رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی با تاکید بر اینکه قیمت قارچ خوراکی افزایش نمی یابد، گفت: نیروی کار ماهر در صنعت قارچ در حال کاهش است و اتباع افغانستانی 30 درصد از اشتغال در این بخش را به خود اختصاص داده اند. ”
به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی رجبی ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: سرانه مصرف قارچ در دنیا 4.5 کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف قارچ در کشور ما در سال 1401 به 2.5 کیلوگرم رسیده است.
وی با بیان اینکه انجمن قارچ خرید تضمینی را در دستور کار قرار داده است، گفت: به دلیل اینکه قارچ یک محصول فاسد شدنی است، امکان فروش محصولات امروزی ظرف چند روز وجود ندارد و فروشندگان نیز از این موقعیت سوء استفاده کرده و محصولات را با خود به فروش می رسانند. با قیمت پایین خرید کنید برای حمایت از تولیدکنندگان، واحدی به نام حمایت ایجاد کرده ایم که به سرمایه گذاری تولیدکنندگان کمک می کند تا زمانی که محصول بازار خوبی ندارد، خرید مستمر را تضمین کند.
رئیس انجمن حرفهای تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور افزود: همچنین رایزنیهایی با واحدهای کشاورزی و صنعتی برای تامین مواد اولیه قارچ صورت گرفته است، یعنی کمپوست کمپوست از کاه، کود مرغ و ضایعات کشاورزی تهیه میشود. بیش از 80 درصد مواد اولیه ضایعات بخش کشاورزی است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته رایزنی خوبی با بازرگانان در زمینه صادرات قارچ به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات، عمان، کویت و عراق انجام شد و ماهانه حدود 900 تا 1000 تن صادرات داریم که ارزش آن برابر است. حدود 12 میلیون تومان .
رجبی با بیان اینکه صادرات قارچ در کشور به صورت تخصصی انجام نمی شود، گفت: مجوز خاصی برای صادرات قارچ وجود ندارد، اما مجوز صادرات محصولات گیاهی صادر می شود و قارچ یکی از آن هاست. محصولات صادراتی
به گفته وی، یکی از مشکلات ما در صادرات قارچ این است که محصولات صادر می شود اما به جای دلار، ریال دریافت می کنیم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به قیمت قارچ نیز اشاره کرد و گفت: قیمت قارچ به صورت عمده کیلویی 55 تا 60 هزار تومان و خرده فروشی 65 تا 70 هزار تومان است.
رئیس انجمن حرفه ای تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور با بیان اینکه در سال 1401 حدود 210 هزار تن قارچ در کشور تولید شد، افزود: پیش بینی می کنیم امسال با توجه به ورود واحدهای جدید، میزان تولید به 225 هزار تن برسد.
وی افزود: به طور کلی می توان گفت که قیمت مواد اولیه تولید قارچ 35 تا 40 درصد افزایش یافته است که این افزایش ها منجر به افزایش 15 تا 20 درصدی قیمت محصول نهایی می شود. اگرچه در ابتدای سال گذشته قیمت ها را بین 20 تا 25 درصد افزایش دادیم، اما امسال تصمیم گرفته ایم که قیمت ها را تغییر ندهیم.
به گفته این فعال بخش خصوصی، حدود 95 درصد از محموله های ورودی به تهران را رصد می کنیم و بین 5 تا 7 درصد قارچ کشور توسط واحدهای بدون مجوز تولید می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا همه قارچ های موجود در بازار سالم هستند یا خیر؟ وی گفت: حدود 4000 نوع قارچ در طبیعت داریم که 40 نوع آن خوراکی است و مابقی قابل خوردن نیست. در کشور ما هیچ گونه قارچ سمی شناخته شده ای وجود ندارد، اما به مردم توصیه می کنیم حتی الامکان از قارچ در خیابان یا قارچ های بیابانی، جنگلی و کوهستانی استفاده نکنند، زیرا سمی بودن یا غیرسمی بودن آنها با برهنه قابل تشخیص نیست. . قارچ های تولید شده در واحدهای صنفی کاملا سالم هستند همچنین توصیه می کنیم از قارچ های بسته بندی شده استفاده کنند و قارچ را به صورت عمده از فروشگاه های معتبر خریداری کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در فصل بهار بهتر است از فروشگاه هایی که قارچ صحرایی، کوهی و جنگلی عرضه می کنند، خرید نکنید.
رجبی در بخشی دیگر از سخنان خود به صنایع تبدیلی و تبدیلی در این صنعت اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون تن کمپوست و 210 هزار تن قارچ تولید شد که بیش از 3 هزار تن قارچ به صنایع رفت که یک رشد 50 درصدی نسبت به سال گذشته در سال آینده چندین واحد فرآوری قارچ راه اندازی می شود و محصولاتی مانند قارچ پخته، قارچ کنسرو شده، قارچ خشک، پودر قارچ و چیپس نیز تولید خواهد شد.
رئیس انجمن حرفه ای پرورش دهندگان قارچ خوراکی با اشاره به مشکلات پیش روی این صنعت گفت: از نظام مهندسی کشاورزی خواسته ایم که سازمان قارچ بخشی از فرآیند صدور مجوزهای جدید و تمدید پروانه های صنفی قدیمی باشد. واحدها، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم سازمان فعال در این بخش، از واحدهای جدید فعال در حوزه قارچ اطلاعی نداریم. سال گذشته بیش از 40 تا 45 واحد در استان تهران از مجوز اخذ شده برای تاسیس واحدهای تولید قارچ استفاده کردند و موفق به فعالیت نشدند.
وی ادامه داد: قطعا اگر انجمن از این روند اطلاع داشت کنترل بیشتری می شد. همچنین به برخی واحدها اجازه تولید قارچ داده شد اما این واحدها آنقدر غیراستاندارد بودند که نتوانستند به تولید و بهره وری مناسب دست پیدا کنند و تسهیلات دریافتی را برگردانند. در واقع وقتی سازمان تعداد واحدهای تولیدی را بداند می تواند عرضه و تقاضا را کنترل کند و تولیدکنندگان مشکلی نخواهند داشت.
رجبی گفت: نیروی کار ماهر در صنعت قارچ به شدت در حال کاهش است که زنگ خطری برای این بخش است. در واقع، می توان گفت که 30 درصد از مشاغل در بخش قارچ کشور را پرورش دهندگان افغان به خود اختصاص داده اند.
وی در پایان گفت: 35 درصد قارچ کشور در استان های تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی و قزوین تولید می شود.
انتهای پیام