نماینده مردم اورامانات، پاوه و جوانرود در شورای اسلامی، لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی را گامی در راستای رونق اقتصادی مناطق مرزی دانست و گفت: کولبری از سر ناچاری است و هیچ جوانی حاضر به گذاشتن آن نیست. یک یخچال روی شانه اش
وی افزود: فراکسیون مرزنشینان برای بررسی این طرح جلسات مشترکی با دولت برگزار کرده و کمیته مشترکی بین دولت و مجلس تشکیل شده است. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از رسیدن به یک نظر مشترک تشکیل شد و ارزیابی نهایی را انجام و به دولت ارائه کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس با تشریح مزایای اجرای این لایحه برای شهروندان، گفت: در صورت تصویب و اجرایی شدن این لایحه، کالاهای با حجم معینی اجازه ورود به شهرهای مرزی را بدون محدودیت می دهند. گمرک و با حداقل عوارض و به عنوان مسافر نیز مجاز خواهد بود. این اقدام موجب رونق اقتصادی مناطق مرزی می شود.
آرش ذره تن لهونی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به تصویب دو فوریت لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کلبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان، اظهار کرد: در اسفند ماه سال 97، اینجانب به تصویب رسید. طرحی با عنوان تجارت مرزی برای حل معضل گذر مرزی تهیه کرد که این طرح با امضای 66 نفر از نمایندگان به هیأت رئیسه تقدیم شد و در فراکسیون عبور و مرور مورد بررسی قرار گرفت.
کولبر به ضرورت است
انتهای پیام
ذره تن لهونی با تاکید بر اینکه کولبری از سر ناچاری است، افزود: هیچ جوانی حاضر نیست یخچال روی دوش خود بگذارد؛ این جوان چون شغلی ندارد دست به چنین کاری می زند، بنابراین باید به سمت بهبود اوضاع برود. وضعیت اقتصادی مناطق مرزی، چون البته به یک جوان بی کار و درآمد نمی توان به زور گفت که کولبری نرود که گفتیم تاثیری ندارد.
وی در پایان گفت: در صورت رونق اقتصادی در مناطق مرزی خود به خود وضعیت اقتصادی مردم بهتر می شود و این جوان دیگر به کولبری نمی رود. ما به دنبال توقف کولبری نیستیم بلکه باید شرایط اقتصادی مناطق مرزی را بهبود بخشیم. در این صورت کالا به جای اینکه از کوه بیاید بدون گمرک و از مبادی رسمی وارد این مناطق می شود و کولبر جوان به جای کولبر در بازارچه های مرزی فعالیت می کند.