستور کار عالی ارشاد و به منظور تسهیل، گسترش و شفاف سازی تشکیل تعاونی های دانشجویی در سراسر کشور و دسترسی به اطلاعات آنها و پس از تایید بانک اطلاعاتی اشخاص حقوقی با اختصاص شناسه ملی به این تعاونی ها، روند ثبت و تشکیل تعاونی ها ذکر شد. در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به taavoni.mcls.gov.ir آنها به صورت الکترونیکی و هوشمند بارگذاری و قالب بندی می شوند.

مدیرکل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون، راه اندازی تعاونی های دانشجویی را تقویت فرهنگ کار و تلاش، افزایش مهارت های دانش آموزان و نهادینه سازی فرهنگ تعاون و کارآفرینی دانست و افزود: یکی از دستاوردهای این سازمان است. بخش تعاون در دولت سیزدهم مردمی تأسیس تعاونی های دانشجویی است. تشکیل تعاونی‌های دانش‌آموزی نوعی کار تعاونی در مدارس است و این نوع تعاونی‌ها تنها تشکل‌های اقتصادی دانش‌آموزی مبتنی بر قانون هستند که برای توسعه فرهنگ تعاونی و کارگری در مدارس ایجاد می‌شوند.

عضویت در تعاونی های دانشجویی محدودیت سنی ندارد و دانشجویان پس از اتمام تحصیل می توانند با عضویت در انجمن فارغ التحصیلان سهام خود را حفظ و یا به دانشجویان جدیدالورود واگذار کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، دانش آموزان با ایجاد تعاونی های مدارس می توانند علاوه بر تشویق پس انداز، باشگاه و تهیه وسایل ورزشی، ایجاد رستوران و بوفه، وسیله نقلیه برای سفر، تهیه مصنوعات و صنایع دستی و فروش آنها را انجام دهند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *