اخبار اقتصادی روز

ماموریت جدید بانک مرکزی برای بانک های غیردولتی/ برخورد با متخلفان



وزیر اقتصاد و دارایی درباره تصمیم جدید بانک مرکزی در خصوص اجرای عدالت در دسترسی به تسهیلات بانکی در مناطق مختلف کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید احسان خاندوزی یکی از دغدغه های دولت را بحث عدالت منطقه ای در دسترسی به خدمات بانکی دانست و گفت: برخی استان ها و مناطق کشور دسترسی بیشتری به خدمات بانکی دارند اما دسترسی به برخی حوزه ها بیشتر است. کمتر است. یکی از مکررترین موارد نارضایتی در سفرهای رئیس جمهور این بود که برخی از بانک های کشور منابع و سپرده های ساکنان این استان را جمع آوری کردند اما بخش کوچکی از آن را به پروژه های استان اختصاص دادند. مقصد این ذخایر به دو یا سه استان خاص و الف

وی ادامه داد: اطلاعات نشان می دهد که این وضعیت در اکثر استان های کشور رایج است. به عنوان مثال در استان بوشهر در حالی که نسبت تسهیلات به سپرده در بانک های دولتی حدود 83 درصد است، این نسبت در یک بانک غیردولتی 6 درصد، در بانک غیردولتی دیگر 5 درصد و در غیردولتی دیگر 3 درصد است. -بانک دولتی بانک دولتی یعنی 97 درصد از سپرده های مردم استان به پروژه های خارج از استان هدایت می شود. این نسبت در کرمانشاه برای بانک های دولتی 96 درصد است که بالاتر از حد انتظار است. اما این نسبت در برخی بانک های غیردولتی این استان 13 درصد است. همچنین دو بانک هستند که 11 درصد از منابع برداشت شده به استان را به پروژه های استانی برمی گرداند و یک بانک نیز 6 درصد را برمی گرداند. استان های کهگیلویه و بویار احمد آذربایجان شرقی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در استان چهارمحال و بختیاری دو بانک 4.5 یا 5 درصد از سپرده های ساکنان استان را در همین استان سرمایه گذاری می کنند. این مشکل در استان های قم، همدان و… نیز وجود دارد و تلاش می شود با تدابیر بانک مرکزی این نابرابری اصلاح شود.

وزیر اقتصاد در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه بانک مرکزی طی نامه‌ای بانک‌ها را موظف کرده است حداقل ۵۰ درصد از سپرده‌های اخذ شده از ساکنان استان باید در پروژه‌های عمرانی همان استان سرمایه‌گذاری شود یا تسهیلات خرد داده شود، گفت: به مردم : پیشنهاد وزارت اقتصاد این است که پس از مهلت قانونی که به بانک ها برای اصلاح رویه داده شد، در صورت عدم اصلاح رویه بانکی، امکان توسعه شعب از بانک متخلف حذف شود. برخورد بیشتر با بانک های ورشکسته نیازمند تاییدیه های جدید بانک مرکزی است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *