به گزارش خبرنگار اجتماعی رکناشاید بتوان گفت رایج ترین و در دسترس ترین آنها تفریح برای جوانان امروزی به ویژه در شهرها قهوه دور باشد در دسترس ترین مکان برای یک جلسه حرفه ای یا دوستانه قهوه شرق؛ برای گذراندن اوقات فراغت نوجوانان، اوقات فراغت بین کلاس های دانش آموزی، مطالعه و استراحت، صرف صبحانه، ناهار، شام و در نهایت، می توانید همه چیز را در کافه میل کنید. این روزها دیگر کافه رفتن چیزی نیست که جوانان بتوانند آن را از دست بدهند. چون سرگرمی جالب تری برای آنها وجود ندارد که در شهر وجود داشته باشد و به وفور در دسترس باشد.
در همین حال، کافه ای را تصور کنید که در آن قهوه خدمت نکن! اصلا امکانپذیر است؟ نام او رویش است. قهوه! اما به نظر می رسد با افزایش قیمت قهوه، این نوشیدنی گرم با نصف تغییری که از قهوه سبز گرفته شده، با سرماخوردگی مواجه خواهد شد.
در همین راستا با علی زعفری، نایب رئیس اتحادیه قهوه تهران، کارآفرین و موسس اولین مدرسه قهوه ایران به گفت وگو نشستیم تا ببینیم چه بلایی سر کافی شاپ ها و بویژه قهوه خورها خواهد آمد.
قیمت قهوه در چند ماه دو برابر شده است!
وی در ابتدا با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته نیمی از ارز معادل ۴۲۰۰ تومان از فرآیند واردات قهوه خارج شده و قیمت قهوه سبز (قهوه فرآوری نشده) افزایش زیادی داشته است، گفت: این سوال. باعث شده بسیاری از افرادی که در حرفه قهوه فروشی و کافی شاپ داران فعالیت می کنند با چالش هایی مواجه شوند. قیمت قهوه نسبت به ماه های قبل در ۵ تا ۶ ماه دو برابر شده است. طی دهه گذشته نرخ رشد صنعت قهوه در ایران بسیار بالا بوده است و در این زمینه بیش از 50 هزار اتحادیه، بیش از 500 هزار کارگر مستقیم و چند میلیون نفر غیرمستقیم زندگی خود را به دست می آورند. در واقع حدود دو میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حرفه مشغول به کار هستند.
زعفری خاطرنشان می کند: البته ایران تولید کننده قهوه نیست. ما فقط قهوه سبز را پردازش و می فروشیم. مشابه کاری که اروپایی ها انجام می دهند و آن را به قیمت بالاتر می فروشند. ما هم چنین پتانسیلی در این صنعت داریم. سرمایه گذاری های زیادی در این زمینه انجام شده است و ایران این پتانسیل را دارد که در دهه آینده قطب تولید قهوه فرآوری شده در منطقه باشد. اما با این روندی که طی شده شاید این موضوع دور از ذهن باشد.
با حذف ارز ترجیحی در واردات قهوه، این حوزه با چالش مواجه شده است
وی در پاسخ به اینکه از زمانی که نیمی از ارز از فرآیند واردات قهوه خارج شد، این موضوع چقدر بر قیمت واردات این محصول تاثیر گذاشته است، می افزاید: واردات قهوه یک پروسه چند ماهه است و در مرحله دوم تاثیر این تصمیم را خواهیم دید. نیمی از امسال
قیمت بالای قهوه منجر به بیکاری احتمالی ۲ میلیون نفر خواهد شد
زعفری در پاسخ به ضرر گرانی قهوه می گوید: این موضوع قهوه بی کیفیت را وارد کشور می کند. حتی برخی از این قهوه های بی کیفیتی که وارد کشور می شوند ممکن است اصلا قهوه نباشند یا حاوی یک سری مواد افزودنی باشند که برای فروشنده به صرفه تر باشد. اما بزرگترین آسیب گرانی قهوه زیرساخت هایی است که برای فرهنگ سازی قهوه خوری در ایران ایجاد شده است که به کلی از بین رفته و این فضا به شکل سنتی خود باز می گردد. علاوه بر این، اشتغال زایی در این حوزه مختل می شود. بسیاری از جوانان کسب و کار خود را از دست خواهند داد و مسیر زندگی آنها قطعا تغییر خواهد کرد و دیگر ارزشی ندارد که مصرف کننده نوشیدنی مورد علاقه خود را بنوشد یا کمتر از آن بنوشد.
آینده ای که مسئولان وعده داده اند نامعلوم و ترسناک است
نایب رئیس اتحادیه کافی نت های تهران ادامه می دهد: اتحادیه کافی نت ها با وزارت کشور نیز رایزنی کرده و این درخواست به وزارت حراست، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی ارسال شده است. پیگیری این پرونده را در آینده به تعویق انداخته اند و معلوم نیست در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی می افزاید: قهوه تجاری از دلار و نیم تا 10-12 دلار خرید و واردات می شود. با حذف ارز نیمایی 30 درصد به قیمت این محصول پرطرفدار اضافه می شود. ایران پتانسیل سرمایه گذاری در مناطقی غیر از نفت و گاز را دارد و سرمایه گذاران نیز علاقه نشان داده اند. اگر با این دستور پیش برویم به قطب تولید قهوه در منطقه تبدیل میشویم و میتوانیم بیش از 70 درصد محصولات خود را صادر کنیم. اما این مشروط به ثبات وضعیت است.
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-880330>منبع:
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا