«مردم» چنان جایگاه رفیعی در نظام فکری مهمترین رهبر سیاسی و مذهبی قرن بیستم دارد که بنیانگذار جمهوری اسلامی آن را اساس و بزرگترین دستاورد زندگی خود، یعنی «انقلاب اسلامی» میدانست.
به گزارش ای بی اس نیوز، «مردم» در سیاست و تفکر حکومت امام خمینی (ره) جایگاه ویژه ای داشتند و نقش محوری داشتند.
انقلاب اسلامی را کار مردم و هدیه ای نامرئی از جانب خداوند می دانستند. مردم را پاسدار انقلاب خواندند و به کارگزاران و مدیران نظام توصیه اکید کردند که هر چه بیشتر به مردم خدمت کنند. “.
رهبر فقید انقلاب اسلامی تا آخرین لحظه عمر خود را خدمتگزار مردم قدردان می دانستند. آنها حتی در وصیت نامه هایشان برای آنها دعا کردند و از خدا و ملت به خاطر عیب و نقص آنها عذرخواهی کردند.
در حکومت اسلامی مورد نظر امام، حمایت از مردم، به ویژه مستضعفان، یکی از وظایف الهی دولتمردان به شمار می رفت و این همه تأکید امام بر اهمیت و نقش مردم در صحنه، در کل زندگی. بر اساس اهمیتی است که در دین مبین اسلام به مردم داده شده است.
امام از ابتدای مبارزات علیه رژیم پهلوی همواره بر وابستگی خود به مردم تاکید داشتند.
در تاریخ تصویب انجمن های ایالتی و ولایتی که با چراغ سبز محمدرضا شاه به اسدالله علم، نخست وزیر رژیم پهلوی در مهر 1341، پس از ارسال چندین تلگراف هشداردهنده به محمدرضا شاه و اولین وزیر او آغاز شد. در 18 دی 1341 در تهران که به قم سفر کرده بودند، در دیدار با جمعی از مردم، خطاب به شاه و علم گفت: «تاکنون با آنها آشتی کردهایم و به نصیحت و هشدار اکتفا کردهایم. ما نگذاشتیم ملت عصبانی شود و اگر روزی ملت با عصبانیت خانه را ترک کند، مشکل این است که یکی دیگر را پیدا کند.
روزی است که سرباز سرنیزه را دور می اندازد و پلیس تفنگ را به نفع اسلام، روزی است که نه قصر در دنیا باقی می ماند و (نه) قصر بالاتر از آن. من هیچ ارتباطی با شاه ندارم، بنابراین پیام می دهم که کشور در خطر است.
باید به آقای علم دستور دهد که به مطالبات ملت توجه کند یا کناره گیری کند تا با آنها مذاکره کنیم و اگر می خواهد لجبازی کند، بداند که چند نفر با یک ملت نمی توانند لجبازی کنند. “
در اعلامیه مشترکی که در اسفند 1341 با حضور تنی چند از مراجع و علمای قم صادر کردند، «شرکت زنان در انتخابات مجلس» و استفاده از زنان و دختران را به عنوان ابزاری علیه حیثیت خود غیرقانونی دانستند و نوشتند: ایرانیان. مردم نیز با این نوع تصویب مخالفند. زیرا در دو سه ماه قبل که فشارها و ارعاب کمتر بود با تلگراف و مدارس و طومارهایی از سراسر ایران اطاعت خود را از علمای اسلام اعلام کردند و مصوبه غیرقانونی حکومت بر انتخابات انجمن های ایالتی را باطل کردند. و ولایتی پرسید. و دولت درخواست مردم را پذیرفت و به مجلس فرستاد.
اکنون که با حبس و شکنجه و توهین به طبقات مختلف ملت – مذهبی و مذهبی – بدون توجه به قوانین اسلام و قانون اساسی و قانون انتخابات کنترل خود را بر ملت تثبیت کرده است، دست به کارهایی زد که در نهایت برای اسلام بد خواهد بود و مسلمانان خطرناک و وحشتناک هستند. انشاءالله دولت های ما را از خواب بیدار کند و به ملت مسلمان و کشور اسلامی رحم کند. “
پس از واقعه قیام 24 خرداد 1343 و پس از آزادی از زندان ساواک در 5 فروردین 1343 در مسجد اعظم قم، طی اجتماع اقشار مختلف مردم، علما، متدینین، تجار و طلاب امام امت فرمودند: پدر می گوییم اینقدر از بودجه مملکت خرج نکن. ; وقتی اینقدر مهمانی می گیرید چه کار می کنید؟ این عکس العملی است که می گوییم باید آقا باشی. زیاد با مردم صحبت نکنید؛ اینقدر برای دستیابی خرج نکنید؛ هزینه های غیر ضروری
آنها یک سازمان بزرگ و طولانی را تشکیل می دادند. شما به احکام اسلام اعتقاد دارید، ما همه جزء تشکیلات شما هستیم، همه ملت، همه ملت جزء شما هستند. آیا ما به این ملت پول دادیم که با ما دوست شوند؟ آیا ما به این ملت رشوه دادیم که با ما دوست شوند، ما را بخواهند؟ فهمیدند، به این معنا معتقد بودند که این آقایان، این مراجع عظام اسلام، این طلبه های خمینی، مردم را می خواهند. آنها مردم را دوست دارند؛ آنها سعادت ملت را می خواهند. آنها خیر کشور را می خواهند. این اعتقاد در دل مردم است; انسان تابع احساسات دلش است; همه اطاعت می کنند. »
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تکیه بر ملت برای سرنگونی رژیم پهلوی را یکی از نشانه های بیداری و رشد سیاسی مردم دانست.
وی در پیامی در مهر 1354 از نجف اشرف به هفتمین کنگره اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا تأکید کرد: از رشد ملت است که نقشههای شوم بیگانگان به وجود میآید. اجرا شد. به دست شاه برای مقابله با مخالفت ملت؛ این رشد ملت بود که حزب دروغین شاه را با این همه رعد و برق و هیاهو بی آبرو کرد و باعث سردرگمی و هیجان شاه شد. این رشد ملتی است که با همه ارعاب و تهدید در انتخابات مفتضحانه شرکت نکرد، مگر از یک مشت جیره خوار و افراد نزدیک به نهاد.
رشد سیاسی دانشجویان قدیم و جدید این است که به تبلیغات چند صد ساله خارجی و طرح های تفرقه افکنانه استعمار پشت کردند و شجاعانه در مقابل رژیم ایستادند و از حقوق ملت مظلوم دفاع کردند. و علیه شکنجه، زندان و محرومیت. آنها نمی ترسند.
رشد دانش آموزان قدیم و جدید بود که به مناسبت 15 خرداد روز مبعث ملی، تظاهراتی را در سراسر کشور برپا کردند که شاه را سرگیجه کرد و دستور حمله وحشیانه به مدارس فیضیه و دارالشفا را صادر کرد. مهد تعلیم و تربیت اسلامی و کانون انفجار در برابر ظلم و ستم، طلاب قرآن و فقه را پس از شکنجه و ضرب و شتم به نام کمونیست ها روانه زندان ها و پادگان ها کرد که از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
علیرغم همه اعمال ضد اسلامی و برخوردهای وحشیانه با علمای اسلام، آنها دست از تظاهرات منافقانه نمی برند و در این ماه مبارک رمضان، صدا و سیما و رادیوهای فحشا که در طول سال مطالب ضد دینی پخش می کنند. ، پخش اذان برای جهل ساده لوحان. و به نماز و نماز مشغولند. اما ملتی که متوجه فریاد مرگ از شکنجهگاهها و فریاد مادران جوان جان باختهاند، نباید در این اعتراضات دروغین نادیده گرفته شود.
نماز که وسیله استغاثه با خدای عدل است، اکنون وسیله ای برای گسترش ظلم و مهجوریت جاهلان برای چاپ هر چه بیشتر ذخایر ملت شده است. “
وی در 14 مرداد 1357 در پیام دیگری از نجف خطاب به مردم گفت: ما از غیورانی هستیم که در راه مقدّس اسلام فداکاری می کنیم و از جان و مال خود دریغ نمی کنیم و نمی دهیم. در ظلم و ستم و شجاعانه با نثار جان خود سکوت مرده را می شکنند و راه و رسم پیامبر اسلام و ائمه شیعه را یافتند، از آنها تشکر و تبریک می گوییم. THE
امروز که ملت قیام کرده و راه خود را پیدا کرده است، سکوت و دستور به سکوت برخلاف مصالح عالیه اسلام و روش شیعه جعفری و دستور اعتراض و افشای بلایای زنان است. و اسلام مخالف نظام شاه و منطبق با سیره مبارک انبیا و به ویژه پیامبر اکرم است. اکنون که ماه مبارک رمضان فرا می رسد و این ماه مبارک نمونه ای است که ملت بزرگ ایران از یک سو خاطرات آخرین ماه های کشتار وحشیانه و خفقان و زندان و تبعید در دل او زنده است و از سوی دیگر می خواهند انتقام ویرانی های رژیم منحط را بگیرند. پهلوی و شاخه های آنها، عوامل استعمارگران خارجی، با آگاهی و همبستگی بی سابقه ای قیام کردند.
منبع:
کتاب امام، جلد 1 و 3
انتهای پیام