اخبار اقتصادی روز

مازاد تولید فولاد کشور 10 میلیون تن است

مصطفی طاهری، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما در اصلاح قانون دائمی به صراحت اعلام کردیم که وقتی می‌خواهیم رشد خود را در بخش معدن افزایش دهیم، باید بتوانیم آنچه را که داریم استخراج و استفاده کنیم. نکته مهم بحث در مورد آینده است که در اصلاح قانون معادن تلاش کردیم.» بیایید ببینیم و 50 درصد از کل حقوق معدنی دولت را در یک صندوق تامین می کنیم تا دائمی شود و به عنوان یک تسهیلات در زنجیره معدن استفاده شود. یعنی تبدیل به کارخانه و صنایع معدنی می شود و برای نسل های آینده استفاده می شود و این سرمایه برمی گردد و در این صندوق باقی می ماند.

طاهری گفت: در لایحه قانونی ارائه شده از سوی دولت به مجلس، معدن به عنوان عنوان اصلی در محرک های پیشنهادی قرار گرفته است و رشد مورد مطالعه معدن نسبت به رشد در این دهه بسیار بالاست. در ده سال گذشته رشد معدن منفی بوده است به غیر از سال 1401 که رشد 2 درصدی داشتیم و این امر باید هر سال محقق شود تا به اهداف آن برسیم که رشد 8 درصدی در کل اقتصاد است.

این نماینده مجلس در خصوص تعداد ماشین آلات معدنی و راهسازی که نیاز به نوسازی دارند، تصریح کرد: اکنون حدود 20 هزار دستگاه در بخش ماشین آلات معدنی و بیش از 30 هزار ماشین در بخش ماشین آلات راهسازی وجود دارد که نیاز به نوسازی دارند. عمر این ماشین ها بیش از 20 سال است.

در ادامه اصغرزاده، دبیر انجمن آهن و فولاد ایران نیز گفت: بسیاری از فعالان این حوزه، علت تحقق نیافتن شعار معدن به جای نفت را عدم توجه مناسب و شایسته دولت ها می دانند. آنها این بخش را به دلیل عدم وجود چشم‌انداز توسعه و اکتشاف در صنعت معدن، بسیاری از ذخایر معدنی کشور دست نخورده می‌دانند.

وی گفت: معدن می تواند جایگزین نفت شود و به نظر من قطعاً معدن می تواند جایگزین نفت شود و اینکه ما آن را رعایت کنیم یا خیر.

اصغرزاده افزود: امروز به نظر من هیچ یک از وزیران نمی توانند رویکرد درستی برای تشکیل وزارت معادن و مواد معدنی داشته باشند. بزرگترین عامل این است که ما باید به موضوع معدن به عنوان یک ابزار اساسی و اساسی برای توسعه کشور نگاه می‌کردیم که بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌شد اما این اتفاق نیفتاد.

اصغرزاده افزود: ما همواره به معدن به عنوان ابزار توسعه صنعتی تقاضا محور نگاه کرده ایم و این بزرگترین اشتباهی بود که مرتکب شدیم. زمانی که صنعت را ایجاد کردیم، بر اساس نیاز صنایع ایجاد شده، به سراغ کشف مواد اولیه معدنی مورد نیاز رفتیم. بنابراین اتفاقات و دستاوردهایی که تاکنون در معدن رخ داده است بسیار خوب است و نباید انتظار بیشتری داشت.

وی می‌گوید: در سال‌های گذشته با ورود به صنعت، نیازهای آن را شناسایی و مواد اولیه مورد نیاز معادن را در اختیارمان قرار دادیم. همه اینها در شرایط نافذ ماست، یعنی اکتشافات خیلی خاصی نکرده ایم که ببینیم در اعماق چه خبر است، چه داریم و چگونه برنامه ریزی می کنیم.

وی افزود: تحریم ها بر خلاف نفت تاثیری بر معدن ندارد، یعنی معدن ماده ای نیست که بتوان آن را به راحتی تحریم کرد و جلوی سیل مواد معدنی را در کشور چه به صورت خام و چه به صورت فرآوری شده، بگیرد که با تحریم ها همین اتفاق می افتد. . نفت جایز است، اما در مورد معدن این اتفاق نمی افتد.

اصغرزاده گفت: وزارت معادن در بیشتر کشورها سکوت کرده است اما متاسفانه برای کشور ما اینگونه نیست توسعه صنعت فولاد و تولید محصولات فولادی مسائل پیچیده و به هم پیوسته ای است که باید حل شود. تامین برق و گاز مستلزم ساخت زیرساخت ها توسط دولت است و باید برنامه ریزی بیشتر و اقدامات بهتر در این زمینه در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: نکته دیگر اینکه تجارت فولاد نیز با مشکلات زیادی مواجه است و دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد. امروز حدود 10 میلیون تن فولاد مازاد داریم اما دولت با دستورالعمل های مختلف در صادرات مشکل ایجاد کرده است.

به گفته وی، رشد معادن نیازمند اتحاد دستگاه های دولتی است تا وزارتخانه های مختلف از جمله اقتصاد و حراست، سازمان محیط زیست، شهرداری، وزارت راه و … دوش به دوش برای حمایت و بهره برداری از آنها تلاش کنند. اگر یک وزارتخانه حمایت کند اما سایر ادارات همکاری نکنند، فعالیت معدنی امکان پذیر نخواهد بود. باید نقشه راه معدن برای 10-20 سال آینده دوباره نوشته شود و مدیر و وزیری که سر کار می آید به دنبال انقلاب جدید معدنی نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *