مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: در صورت اتصال شبکه برق ایران به قطر و عمان از طریق کابل های زیردریایی، امکان تبادل 1000 تا 1500 مگاوات برق بین ایران و هر یک از این کشورها وجود خواهد داشت.
کردی با بیان اینکه بر اساس استراتژی و مبادلات در صنعت برق یک استراتژی پذیرفته شده در همه کشورها است، تصریح کرد: این مشکل دلایل مختلفی دارد که می توان به مشکل اقتصادی و فنی اشاره کرد. دلیل اقتصادی این مشکل این است که کشورها می توانند برق صادر کنند و از نظر فنی هر چه شبکه بزرگتر باشد مدیریت آن پایدارتر خواهد بود.
کردی با تاکید بر اینکه به دلیل تغییرات در صنعت برق افزایش قیمتی نداشته است، گفت: برنامه هایی که برای اعمال محدودیت برای صنایع در سال جاری در نظر گرفته شده برای 460 صنعت بزرگ و شهری در نظر گرفته شده است که توانسته ایم به این مهم دست پیدا کنیم. سیاست های. بیایید با موفقیت و با کمترین دردسر از آن عبور کنیم.
وی با اشاره به وضعیت تلفات در شبکه برق گفت: در بخش توزیع ضریب تلفات 7 تا 7.5 درصد است که این رقم در ایران طی 10 سال گذشته 16 تا 17 درصد بوده و با اقدامات انجام شده. ، توانسته ایم آن را به 9.7 تا 9.8 درصد کاهش دهیم و این روند ادامه دارد.
کردی در خصوص آخرین وضعیت صادرات برق به ترکیه گفت: ظرفیت تبادل 400 تا 600 مگاوات برق با ترکیه وجود دارد، ترک ها نیز در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند. اولین قدم ها برداشته شده و اکنون امکان همگام سازی وجود دارد.
وی ادامه داد: در شبکه انتقال نگرانی چندانی در زمینه تلفات وجود ندارد به طوری که هم اکنون ضریب تلفات شبکه انتقال کشور بین 2.6 تا 2.9 درصد است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر در نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق اظهار داشت: اتصال شبکه برق ایران با کشورهای همسایه یکی از راهبردهایی است که در سال 2017 آغاز شده است. گذشته با تمامی کشورهایی که مرز زمینی دارند، امکان تبادل انرژی وجود دارد و مذاکراتی با دو کشور حوزه خلیج فارس برای اتصال شبکه برق زیردریایی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه به صنایع اطلاع داده ایم که هر چه بیشتر پس انداز کنند می توانند در تابستان از آن به عنوان راهی برای رفع محدودیت ها استفاده کنند، گفت: اکنون چنین بازاری در حال ظهور است، ایجاد شود و اگر قیمت تمام شود. برق اقتصادی می شود، اجرای این طرح معنای جدی تری خواهد داشت.
مدیرعامل توانیر تصریح کرد: نکته اصلی این است که با محدودیت مصرف مواجه هستیم اما به قراردادهایی که برای صادرات بسته ایم از نظر حقوقی و بین المللی احترام می گذاریم اما اولویت تامین نیاز ملی است.
وی افزود: بنابراین اصل ارتباط و صادرات برق را در دستور کار خود قرار داده ایم. ظرفیت صادرات ما در حال حاضر حدود 1000 تا 1500 مگاوات بر اساس قرارداد است و امکان افزایش این عدد به 2000 تا 2100 مگاوات وجود دارد.
وی ادامه داد: در بخش صادرات 2000 مگاوات زیرساخت شبکه وجود دارد که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قراردادهایی برای توسعه این موضوع در دستور کار داریم. زیرساخت واردات برق نیز 500 تا 600 مگاوات است و در صورت اجرایی شدن طرح های ترکمنستان و ارمنستان می توانیم این ظرفیت را به 1200 مگاوات برسانیم.
کردی گفت: در سال های گذشته این معاملات به صورت موردی انجام می شد، بنابراین زمان و تاریخ خاصی برای این امر تعیین نشده بود. در چرخه جدید از ابتدای طرح به طور کامل زمان و نحوه انجام کار را توضیح داده ایم و این مشکل باعث افزایش کاهش مصرف شده است.
وی گفت: در حال حاضر در حال مذاکره برای تعیین تعرفه هستیم و این موضوع مشمول بازار برق ترکیه است. در مورد افغانستان نیز باید گفت که به دلیل شرایط خاص سیاسی در آن کشور، اکنون نمی توان اظهار نظر قطعی کرد.
مدیرعامل توانیر در خصوص اقدامات انجام شده برای هوشمندسازی شبکه برق گفت: در حال حاضر 39 میلیون مشترک در حوزه برق وجود دارد که برای هوشمندسازی کنتورهای این تعداد فالوور با محدودیت منابع مالی مواجه هستیم. برای 15 میلیون متر در چهار سال آینده منابع 42 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که مربوط به کنتورهای سه فاز صنایع، کشاورزی و بازرگانی است.
مدیرعامل شرکت توانیر کاهش یک درصدی زیان را کاری سخت و پیچیده دانست و تصریح کرد: زیان در دو حوزه فنی و غیرفنی ارزیابی می شود که در حال حاضر زیان های غیرفنی قابل توجه نبوده و رتبه بالایی ندارند. در بخش فنی با اقداماتی تلفات را کاهش می دهیم.
وی در خصوص صادرات برق به اروپا نیز گفت: در شمال کشور نیازی به مسیرهای زیردریایی نیست و می توانیم از طریق خطوط موجود به روسیه وصل شویم و از طریق ترکیه نیز به اروپا برق صادر کنیم، اما باید توسط کشورهای واسطه ای که با مشکل مواجه هستند انجام شود.
وی با بیان اینکه برای سال آینده برنامه های مدیریت مصرف را تعریف خواهیم کرد، گفت: صنایع موظف هستند 5 درصد نیاز خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند و در این راستا مشوق هایی نیز در دستور کار قرار گرفته و تفاهم نامه هایی با سازمان منعقد شد. صنعت و کشاورزی که بر این اساس میزان مصرف کاهش یافت. تعداد این قراردادها در سال 1400 بالغ بر 320000 مورد بود که به 456000 مورد افزایش یافت که این قراردادها از نظر کیفیت و حجم تاثیر بالایی بر صنعت برق دارد.
وی افزود: مذاکراتی با دو کشور قطر و عمان برای اتصال شبکه برق ایران به این کشورها انجام شده و مطالعات آغاز شده و در حال انتخاب مشاور برای پروژه هستیم.
کردی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ارزهای رمزنگاری شده گفت: از همان سال تاکنون 1400 ارز رمزنگاری شده به گونه ای مطرح شده که نقش آنها در پست چیست. دولت اخیراً قطعنامهای را اعلام کرد که بر اساس آن نحوه استفاده از ارزهای دیجیتال مشخص شد، عمدتاً به این دلیل که منابع جدید تأمین برق مانند انرژیهای تجدیدپذیر یا سایر روشهای بهرهوری بتوانند به منبع ارزهای دیجیتال تبدیل شوند و به شبکه فشار نیاورند. . .
مدیرعامل توانیر گفت: امسال موفق شدیم رضایت همه بخش ها را ایجاد کنیم و در بخش داخلی تلاش بر این بود که رضایتمندی مطلق باشد و با استفاده از مشوق های برنامه ای شاهد کاهش مصرف بودیم. در بخش خانگی بین 1100 تا 1200 مگاوات مصرف مدیریت شده است و در حوزه بارهای زیاد توانسته ایم مدیریت مصرف را از 9400 تا 10 هزار مگاوات اعمال کنیم و در تلاش هستیم 2500 مگاوات دیگر به این اضافه کنیم. بخش امسال
وی ادامه می دهد: برای سال 1402 برنامه ریزی شده است که هیچ مشترک کشاورزی، صنعتی و تجاری کنتور ارتباطی نداشته باشد، علاوه بر این، بحث اولویت مشترکان خانگی که دو برابر مدل مصرف می کنند در دستور کار قرار گرفته است. و در مرحله آخر با مشترکین تماس گرفته خواهد شد.
absnews