شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

لزوم کاهش 10 تا 15 درصدی مصرف شهروندان در تهران

در سال آبی جاری، بارندگی کم در پاییز، مخازن سدهای کشور را در شرایط نرمال قرار داده است. اما در فصل زمستان بخشی از این کمبود جبران شد و ذخایر سد به حالت عادی نزدیک شد. بارش برف وجود ذخایر را نیز نوید می داد تا با گرم شدن هوا به تدریج این منابع به صورت آب روان به منابع آبی کشور اضافه شود.

اکنون که در اردیشت و در سه ماهه سوم سال آبی قرار داریم، طبق آخرین گزارش از مخازن سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تاکنون، ورودی سدها به بیش از 32 میلیارد متر مکعب رسیده است. در مدت مشابه سال گذشته نیز همین میزان ورودی آب به سدها ثبت شده است که این شاخص نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است. از سوی دیگر تولید سد با رشد 6 درصدی نسبت به سال آبی گذشته به 20.70 میلیارد مترمکعب برای تامین نیازهای شرب و کشاورزی رسید.

فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب کشور در تشریح آخرین وضعیت سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا 9 اردیبهشت 1403 گفت: ورودی های سدهای کشور تاکنون به 32.2 میلیارد مترمکعب رسیده است. این میزان ورودی باعث افزایش 5 درصدی حجم مخازن پر شده نسبت به سال قبل شده است

در مجموع در آمارهای ثبت شده، ذخیره سدها در سال آبی جاری بالغ بر 33 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب بوده که بر اساس این آمار نسبت به سال گذشته 32.16 میلیون مترمکعب افزایش 4 درصدی را نشان می دهد ، تعداد سدهای کشور به 68 درصد رسید.

لازم به ذکر است بر اساس شبکه بارش سنجی مصوب وزارت نیرو از ابتدای مهرماه 1402 میزان بارندگی کشور نسبت به میانگین بلندمدت مدت مشابه 3 درصد افزایش یافته است و افزایش 21 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل.

قاسم زاده در خصوص آخرین وضعیت بارندگی در استان‌های کشور گفت: استان‌های تهران، قزوین، بوشهر، سمنان و فارس بیشترین کاهش بارندگی‌ها را داشتند و استان‌های سیستان، بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی و ایلام نیز شاهد بیشترین کاهش بارندگی بودند. بزرگترین افزایش در میزان بارندگی نسبت به میزان نرمال.

همچنین عیسی بذرزاده سخنگوی طرح های ملی آب کشور در گفتگو با ای بی اس نیوز اظهار داشت: با وجود اینکه بارندگی ها خوب بود و هم اکنون مخازن سدهای کشور پر شده است، اما همچنان در برخی مناطق و شهرهای کشور تاخیر وجود دارد. تهران از نظر میزان بارندگی یکی از این مناطق است که در هفته‌های گذشته نسبت به سال گذشته ذخایر مخازن آن کاهش یافته است، اما این میزان در حال حاضر تقریباً مشابه سال گذشته است. این در حالی است که سال آبی گذشته نیز سالی خشک بوده است. همچنین سدهای خراسان رضوی، سد دوستی، شهرستان بندرعباس و به ویژه سد میناب و سد داراب در استان فارس نسبت پر شدن کمتری دارند. برای این مناطق همچنان از شهروندان می خواهیم مصرف خود را مدیریت کنند.

وی افزود: شایان ذکر است که وقتی از تامین آب در تهران صحبت می کنیم بخشی از استان های البرز و قزوین را نیز شامل می شود زیرا بخشی از این دو استان دارای منابع آبی مشترک با تهران هستند و از منابع شرب منطقه نیز مشروب می شوند. . مورد استفاده 5 بند تلقان است.

بذرزاده خاطرنشان کرد: حتی اگر در همه استان ها بارندگی های نرمال داشته باشیم، میانگین بارندگی در کشور ما کمتر از یک سوم متوسط ​​جهانی است. در واقع، فقط به این دلیل که بارندگی به معادل میانگین بلندمدت رسیده است، به این معنا نیست که آب کافی وجود دارد. بنابراین با توجه به جمعیت کشور، سرانه آب در دسترس هر ایرانی کم است و باید مدیریت مصرف داشته باشیم. شهروندان می توانند با صرفه جویی 10 تا 15 درصدی به کارکنان خود در وزارت نیرو کمک کنند تا با کمک مدیریت مصرف بتوان در مصرف آب به صورت پایدار صرفه جویی کرد.

خبرنگار: امیر محمد درویشی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

قطار میانه ـ اردبیل امسال به حرکت در می‌آید

۱۳:۵۹ – ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز – پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *