تکنولوژی و فناوری

لپ تاپ های OLED; هر آنچه می خواهید در مورد مزایا و معایب آن بدانید

در گذشته نمایشگرهای OLED گران بودند و تنها تعداد محدودی از کاربران می توانستند آن را بخرند. اما با پیشرفت و پیشرفت تکنولوژی، این صفحه نمایش ها در دسترس عموم قرار گرفته اند و برخی از لپ تاپ های OLED با قیمتی کمتر از 1000 دلار در بازار یافت می شوند. اما سوال اینجاست که آیا این لپ تاپ ها ارزش خرید دارند؟ پاسخ به این سوال به نیاز شما و ویژگی هایی که می خواهید بستگی دارد.

از ویژگی های این لپ تاپ ها نمایش محتوای باکیفیت است و تجربه خوبی در تماشای فیلم و بازی در اختیار کاربران قرار می دهد، اما مشکلاتی مانند سوختن صفحه نمایش و مصرف انرژی بالا باعث شده تا برخی از کاربران برای خرید این لپ تاپ ها مردد باشند. در زیر، مزایا و معایب لپ‌تاپ‌های OLED را بیشتر بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها با دیجیاتو همراه باشید.

تعریف اصلی نمایشگرهای OLED

OLED مخفف کلمه Organic Light Emitting Diode است. این نمایشگرها برخلاف مدل های LCD، نیاز به نور پس زمینه مجزا را از بین برده و با تنظیم روشنایی پیکسل ها، تصاویر را با کنتراست و عمق رنگ مناسب به نمایش می گذارند. این ویژگی ها باعث شده تا گروه های مختلف کاربران از این پیشنهادات استقبال کنند. گیمرها از کنتراست بالا و زمان پاسخ سریع بهره می برند و طراحان دقت رنگ و واضح بودن OLED را عامل مهمی در کار خود می دانند. کاربران عمومی از طریق این نمایشگرها از یک تجربه بصری زیبا لذت می برند. قابلیت های نمایشگرهای OLED را با جزئیات بیشتری بررسی می کنیم.

لپ تاپ های OLED

مزایای لپ تاپ های OLED

کیفیت نمایش

لپ تاپ های قدیمی معمولا یک قدم جلوتر از سایر رقبا هستند. زیرا تقریباً کل مقیاس رنگ DCI-P3 را پوشش می دهد و کاربران محتوای مورد نظر را با غنای رنگی مناسب و کیفیت بالا می بینند. این دقیقا همان چیزی است که گیمرها و طرفداران فیلم ها و سریال ها می خواهند. در واقع هنگام تماشای محتوا در این دسته از مانیتورها متوجه پوشش رنگی عمیق و صفحه سیاه عمیق خواهید شد که تجربه بصری خوبی برای شماست.

لپ تاپ های OLED

لپ تاپ ها سبک تر هستند

از آنجایی که این فناوری نیازی به نور پس زمینه ندارد، نمایشگرهای OLED بسیار نازک هستند که باعث کاهش وزن لپ تاپ می شود. در حالی که پنل های LCD برای روشنایی نیاز به نور پس زمینه جداگانه دارند. به گفته لنوو، نمایشگرهای LCD حاوی لایه ای از کریستال های مایع بین دو الکترود شفاف هستند که باعث افزایش وزن لپ تاپ می شود. این تنها مزیت صفحه‌نمایش‌های OLED نیست، زیرا در مقایسه با صفحه‌نمایش‌های LCD، زاویه دید وسیع‌تری را ارائه می‌کنند و وزن سبک‌تری دارند.

صفحه لمسی

اگر شما یک طراح گرافیک و هنرمند هستید، می توانید با استفاده از صفحه نمایش لمسی، طراحی و ترسیم طرح ها را دقیق تر و راحت تر کنید. در واقع این ویژگی امکان تعامل دقیق و بهتر با طرح ها را فراهم می کند و می توانید به سرعت ایده های ذهنی خود را روی کاغذ بیاورید. به لطف این ویژگی، در کنار بازتولید رنگ غنی و سیاهی عمیق، کیفیت بصری آثار هنری بهبود یافته و اشکال طراحی شده زنده تر و واقعی تر به نظر می رسند. بنابراین لپ تاپ هایی با این قابلیت برای طراحانی که به ویژگی های تعاملی نیاز دارند ایده آل هستند.

لپ تاپ های OLED

پاسخ سریع

نمایشگرهای OLED به دلیل واکنش بسیار سریع خود معروف هستند و هر پیکسل روی پنل می تواند رنگ و روشنایی خود را فوراً تنظیم کند. این ویژگی با جابجایی های مداوم بین فریم ها تصاویر را با وضوح بیشتری نمایش می دهد و تاثیر آن در هنگام بازی و استفاده از هدست های واقعیت مجازی بیشتر به چشم می آید.

معایب لپ تاپ های OLED

بسوزانید

Burn-in اصطلاحی است که در آن قسمتی از تصویر صفحه نمایش برای همیشه تغییر رنگ داده و ظاهر آن می تواند به صورت نوشته، متن یا خطوط و الگوهای خاص باشد. این مشکل معمولا زمانی رخ می دهد که برخی از پیکسل ها به مرور زمان در اثر عبور جریان های الکتریکی سطح بالا دچار خوردگی و از بین رفتن می شوند و مانند قبل نمی توانند جریان الکتریکی را عبور دهند. این خستگی نیز با مشاهده مداوم تصاویر در تنظیمات روشنایی بالا تشدید می شود. در نتیجه، برخی از پیکسل ها سریعتر از بقیه خراب می شوند.

لپ تاپ های OLED

Burn-in زمانی اتفاق می افتد که یک تصویر ثابت به طور موقت در بخشی از صفحه باقی می ماند و پس از مدتی ناپدید می شود. برای جلوگیری از بدتر شدن این مشکل، بهتر است روشنایی صفحه را کاهش دهید و از ویژگی هایی مانند محافظ صفحه استفاده کنید. اگرچه سوختگی مشکل چندان رایجی نیست، اما این اقدامات احتیاطی می تواند به افزایش عمر نمایشگرهای OLED و حفظ کیفیت بصری کمک کند.

قیمت

همانطور که اشاره کردیم، این فناوری قبلا در رده فناوری های گران قیمت قرار می گرفت، اما دیگر اینطور نیست. به عنوان مثال، Asus Zenbook 14 نسخه OLED با قیمت کمتر از 900 دلار به فروش می رسد. در واقع، اگرچه لپ تاپ های OLED جزو گزینه های ارزان بازار نیستند، اما تعادل خوبی بین قیمت و عملکرد آنها وجود دارد و ارزش خرید دارند.

باتری

عمر باتری لپ تاپ های قدیمی ممکن است بین دستگاه ها متفاوت باشد. به عنوان مثال، Asus Zenbook 14 OLED دارای 16 ساعت عمر باتری در حالت عادی است، در حالی که گرانتر و وضوح بهتر HP Spectre x360 14 تنها حدود 11 ساعت عمر می کند. این نشان می دهد که چگونه نمایشگرهای OLED می توانند بر مصرف انرژی تأثیر بگذارند.

اگر مسافرت می کنید و همیشه دستگاه خود را همراه خود دارید، به عمر باتری طولانی نیاز دارید و اگر گیمر یا ویرایشگر هستید، ویژگی های دیگری را در نظر خواهید گرفت. بنابراین، اگر قصد خرید لپ‌تاپ‌های OLED را دارید، باید نیازمندی‌ها و قابلیت‌های خود را مشخص کنید و لپ‌تاپ خود را با توجه به نیازها و ترجیحات شخصی خود انتخاب کنید.

منبع خبر: https://digiato.com/computers-hardware/oled-laptops-everything-you-need-to-know

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *