پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

لزوم اصلاح تامین مالی تولید / مشکل تولید فقط تامین مالی سرمایه نیست – پول نیوز | واحد پول | بانک – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، نظام بانکی نقش مهمی در تحقق اهداف کلان اقتصادی دارد و بیش از 80 درصد تامین مالی اقتصاد بانکی کشور توسط نظام بانکی تامین می شود. با عنایت به سیاست‌های دولت مبنی بر لزوم فعال‌سازی ظرفیت‌های بالقوه تولیدی صنایع و ارتقای رقابت‌پذیری آن‌ها و نیز نقش غالب و حساس واحدهای تولیدی مذکور در اشتغال‌زایی و دستیابی به اهداف اقتصادی؛ لازم به نظر می رسد شبکه بانکی کشور در این زمینه نقش مؤثرتر و کارآمدتری داشته باشد. اما تجربه چندین ساله سیستم اعتباری و تسهیلات بانکی و انباشت بدهی های معوق و عدم رشد مورد انتظار واحدهای تولیدی نشان می دهد که بازنگری اساسی در تامین مالی تولید باید در دستور کار قرار گیرد. از این طریق برای دستیابی به دستاوردهای مثبت اقتصادی نظام بانکی باید به سمت اصلاح به عنوان موتور تولید حرکت کند.

صالح آبادی در توضیح چگونگی تحقق این امر گفت: بخشی از این امر مربوط به بانک مرکزی است که با نظارت هوشمند بر استفاده صحیح از تسهیلات محقق می شود. یعنی از طریق سیستم هایی که داریم، علاوه بر نظارت بر گردش وجوه، به گونه ای عمل می کنیم که اعتبارات به سمت بخش واقعی تولید هدایت شود و سرمایه به سمت فعالیت های غیرمولد هدایت نشود.

طرح تامین مالی زنجیره تولید؛ مرحله اول اصلاح نظام اعتباربخشی
بر اساس تفاهم نامه وزارت صمت، بانک مرکزی و سازمان ارز، به جای روش سنتی دریافت تسهیلات مستقیم از بانک ها، فرآیند تامین مالی کسب و کار مستمر و زنجیره ای است که طرح های تامین بر اساس واقعی جریان کالا و خدمات و استفاده از ابزارهای اعتباری مانند اوراق بهادار و مالی برای کاهش تقاضای کاذب تسهیلات و تقویت اقتصاد مورد استفاده قرار می گیرد. این روش به کاهش عدم تعادل مالی سیستم بانکی و کنترل رشد نقدینگی کمک می کند که در نهایت این متغیر تورمی را در اقتصاد ایران کاهش می دهد. از سوی دیگر، با توسعه ابزارهای تامین مالی بازار بدهی، بانک مرکزی از ظرفیت بیشتری برای مداخله بر نرخ بهره و کنترل انتظارات تورمی بهره مند خواهد شد.

استفاده بهینه از منابع محدود بانکی شرط دستیابی به رشد تولید است
در حال حاضر نظام بانکی به دلیل انباشت وظایف، مشکلات و سیاست های گذشته با تنگنای اعتباری مواجه است. نقش اصلی نظام بانکی واسطه گری وجوه است. به عبارت دیگر، بانک باید منابع را تجهیز کرده و آن منابع را صرف ارائه تسهیلات برای فعالیت های مثبت اقتصادی کند، اما در شرایط فعلی و با افزایش دارایی های منجمد نظام بانکی، قدرت وام دهی و گردش منابع جمع آوری شده از سپرده ها، محدود و هزینه تمام شده پول برای بانک ها بالاست تخصیص منابع محدود نظام بانکی به پروژه‌های اولویت‌دار یکی از وظایف اصلی نظام بانکی است و بانک‌ها باید تلاش کنند تا منابع محدود تسهیلات نظام بانکی را به پروژه‌های اولویت‌دار با بازدهی مناسب تخصیص دهند که منجر به اشتغال پایدار و رشد اقتصادی می‌شود. . اما بانک ها همچنان در معرض خطرات مختلفی هستند و باید بتوانند این ریسک ها را شناسایی، کنترل و به درستی مدیریت کنند. تنوع این ریسک ها و گاهی شدت آنها به حدی است که اگر بانک نتواند آنها را به درستی کنترل و مدیریت کند، از بین می رود.

عبور از شرایط فعلی مستلزم پایبندی به برنامه اصلاحات اقتصادی است
فشارها بر دولت و مشکلات اجتناب ناپذیر در مسیر اصلاحات ساختاری، فشار بر بانک مرکزی و شبکه بانکی را افزایش داده و پول آفرینی می کند که در نهایت منجر به رشد پایه پولی و تورم می شود، اما باید چنین شود. توجه داشته باشید که مشکلات و مشکلات اقتصادی یک شبه ایجاد نمی شود و میراث گذشته است و بسته اصلاحاتی که دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی در نظر دارد ممکن است ایراد یا ذینفعانی داشته باشد که دولت لازم بداند و باید هماهنگ شود. اجرای صحیح می تواند این سیاست ها را عملیاتی کند.

کارآمدی نظام پولی و مالی هر کشور و نحوه مدیریت مالی واحدهای اقتصادی موجود و نیز کنترل مؤثر بر اعطای و مصرف اعتبارات، شرایط لازم و کافی برای حصول این آثار مثبت اقتصادی در عدم وجود این امر در بعد هزینه ها، اعتبارات ممکن است آثار مطلوب و مورد انتظار را نداشته باشد و حتی ممکن است اثرات منفی داشته باشد. به عبارت دیگر، اکنون نظام بانکی باید به سمت اصلاح و تخصیص بهینه منابع محدود که دو هدف اصلی است، حرکت کند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: قسمت دیگر مربوط به سازمان امور مالیاتی است که باید سیستم بانکی به سیستم مالیاتی متصل شود، یعنی اگر فردی برای فعالیت های غیرمولد اعتبار و سرمایه می گیرد، باید اعتبار و سرمایه بگیرد. مشمول مالیات خود باشد.» این نیز مطابق قانون است و از این رو موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح است که در صورت تصویب بسیار موثر خواهد بود.

از سوی دیگر چنانچه اعتبارات و تسهیلات اعطایی بر اساس ضوابط و ظرفیت و پتانسیل فضای اقتصادی کشور نباشد، علاوه بر عدم تعادل در ترازنامه بانک ها و افزایش ریسک بانکی، این امر باعث افزایش نقدینگی در بازارهای سفته بازی و تقاضای کاذب و در نهایت تورم در اقتصاد می شود. بنابراین تمرکز بر اعطای تسهیلات و ایجاد نقدینگی توسط شبکه بانکی بدون در نظر گرفتن توانایی بخش تولید در جذب نقدینگی و افزایش سطح تولید، نه تنها منجر به رشد اقتصادی نخواهد شد، بلکه به معضلی جدید در اقتصاد.

اخیراً رئیس کل بانک مرکزی بر لزوم هدایت نقدینگی به سمت بخش‌های مولد اقتصاد تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه‌های جدی ما در بانک مرکزی، هدایت اعتبار به بخش‌های مولد اقتصاد و بخش‌های تولیدی اقتصاد است. وجوه موجود در اختیار بانک ها » مشتریان تصمیم می گیرند در فعالیت های غیرمولد شرکت نکنند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *